Bjørgen: – Jeg er helt frisk

DAVOS/OSLO (NRK.no) Marit Bjørgen (32) valgte å stå over dagens 10-kilometer i Davos bare minutter før starten gikk. Selv avdramatiserer hun det hele.

Marit Bjørgen sto over søndagens 10-kilometer i Davos. Overfor NRK avdramatiserer hun det hele.

VIDEO: NRK fikk en rask prat med Marit Bjørgen før avreise til Val di Fiemme søndag ettermiddag.

Den norske VM-favoritten varmet opp som vanlig foran dagens 10-kilometer i Davos.

Men etter en liten prat med landslagstrener Egil Kristiansen bestemte hun seg for å trekke navnet sitt fra startlistene - knapt tjue minutter før Rognes-jenta egentlig skulle starte.

– Hvorfor startet du ikke?

– Fordi jeg følte meg veldig sliten på oppvarmingen i dag. Jeg var sliten etter i går. Da pratet jeg litt med Egil Kristiansen og sammen valgte vi å droppe rennet og heller ha fokus fram mot VM, sier Bjørgen til NRK.no.

– Jeg hadde jo lyst til å gå, men så tenker jeg på det som skal skje fremover. Det er viktigst, sier Bjørgen.

Tung dag på sprinten

Bjørgen ble nummer to på lørdagens knallharde sprint - en påkjenning som virker å ha blitt sittende i kroppen til VM-dronningen fra Holmenkollen i 2011.

– Ja, den (sprinten journ.anm.) var veldig tøff og jeg var veldig sliten etter i går, innrømmer Bjørgen.

– Brygger du på en forkjølelse?

– Nei, jeg er helt frisk. Jeg har ingen sykdomstegn, sier hun til NRK og smiler.

Den norske langrennsdronningen gikk glipp av årets Tour de Ski grunnet hjerteproblemer, men søndagens valg om å stå over rennet i Davos skal ikke hatt noen tilknytning til dette.

Etter intervjuet med NRK satte hun seg i bilen sammen med resten av lagvenninnene med kurs for Val di Fiemme. Der starter VM om bare fire dager.

I Bjørgens fravær var Therese Johaug på plass og sikret norsk seier på dagens 10-kilometer.

Siste nytt

 • Utsatte kamp etter skyting

  Mandagens NHL-kamp mellom Minnesota Wild og St. Louis Blues er utsatt som følge av at politiet i helgen skjøt en svart mann i en forstad til Minneapolis.

  Det opplyser Wild, klubben til den norske ishockeystjernen Mats Zuccarello, mandag kveld norsk tid.

  «Av respekt for den hjerteskjærende episoden som oppsto i Brooklyn Center i går, er kveldens Minnesota Wild-kamp utsatt», heter det i en uttalelse.

  Kampen har allerede fått ny dato. Den skal spilles 12. mai.

  Også baseballkampen mellom Minnesota Twins og Boston Red Sox ble mandag utsatt. Major League Baseball bekrefter beslutningen.

 • Annullering skapte VAR-forvirring

  West Bromwich slo Southampton 3-0 i Premier League mandag, men et annullert mål i første omgang stjal mye av oppmerksomheten.

  Situasjonen som havnet i søkelyset oppsto etter bare fire minutters spill. Da trodde Mbaye Diagne at han hadde gitt West Brom ledelsen etter forarbeid av Darnell Furlong.

  Assistentdommeren hadde imidlertid løftet flagget og markerte for offside. TV-bildene viste at den avgjørelsen var mer enn tvilsom.

  Den som ventet på at VAR-dommerne skulle godkjenne målet, ble imidlertid skuffet. Ifølge Sky Sports kunne ikke VAR «trekke noen definitiv linje» som sikkert kunne fastslå om Diagne var i offside. Årsaken var at en annen West Brom-spiller blokkerte kameravinkelen.

  Målet forble dermed annullert.

  West Bromwich Albion's Senegalese striker Mbaye Diagne (C) heads past Southampton's English goalkeeper Fraser Forster (L)
  Foto: Michael Steele / AFP
 • Jarstein på bedringens vei

  Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein er i bedring etter å ha vært koronasyk. Hvordan fotballprofilen ble smittet er helt uvisst.

  Det opplyser landslagslege Ola Sand til Dagbladet.

  – Han har vært litt sykere enn mange andre som har fått lette symptomer. Men nå er han på bedringens vei, sier han til avisen.

  Jarstein avga positiv virustest etter at han returnerte til klubblaget Hertha Berlin i kjølvannet av den siste landslagssamlingen.

  Jarstein
  Foto: Donovan Torres

Sendeplan

Kl. Program Kanal