Bjørgen: – Det hadde blitt helt feil om jeg ble trener nå

BISLETT (NRK): Langrennslandslaget er i gang med oppkjøringen, men Marit Bjørgen kjenner ikke på savnet – foreløpig.

Marit Bjørgen

LAGT OPP: Marit Bjørgen har hatt hektiske dager etter at hun ga seg. Tirsdag var hun på Bislett stadion i forbindelse med Tinestafetten.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Det har nå gått en måned siden Bjørgen la opp etter NM i Alta. Likevel har det vært hektiske dager for tidenes vinterolympier.

– Jeg har ikke kjent på pensjonisttilværelsen enda. Det har vært hektiske dager, men nå begynner det å roe seg. Det skal bli godt, og det kribler ikke etter å dra på samling. Da føles det riktig, sier Bjørgen til NRK.

Etter NM i Alta har hun dog gått flere skirenn. I tillegg har hun vært en tur i Afrika med SOS-barnebyer. Tirsdag var hun på Bislett stadion i forbindelse med Tinestafetten, der hun fikk holdt konkurranseinstinktet ved like.

Marit Bjørgen (t.v) og Nasir Sirikhan

STAFETT: Marit Bjørgen og Nasir Sirikhan var med på matpakke-stafett på Bislett stadion i går.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Oppkjøring i gang

Hennes tidligere lagvenninner er nå i gang med sesongoppkjøringen, og Bjørgen er glad for at hun ikke er med, hverken som utøver eller trener.

For Vidar Løfshus har vært på trenerjakt de siste ukene. Trenerduoen Roar Hjelmeset og Sjur Ole Svarstad gir seg, men Bjørgen sier hun er uaktuell for en rolle rundt landslaget.

– Vidar kommer nok ikke til å spørre, jeg må ha litt tid utenfor miljøet. Det hadde ikke vært bra å ta rollen som trener i et lag jeg har vært med på. Det hadde blitt helt feil om jeg ble trener nå. Dessuten må man være motivert for å ta en sånn jobb, sier Bjørgen.

Tror Iversen er riktig mann

Hun har meddelt både Løfshus og lagvenninnene at hun er tilgjengelig. Bjørgen har også troen på Ole Morten Iversen som trener.

Iversen har vært to sesonger i Sverige, og ble ansatt som ny dametrener på mandag.

– Jeg har noen ideer på ting jeg tror jeg kan bidra med, men det er ikke stort, og ikke noe jeg vil dele med noen andre ennå, sa Iversen til NRK da han ble ansatt.

– På forhånd hadde jeg en følelse av at han kunne være riktig mann, så jeg er positiv til det, sier Bjørgen om nytreneren.

Ole Morten Iversen

NY TRENER: Ole Morten Iversen.

Foto: Lokman Ghorbani / NRK

Siste nytt

 • Carlsen med ny sliteseier

  Magnus Carlsen gikk seirende ut av nok et langdrygt parti i storturneringen i Karlsruhe. Sjakkesset brukte seks timer og 73 trekk på å nedkjempe spanske Francisco Vallejo. Som i åpningspartiet vant Carlsen med svarte brikker og leder nå turneringen.

  Magnus Carlsen
  Foto: jørund wessel carlsen / NRK
 • PSG ble seriemester uten å spille

  Franske Paris Saint-Germain sikret Ligue 1-trofeet søndag da tabelltoer Lille bare greide 0-0 mot Toulouse. Totalt står PSG nå med åtte seriegull. PSG møter Monaco hjemme på Parc des Princes søndag kveld.

  France Soccer League One
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal