NRK Meny
Normal

Bjørgen tippet seg selv som gullvinner: – Ikke skuffet over sølv

VAL DI FIEMME /OSLO (NRK.no): Hun var storfavoritt før 10-kilometeren i Val di Fiemme, og hadde tippet seg selv som gullvinner. Likevel var ikke Marit Bjørgen skuffet over at det «kun» ble sølv.

Marit Bjørgen ser på innspurten til Therese Johaug. Johaug tar VM-gull foran Bjørgen på 10 km fri teknikk intervallstart.

Marit Bjørgen skryter av gullvinner Therese Johaug. Selv var Bjørgen fornøyd med sølvmedaljen.

– Jeg er ikke skuffet. Jeg gleder meg over Therese. Det er bare å ta av seg hatten og gratulere henne i dag, sa Marit Bjørgen til NRK etter sølvmedaljen på VM-10-kilometeren.

Selv om ekspertene holdt Bjørgen som den største gullfavoritten før løpet, og Bjørgen selv hadde tippet seg selv som gullvinner, ble det altså Therese Johaug som trakk det lengste strået.

– Jeg følte jeg hadde en tyngre dag. Jeg slet hele veien. Jeg er veldig glad for at jeg i det hele tatt tok medalje, sier Bjørgen.

– Helt i kjelleren

For i de tunge VM-løypene i Val di Fiemme fikk aldri langrennsdronningen det forspranget på Therese Johaug som hun pleier å få i sine beste løp.

Lenge skilte det kun tideler mellom de to lagvenninnene, og Johaug hadde fordelen av å gå på Bjørgens tid.

Bjørgen Johaug

Marit Bjørgen og Therese Johaug har et nært forhold. Derfor gleder de seg over hverandres suksess.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jeg tror det var to sekunder mellom oss på det høyeste punktet i løypa. Jeg skjønte det kom til å bli jevnt, og jeg forsøkte å presse hele veien. Men Therese var rett og slett sterkere, forklarer Bjørgen.

Hun legger imidlertid ikke skjul på at hun prøvde alt hun kunne for å prøve å kapre gullmedaljen.

– Jeg måtte helt i kjelleren. Men jeg hadde ikke mer å gi, erkjenner Bjørgen.

Mange dueller

Før hun igjen passer på å hylle sin lagvenninne.

– Det er utrolig artig at Therese klarte å vinne gullet. All ære til henne.

De to presser hverandre gjennom tøffe treningsøkter sommer som vinter. Det er mye av forklaringen på at de alltid tar seg tid til å rose hverandre etter dueller og sekundstrid.

– Vi har så mange dueller i løpet av sommeren og høsten. Jeg vet hvor god hun er, og nettopp det er en av grunnenen til at jeg holder nivået jeg gjør. Med sin entusiasme motiverer hun meg hele tiden, skryter Bjørgen.

Neste øvelse i VM for jentene er torsdagens stafett. Der får Bjørgen gå sammen med Johaug. Det spørs vel om ikke det betyr gull på dem begge.

 • Se Therese Johaug gå inn til gull på 10-kilometeren:
Therese Johaug parkerte sine konkurrenter i løypa idag, etterfulgt av et gullbrøl.

Therese Johaug slår Marit Bjørgens tid i mål, og henviser dermed lagvenninnen til sølvmedaljen.

Siste nytt

 • Sverige klar for semifinale

  Sverige slo Danmark 26-23, og er klar for semifinale i håndball-VM. Det er svenskenes sjette strake seier i mesterskapet.

  Sverige møter Frankrike eller Montenegro i semifinalen førstkommende fredag.

  ha
  Foto: Hendrik Schmidt / AFP
 • Veiby signerte for Skoda

  Ole Christian Veiby (21) kan starte planleggingen for neste rallysesong. 21-åringen fra Kongsvinger har nemlig signert ny fabrikkontrakt med Skoda Motorsport.

  – Det er litt vanskelig å sette ord på hvor stort dette er, sier Veiby i en pressemelding.

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.
 • Kvinnelige hockeyspillere utestengt

  Seks kvinnelige hockeyspillere fra Russland er utestengt av Den internasjonale komité, IOC, for å ha brutt dopingregelverket under Sotsji-OL. Spillerne diskvalifiseres fra OL i 2014 og utenges også fra OL på livstid.

  I alt er det åpnet 46 saker som følge av den såkalte Oswald-kommisjonens funn. 33 av dem er nå ferdigbehandlet, og det har ført til at i alt 31 utøvere er diskvalifisert fra 2014-OL i Sotsji.

Sendeplan

Kl. Program Kanal