NRK Meny
Normal

Bjørgen tippet seg selv som gullvinner: – Ikke skuffet over sølv

VAL DI FIEMME /OSLO (NRK.no): Hun var storfavoritt før 10-kilometeren i Val di Fiemme, og hadde tippet seg selv som gullvinner. Likevel var ikke Marit Bjørgen skuffet over at det «kun» ble sølv.

Marit Bjørgen ser på innspurten til Therese Johaug. Johaug tar VM-gull foran Bjørgen på 10 km fri teknikk intervallstart.

Marit Bjørgen skryter av gullvinner Therese Johaug. Selv var Bjørgen fornøyd med sølvmedaljen.

– Jeg er ikke skuffet. Jeg gleder meg over Therese. Det er bare å ta av seg hatten og gratulere henne i dag, sa Marit Bjørgen til NRK etter sølvmedaljen på VM-10-kilometeren.

Selv om ekspertene holdt Bjørgen som den største gullfavoritten før løpet, og Bjørgen selv hadde tippet seg selv som gullvinner, ble det altså Therese Johaug som trakk det lengste strået.

– Jeg følte jeg hadde en tyngre dag. Jeg slet hele veien. Jeg er veldig glad for at jeg i det hele tatt tok medalje, sier Bjørgen.

– Helt i kjelleren

For i de tunge VM-løypene i Val di Fiemme fikk aldri langrennsdronningen det forspranget på Therese Johaug som hun pleier å få i sine beste løp.

Lenge skilte det kun tideler mellom de to lagvenninnene, og Johaug hadde fordelen av å gå på Bjørgens tid.

Bjørgen Johaug

Marit Bjørgen og Therese Johaug har et nært forhold. Derfor gleder de seg over hverandres suksess.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jeg tror det var to sekunder mellom oss på det høyeste punktet i løypa. Jeg skjønte det kom til å bli jevnt, og jeg forsøkte å presse hele veien. Men Therese var rett og slett sterkere, forklarer Bjørgen.

Hun legger imidlertid ikke skjul på at hun prøvde alt hun kunne for å prøve å kapre gullmedaljen.

– Jeg måtte helt i kjelleren. Men jeg hadde ikke mer å gi, erkjenner Bjørgen.

Mange dueller

Før hun igjen passer på å hylle sin lagvenninne.

– Det er utrolig artig at Therese klarte å vinne gullet. All ære til henne.

De to presser hverandre gjennom tøffe treningsøkter sommer som vinter. Det er mye av forklaringen på at de alltid tar seg tid til å rose hverandre etter dueller og sekundstrid.

– Vi har så mange dueller i løpet av sommeren og høsten. Jeg vet hvor god hun er, og nettopp det er en av grunnenen til at jeg holder nivået jeg gjør. Med sin entusiasme motiverer hun meg hele tiden, skryter Bjørgen.

Neste øvelse i VM for jentene er torsdagens stafett. Der får Bjørgen gå sammen med Johaug. Det spørs vel om ikke det betyr gull på dem begge.

 • Se Therese Johaug gå inn til gull på 10-kilometeren:
Therese Johaug parkerte sine konkurrenter i løypa idag, etterfulgt av et gullbrøl.

Therese Johaug slår Marit Bjørgens tid i mål, og henviser dermed lagvenninnen til sølvmedaljen.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag