Her tester Johaug og Bjørgen formen til sofasliterne

Mats Sollid og Erling Due Bergseth har reist land og strand rundt og møtt de norske OL-håpene før de skal i aksjon i Sotsji. På veien fikk de hjelp fra Marit Bjørgen og gikk fra slappfisker til å trene som en langrennsløper

EMPO-TV OL 2014

SE VIDEO: Marit Bjørgen fikk jobben med å endre Mats og Erling fra burgerelskere til topptrente langrennsutøvere.

Siden i høst har NRKs reporterduo Erling og Mats reist rundt for å møte de norske utøverne som skal konkurrere i OL i Sotsji.

Møtene blir til en miniserie på ti episoder, som vil bli vist omtrent annenhver kveld i NRKs OL-studio med Anne Rimmen og Kjetil André Aamodt som programledere.

 • Se første episode av Erling og Mats i OL-kveld Sotsji på NRK1 kl. 22.35 fredag kveld!

Manikyr med ishockeylandslaget

hopp

Å bli gode nok til å hoppe i Holmenkollen var et av målene til Erling og Mats.

Duoen har blant annet lært å strikke av Tora Berger, hatt konkurranse om å sjekke opp Therese Johaug, tatt manikyr med ishockeylandslaget og kommentert hopp for Arne Scheie.

I møtet med Marit Bjørgen fikk de hennes beste tips til hvordan man blir toppidrettsutøver.

– For å være langrennsløper må man være sterk i magen og buken, forklarer Bjørgen i serien, hvor hun lar de to bli med på en trening med henne og Therese Johaug.

Etterpå ble duoen med hjem til Bjørgens samboer Fred Børre Lundberg, som blant annet måtte svare på hva han føler om at kjæresten har trening som førsteprioritet.

Hvordan det gikk kan du se i videoen i toppen av artikkelen!

Vil vise at utviklingshemmede er vanlige mennesker

Sollid og Due Bergseth er begge reportere i Empo TV, en TV-kanal for utviklingshemmede. Kanalen lager reportasjar for utviklingshemmede både i Norge og i utlandet, og flere av reportasjene er vist på NRK.

– Det er viktig å få frem at utviklingshemmede ikke er én gruppe med de samme avgrensingene og talentene. Noen kan synge, noen er flinke i idrett og noen kan være journalister, slik som vi to, sier Mats.

– Det å jobbe i Empo TV er utrolig gøy. Det er så fint at vi samarbeider med NRK også, for da får vi vist verden at utviklingshemmede ikke er «ko-ko», vi er vanlige mennesker og kan gjøre en slik jobb like godt som hvem som helst andre, sier Erling.

Sportsnyheter

Bronselaget

Norsk stafettbronse i VM: – Fantastisk å kunne vinne noe sammen

Et norsk lag med utøvere fra tre forskjellige klasser tok stafettbronse under VM i snøsport for parautøvere.

Siste nytt

 • Gabrielsen ferdig i Toulouse

  Midtstopper Ruben Gabrielsen er enig med den franske fotballklubben Toulouse om å terminere kontrakten.

  Det opplyser klubben på sin nettside. I en kort melding takker klubben Gabrielsen for innsatsen.

  Gabrielsen har vært på lån i FC København i høstsesongen. Midtstopperen kom til Toulouse for to år siden. Nå kan han forhandle fritt med andre klubber om neste steg i sin fotballkarriere.

  Trening med landslaget i fotball
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Målløst for Sørloth og Real Sociedad

  Real Sociedad og Getafe spilte 0-0 i spansk toppliga søndag. Alexander Sørloth spilte en drøy time for vertene.

  Sørloth startet kampen for Sociedad, men markerte seg ikke stort. han ble byttet ut etter en times spill. Dermed gikk han målløs av banen i sin 15. ligakamp for sesongen. Han har scoret ett mål for Sociedad i ligaen så langt. Det målet kom i 2-2-kampen mot Atlético Madrid i oktober.

  Nordmannen scoret imidlertid mot Atlético for noen dager siden og bidro til at laget avanserte fra åttedelsfinalen i cupen.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Goggia skadet kneet i fall - håper å rekke OL

  Den italienske alpinstjernen Sofia Goggia pådro seg skader i kneet i det stygge fallet under søndagens super-G. Italieneren har forstuet det venstre kneet og skadet korsbåndet hun opererte i 2013, i tillegg til at hun også har pådratt seg et lite brudd i leggbeinet og en seneskade.

  I en pressemelding fra FIS står det at hun starter rehabiliteringen allerede mandag, og at hun tar sikte på å rekke utforrennet i OL i Beijing 15. februar. Goggia er en av de store gullfavorittene til lekene i Kina.

  Italy Alpine Skiing World Cup
  Foto: Gabriele Facciotti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal