Hopp til innhold

Bjørgen: – Det er en ny sjef i heimen

Marit Bjørgen (35) koser seg i rollen som mamma, men håper hun er tilbake i langrennssporet til NM i april.

Bjørgen Holmenkollen med sønnen

NYBAKT MOR: Marit Bjørgen tok med sønnen Marius da hun møtte pressen for første gang siden fødselen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Norges skidronning fikk sønnen Marius i desember. I dag møtte hun pressen for første gang siden hun ble mamma.

– Jeg koser meg veldig. Det er uvant for en toppidrettsutøver. Han sover ikke hele natten, men det er en vanesak, sier en strålende blid Bjørgen.

Planlegger comeback

bjørgen

SUPERMAMMA: Marit Bjørgen og langrennslandslagets pressekontakt, Gro Eide, plasserer barnevogna ved siden av pressebordet.

Foto: Anders Skjerdingstad NRK

NRK avslørte nylig at 35-åringen har trent lett siden midten av januar. Kun 11 dager gikk det før hun hadde ski på beina igjen etter fødselen. Og planen er fortsatt å konkurrere igjen allerede denne sesongen.

Men tremila i Holmenkollen søndag kommer altfor tidlig.

– Jeg er ikke helt der ennå, nei. Og jeg ser det har vært spekulasjoner om skirenn snart. Jeg har ikke sagt noen dato, det viktigste er å komme seg tilbake og starte opptrening, men NM på Beito i starten av april er aktuelt, forteller hun.

– Det har kun vært rolige økter på ski og styrketrening. Det er vanskelig å si hvordan det ville gått søndag.

– Ny sjef hjemme

Hun innrømmer at hverdagen nå er annerledes.

– Det er klart at vi har fått en ny sjef i heimen, det er han som styrer. Men jeg har en fleksibel mann, så jeg får trent på morgenen, forklarer Bjørgen, som ikke vil sammenligne det å bli mamma med et mesterskapsgull.

– Dette er noe annet enn å ta et gull. Man får jo et annet perspektiv på livet. Han betyr mye for meg, det er dyrebart, så ting har endret seg. Men jeg er også motivert til å fortsette.

Og hun har aldri vurdert å legge opp.

– Jeg er fortsatt fullt motivert. Men ambisjonene er ikke så store dette året. Målet er fortsatt VM i Lahti.

Johaug: – Uvant

Også Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg fikk spørsmål om Bjørgen.

– Hun stiller vel på søndag. Det er dagens nyhet, fleiper jentene.

– Vi gleder oss til hun kommer tilbake. Hun er en vi har sett opp til i mange år. Så får vi se om hun er blitt for mye husmor eller har igjen litt krutt. Det er litt uvant å se henne i denne situasjonen, sier Johaug, som forteller at de har hatt noen veldig rolige skiturer sammen.

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal