NRK Meny
Normal

Bjørndalen (41) trodde karrieren var over for flere år siden

ÖSTERSUND (NRK): Ole Einar Bjørndalen (41) er rørt over støtten fra sine nærmeste støttespillere gjennom tunge perioder. Allerede for flere år siden følte han seg tvunget til å slutte.

Ole Einar Bjørndalen

VINNER IGJEN: Ole Einar Bjørndalen hadde totalt tre seire etter 2010-sesongen før onsdagens seier.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

Bjørndalen var idrettens store seiersmaskin frem til og med 2009-sesongen. Men etter individuelt sølv i Vancouver-OL i 2010 stemte det ikke på samme måte lenger. Gårsdagens seier var bare hans fjerde internasjonalt siden lekene for snart seks år siden.

– Det har vært annerledes når man har flydd med mange seire og alt har gått veldig bra. Men det kommer år hvor man sliter og man må bare løse det på et vis og ha troen. Jeg har lyktes i mesterskap senere likevel. Men det har vært få seire og det har vært vanskelige perioder, sier Bjørndalen til NRK.

Seieren i Östersund onsdag betydde derfor «vanvittige mye». Så tungt var det for Bjørndalen at han trodde kroppen presset ham til å legge opp for flere år siden.

– Det var ikke motivasjonsmessig. Men jeg trodde jeg måtte gi meg fordi kroppen ikke holdt ut. Det var helt klart, sier Bjørndalen.

Tøff ryggskade

Spesielt ille var det i 2011 da han fikk en alvorlig ryggskade, som truet karrieren. Han ble satt langt tilbake.

Bjørndalen Ruhpolding

TYNGRE TIDER: Ole Einar Bjørndalen trodde kroppen hadde fått nok for noen år siden. Her sklir han inn til 47. plass på 20 kilometeren under VM i 2012.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Ryggen var det største problemet. Men den hjelpen jeg fikk i Italia på sykehuset der nede med opptrening, det er bare helt fantastisk. Jeg kom meg veldig raskt etter det.

– Det er vanligere å trene seg opp nå, men den gangen var det ganske revolusjonerende det de gjorde med meg, med så mye tøff trening rett etter en skade, sier Bjørndalen.

Selv om han tok OL-gull i 2014 trodde han aldri han skulle få oppleve å gå i gul ledertrøye igjen.

– Nei! Nei! Det var ikke i mine villeste tanker, sier Bjørndalen.

Men nå skjer det på lørdag.

Rørt av støtten

Det har også vært en kamp å komme tilbake også denne sesongen etter at sommeren ble helt ødelagt av sykdom.

– Det er bare helt ubeskrivelig. Nå har jeg stått på hodet i sommer gjennom åtte uker så ser man ikke lyset i tunellen. Men jeg har folk rundt meg som hjelper meg å holde meg i ro og fortsatt har troen på meg. Det er godt å vite. Spesielt de aller nærmeste, sier Bjørndalen.

Blir du rørt av det?

– Ja, klart det når det gjelder de nærmeste som har støttet meg hele tiden. Det er spesielt, sier Bjørndalen.

Siste nytt

 • Diatta nominert til pris

  Sarpsborg 08-stjerneskuddet Krépin Diatta (18) er nominert til prisen som «Årets unge spiller fra Afrika» av Det afrikanske fotballforbundet (CAF), skriver NTB. I 2016 var det Arsenals nigerianske landslagsspiller Alex Iwobi (21) som vant prisen.

  NM menn, 4. runde. Sarpsborg 08 - Odd
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Hegazi til WBA på permanent basis

  Midtstopperen Ahmed Hegazi har imponert såpass mye i WBA-trøya at klubben har valgt å gjøre om låneavtalen med Al Ahly til en permanent overgang, skriver NTB. Hegazi har spilt samtlige 18 kamper for WBA denne sesongen.

  Hegazi
  Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn