NRK Meny
Normal

Her tester Johaug og Bjørgen formen til sofasliterne

Mats Sollid og Erling Due Bergseth har reist land og strand rundt og møtt de norske OL-håpene før de skal i aksjon i Sotsji. På veien fikk de hjelp fra Marit Bjørgen og gikk fra slappfisker til å trene som en langrennsløper

EMPO-TV OL 2014

SE VIDEO: Marit Bjørgen fikk jobben med å endre Mats og Erling fra burgerelskere til topptrente langrennsutøvere.

Siden i høst har NRKs reporterduo Erling og Mats reist rundt for å møte de norske utøverne som skal konkurrere i OL i Sotsji.

Møtene blir til en miniserie på ti episoder, som vil bli vist omtrent annenhver kveld i NRKs OL-studio med Anne Rimmen og Kjetil André Aamodt som programledere.

 • Se første episode av Erling og Mats i OL-kveld Sotsji på NRK1 kl. 22.35 fredag kveld!

Manikyr med ishockeylandslaget

hopp

Å bli gode nok til å hoppe i Holmenkollen var et av målene til Erling og Mats.

Duoen har blant annet lært å strikke av Tora Berger, hatt konkurranse om å sjekke opp Therese Johaug, tatt manikyr med ishockeylandslaget og kommentert hopp for Arne Scheie.

I møtet med Marit Bjørgen fikk de hennes beste tips til hvordan man blir toppidrettsutøver.

– For å være langrennsløper må man være sterk i magen og buken, forklarer Bjørgen i serien, hvor hun lar de to bli med på en trening med henne og Therese Johaug.

Etterpå ble duoen med hjem til Bjørgens samboer Fred Børre Lundberg, som blant annet måtte svare på hva han føler om at kjæresten har trening som førsteprioritet.

Hvordan det gikk kan du se i videoen i toppen av artikkelen!

Vil vise at utviklingshemmede er vanlige mennesker

Sollid og Due Bergseth er begge reportere i Empo TV, en TV-kanal for utviklingshemmede. Kanalen lager reportasjar for utviklingshemmede både i Norge og i utlandet, og flere av reportasjene er vist på NRK.

– Det er viktig å få frem at utviklingshemmede ikke er én gruppe med de samme avgrensingene og talentene. Noen kan synge, noen er flinke i idrett og noen kan være journalister, slik som vi to, sier Mats.

– Det å jobbe i Empo TV er utrolig gøy. Det er så fint at vi samarbeider med NRK også, for da får vi vist verden at utviklingshemmede ikke er «ko-ko», vi er vanlige mennesker og kan gjøre en slik jobb like godt som hvem som helst andre, sier Erling.

Siste nytt

 • PSV på vei, Benfica sliter

  To tidligere serievinnercupvinnere skaffet seg vidt forskjellig utgangspunkt i mesterliga-kvaliken tirsdag kveld.

  PSV vant 3-2 borte mot BATE Borisov etter scoringer av Gastón Pereiro, Hirving Lozano og Donyell Malen, mens Benfica bare klarte 1-1 hjemme mot greske PAOK.

  Salzburg, uten skadde Fredrik Gulbrandsen (lår), spilte 0-0 borte mot Røde Stjerne i Beograd

  Lozano
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Poengtap for Mjøndalen

  Opprykksjagende Mjøndalen måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Åsane i 1. divisjon fotball tirsdag. Dermed klarte ikke serietreeren å ta tilbake annenplassen på tabellen.

  Mjøndalen kjemper for opprykk til Eliteserien. Søndag ble Vegard Hansens gutter passert av Viking.

  NM fotball menn, 4. runde: Mjøndalen - Haugesund
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sandviken videre i cupen

  Sandviken er klare for semifinale i norgesmesterskapet i fotball etter å ha slått Trondheims-Ørn i kvartfinalen. Svanhild Sand ga hjemmelaget ledelsen før Amanda Perez utlignet for Sandviken. Kennya Cordner fullførte til slutt snuoperasjonen og sørget for at bergenserne er klare for semifinale.

  Stine Hovland
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal