NRK Meny
Normal

Bjørgen om Johaug: – Får en svært tøff uke

SOGNEJFELLET (NRK): Marit Bjørgen har latt seg imponere over hvordan Therese Johaug har taklet dopingsaken. Men den siste runden i CAS blir vanskelig, tror 37-åringen.

Marit Bjørgen

SOGNEFJELLET: Marit Bjørgen og resten av landslaget møtte onsdag pressen under en landslagssamling på Sognefjellet.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Dopingsaken har vært en kraftig vekker også for langrennsdronningen.

Selv sjekker hun rumpekremen til sønnen for å være sikker på å ikke få i seg forbudte stoffer.

– Jeg tar også bilder av produkter jeg finner på nettet som det står at ikke er på Wada-listen, så har jeg det i hvert fall, sier Bjørgen til NRK.

Det har snart gått ni måneder siden Therese Johaug avla positiv dopingprøve. En skjebnesvanger tabbe som har gjort at Bjørgen nå tar flere sikkerhetsregler enn tidligere.

– Jeg må si at jeg er blitt litt paranoid, innrømmer 37-åringen.

«Kan jeg bruke den kremen her?»

Da hun onsdag møtte NRK på Sognefjellet i forbindelse med landslagssamlingen som starter OL-sesongen, fortalte langrennsstjernen at det nå har gått så langt at hun også sjekker om produktene sønnen Marius (ca. 1,5) bruker, er godkjente av Verdens antidopingbyrå (Wada).

Therese Johaug

ALENE: Therese Johaug trente på Sognefjellet i helgen. Neste uke reiser hun til CAS-høringen i sveitsiske Lausanne.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

– Jeg har fortsatt full tillit til helseteamet (i forbundet), men det handler om å ha enda mer kontroll selv. Man føler jo ikke at man har hundre prosent kontroll, man har aldri noen garanti. Jeg går ikke og tenker på det hele tiden, men det er nok at jeg smører rumpa til Marius så tenker jeg «kan jeg bruke den kremen her?».

– Jeg bruker den jo ikke selv, men det er nok at jeg har et sår på fingeren så blir det det samme som med leppa til Therese. Så lite er det som skal til, sier Bjørgen.

– Ser frem til å bli ferdig

Johaug testet positivt på det forbudte stoffet clostebol 16. september og ble av Domstvalget i Norges idrettsforbund utestengt i 13 måneder. Det internasjonale skiforbundet (FIS) anket dommen og saken skal opp til høring i Idrettens voldgiftsrett (CAS) i sveitsiske Lausanne til tirsdag.

Bjørgen, som har vært sammen med Johaug flere ganger i det siste, tror det blir tøft for venninnen.

– Nå blir det en veldig tøff uke for henne, det blir det, men jeg tror hun ser veldig fremover til å bli ferdig med dette og få en dom.

Dersom CAS utvider utestengelsen til 16 måneder mister Johaug OL i februar.

Bjørgen sier hun er imponert over hvordan Johaug takler saken.

– Jeg tror nok hun har forskjøvet ting foran seg og det tror jeg har vært viktig så hun ikke bruker for mye energi på dette.

Siste nytt

 • Beskyldes for seksuell trakassering

  Carlo Tavecchio, som mandag gikk av som fotballpresident i Italia, blir beskyldt for seksuell trakassering av en tidligere ansatt. En kvinne forteller om en hendelse som skal ha funnet sted på Tavecchios kontor i et intervju med avisen Corriere della Sera.

  Italian Football Federation (FIGC) President Tavecchio looks on during a news conference in Rome
  Foto: Max Rossi / Reuters
 • Minde klar for Wolfsburg

  Den norske fotballprofilen Kristine Minde blir lagvenninne med Caroline Graham Hansen i tyske Wolfsburg fra neste sesong. Tirsdag bekreftet den tyske storklubben signeringen. Minde opplyste selv i forrige uke at hun forlater svenske Linköping.

  Kampen Norge - Belgia under EM fotball kvinner.
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tre FIFA-toppar utestengde

  FIFAs etiske komité utestengjer Richard Lai frå Guam, Julio Rocha frå Nicaragua og Rafael Esquivel frå Venezuela for livstid. Dei tre FIFA-toppane har sagt seg skuldig i korrupsjon under rettssaka som pågår i New York.

  Julio Rocha og Sepp Blatter
  Foto: Esteban Felix / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn