Johaug: – Sjansene mine for å vinne er betydelig svekket

OBERSTDORF (NRK.no): Marit Bjørgen fremsto fullstendig utilnærmelig på jaktstarten i Tour de Ski. Therese Johaug medgir at allerede nå ser det vanskelig ut for henne å skulle vinne touren.

johaug

En sliten Therese Johaug får klem av Marit Bjørgen ved målgang.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er tidlig ennå, men sjansene mine er betydelig svekket etter i dag, sier Therese Johaug.

Hun kom i mål nesten ett minutt bak Marit Bjørgen på den andre etappen av Tour de Ski. Johaug virket tankefull etter løpet, og medgir at hun har fått en del å tenke på.

– Jeg blir så klart litt skuffet. Jeg hadde håpet at avstanden skulle være mindre, sier hun.

Kjempefornøyd Bjørgen

Bjørgen var raskt fremme for å gi Johaug en klem etter målgang. De to venninnene begynte å diskutere løpet allerede i målområdet, og fortsatte når de fikk anledning mellom intervjuene med pressen.

Bjørgen var naturligvis mer fornøyd.

– Jeg bestemte meg for å gå mitt eget løp og ikke tenke så mye på konkurrentene. Det gikk veldig bra. Formen er bra, skiene var veldig bra, så jeg er kjempefornøyd, sier Bjørgen.

Les også: Claudia Nystad fraktet vekk på båre

Ingen i nærheten

34-åringens forsprang fra prologen dagen før bare økte og økte gjennom de 10 kilometerne i Oberstdorf. Fra start hadde hun 28 sekunder på Therese Johaug. Det utviklet seg først til 24 sekunder, deretter til 35, 37, 43, 45, 54.

I mål var hun til slutt 56,2 sekunder foran Heidi Weng, som spurtslo Therese Johaug i kampen om andreplassen.

– Jeg fikk høre at de andre slet med å holde følge. Jeg hadde fantastiske ski så masse ros til gutta i smørebussen, sier Bjørgen i det offisielle seiersintervjuet.

Slet med festet

Johaug, som hadde som mål å knappe innpå Bjørgen på dagens jaktstart, skled i mål 56,8 sekunder bak, og har nå mer enn minuttet frem til sin lagvenninne i sammendraget.

– Det var en tung dag. Jeg slet med festet på skiene, og klarte ikke å gå rolig på skiene i bakkene og merket at jeg tapte mye, forklarer hun.

Etter løpet fikk Johaug mange spørsmål om avstanden til Bjørgen allerede er blitt for stor til at hun kan vinne. Det venter nemlig blant annet to sprinter, noe Johaug ikke behersker like godt som Bjørgen.

Johaug medgir at det ser tungt ut, men hun håper fortsatt.

– Avstanden frem til Marit er veldig stor. Kanskje litt for stor. Jeg tror jeg må ha litt flaks for å kunne vinne Touren nå, erkjenner hun.

VIDEO: Se intervju med Marit Bjørgen etter løpet

Intervju med Marit Bjørgen. Programleder Ida Nysæter Rasch.

VIDEO: Se spurtduellen mellom Weng og Johaug

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Resultater, 10 km klassisk jaktstart:

 1. Marit Bjørgen, Norge 29.27,6
 2. Heidi Weng, Norge +56,2 sek.
 3. Therese Johaug, Norge +56,8
 4. Stina Nilsson, Sverige +1.33,5
 5. Nicole Fessel, Tyskland +1.37,7
 6. Justyna Kowalczyk, Polen +1.39,6
 7. Emma Wiken, Sverige +1.41,8
 8. Alevtina Tanygina, Russland +1.45,3
 9. Ingvild Flugstad Østberg, Norge +1.46,3
 10. Ragnhild Haga, Norge +1.47,3

Øvrige norske: 17. Maiken C. Falla +1.58,3.

Sammenlagt etter 10 km klassisk jaktstart:

 1. Marit Bjørgen, Norge 36.50,6
 2. Heidi Weng, Norge +1.02,2
 3. Therese Johaug, Norge +1.06,8
 4. Stina Nilsson, Sverige +1.48,5
 5. Nicole Fessel, Tyskland +1.52,7
 6. Justyna Kowalczyk, Polen +1.54,6
 7. Emma Wiken, Sverige +1.56,8
 8. Alevtina Tanygina, Russland +2.00,3
 9. Ingvild Flugstad Østberg, Norge +2.01,3
 10. Ragnhild Haga, Norge +2.02,3

Øvrige norske: 17. Maiken C. Falla +2.13,3
Martine Ek Hagen har trukket seg fra Touren grunnet sår hals.

Siste nytt

 • Historisk debut

  Mens Karoline Bjerkeli Grøvdal satte personlig rekord med over 20 sekunder og kvalifiserte seg for 10.000-meteren i OL med 30.50,84 på Bislett lørdag, sendte etiopiske Gudaf Tsegay en påminnelse om at det fortsatt er et stykke opp til de beste i verden.

  24-åringen debuterte nemlig på 10.000 meter i et stevne i Portugal med 29.39,42. Ifølge Det internasjonale friidrettsforbundet ble hun med det den første i historien som kom under 30 minutter i karrierens første 10.000 meter.

  Tsegay er imidlertid ikke noe ubeskrevet blad. I vinter satte hun verdensrekord på 1500 meter innendørs. Hun løp også 800 meter innendørs på 1.57,52. Med det er hun den første kvinne i historien til å løpe under to minutter på 800 meter under 30 minutter på 10.000 meter innenfor samme kalenderår.

  Gudaf Tsegay kan dermed bli stri å ha med å gjøre på de distansene hun velger å løpe under OL i Tokyo.

  o_9D9vmL7xk
  Foto: SOREN ANDERSSON / AFP
 • Zuccarello med to assist

  Sluttspillklare Minnesota Wild slo tabelljumbo Anaheim Ducks 4-3 for andre dag på rad natt til søndag. Mats Zuccarello noterte seg for to assists.

  Etter at det sto uavgjort da tredje periode var over, gikk spillet til overtid der Kirill Kaprizov satte inn det avgjørende målet etter 2 minutter og 14 sekunder med assist fra Matt Dumba og Mats Zuccarello.

  iH6ehvTlaZg
  Foto: Brad Rempel / Reuters
 • Hovland klatret

  Viktor Hovland øynet en superrunde lørdag, men fikk jakten ødelagt av tre bogeyer på kort tid. Golfstjernen henger fortsatt med i tetsjiktet i North Carolina, melder NTB.

  23-åringen endte totalt på seks birdier lørdag. Med det bykset han opp mange hakk på resultatlistene. Gjennom dagen spratt han opp fra en delt 24.- til 7.-plass.

  Hovland gikk runden tre slag under par. Han har fem slag opp til amerikanske Keith Mitchell i tet før siste dag i Charlotte i North Carolina.

  Viktor Hovland
  Foto: Jared C. Tilton / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal