NRK Meny

Bjørgen: – Det skal bli godt å frese på litt

DAVOS/OSLO (NRK.no) Marit Bjørgen (32) er lei av å «kjenne på formen». I helgens aller siste formtest før VM i Val di Fiemme tenker langrennsdronningen å gi full gass.

Marit Bjørgen i Davos

Marit Bjørgen gleder seg til å få testet VM-formen under dagens sprint i Davos.

Artikkelen er flere år gammel.

Og Bjørgen virker å være i bra slag; På lørdagens innledende prolog gikk Rognes-jenta inn til tredje beste tid, kun slått av polske Justyna Kowalczyk og franske Aurore Jean.

Hele fem norske jenter er kvalifisert til sprintfinalene senere i dag. Maiken Caspersen Falla endte på 6.-plass i prologen, Celine Brun-Lie ble nummer ni, mens Heidi Weng hadde 19. beste tid. Den siste norske jenta som kvalifiserte seg er Ingvild Flugstad Østberg med sin 27.-plass.

Therese Johaug stilte ikke til start på dagens sprint.

Utslagningsrundene starter kl 11.45.

  • Se sprintfinalene fra Davos fra kl 11.45 på NRK1 og NRK.no.

Bjørgen klar for å konkurrere

Etter flere uker med langturer og pleie i vakre Seiser Alm, ser Marit Bjørgen frem til å kjenne litt på blodsmaken igjen. Det er tre uker siden skidronningen sist konkurrerte internasjonalt.

Maiken Caspersen Falla

Maiken Caspersen Falla har vært Norges beste sprinter denne sesongen. Jenta er på plass i Davos.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det skal bli godt å konkurrere igjen, og få se hvordan kroppen responderer. Jeg synes det er greit med en ordentlig gjennomkjøring, sier Bjørgen til NRK.no, og opplyser at hun tenker å gå begge distansene i Davos denne helgen.

– Jeg hadde et lignende opplegg foran VM i Oslo, og det gikk jo bra. Det skal bli godt å frese på litt nå, sa Bjørgen før helgens konkurranser gikk i gang.

Tøff løype i Davos

Lørdagens sprintløype i idylliske Davos er ny av året, og byr på mange utfordringer for sprinterne.

Under fredagens treningsøkt var det flere av de norske jentene, blant annet Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg, som fikk et fuktig møte med snøen i en av de vanskelige utforkjøringene like før mål.

– Den (siste svingen før mål journ.anm.) var innmari vanskelig, så det er vel bedre å ta det litt med ro. Jeg vil ikke være snømann i morgen, sier Caspersen Falla til NRK.

Brandsdal best av de norske

Seks løpere tok seg videre fra prologen i herreklassen. Eirik Brandsdal var best av dem med sin 3.-plass, deretter fulgte stjerneskuddet Sondre Turvoll Fossli på 7.-plass.

De øvrige norske som er klare for sprintfinalene er Kent Ove Clausen (15.-plass), Øystein Pettersen (16.-plass), Finn Hågen Krogh (28.-plass) og Amund Lid Byggland (30.-plass).

Federico Pellegrino (Italia) vant prologen lørdag. Aleksej Poltoranin fra Kasakhstan ble nummer to.

Petter Northug stilte ikke til start på dagens sprint, men er ventet å gå søndagens 15 km fellesstart.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Prøve-VM fotball: Tyskland - Chile
Prøve-VM fotball 2017: Tyskland - Chile
Prøve-VM fotball: Tyskland - Chile
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Tyskland - Chile