Hopp til innhold

Bjørgen: – Det skal bli godt å frese på litt

DAVOS/OSLO (NRK.no) Marit Bjørgen (32) er lei av å «kjenne på formen». I helgens aller siste formtest før VM i Val di Fiemme tenker langrennsdronningen å gi full gass.

Marit Bjørgen i Davos

Marit Bjørgen gleder seg til å få testet VM-formen under dagens sprint i Davos.

Og Bjørgen virker å være i bra slag; På lørdagens innledende prolog gikk Rognes-jenta inn til tredje beste tid, kun slått av polske Justyna Kowalczyk og franske Aurore Jean.

Hele fem norske jenter er kvalifisert til sprintfinalene senere i dag. Maiken Caspersen Falla endte på 6.-plass i prologen, Celine Brun-Lie ble nummer ni, mens Heidi Weng hadde 19. beste tid. Den siste norske jenta som kvalifiserte seg er Ingvild Flugstad Østberg med sin 27.-plass.

Therese Johaug stilte ikke til start på dagens sprint.

Utslagningsrundene starter kl 11.45.

  • Se sprintfinalene fra Davos fra kl 11.45 på NRK1 og NRK.no.

Bjørgen klar for å konkurrere

Etter flere uker med langturer og pleie i vakre Seiser Alm, ser Marit Bjørgen frem til å kjenne litt på blodsmaken igjen. Det er tre uker siden skidronningen sist konkurrerte internasjonalt.

Maiken Caspersen Falla

Maiken Caspersen Falla har vært Norges beste sprinter denne sesongen. Jenta er på plass i Davos.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det skal bli godt å konkurrere igjen, og få se hvordan kroppen responderer. Jeg synes det er greit med en ordentlig gjennomkjøring, sier Bjørgen til NRK.no, og opplyser at hun tenker å gå begge distansene i Davos denne helgen.

– Jeg hadde et lignende opplegg foran VM i Oslo, og det gikk jo bra. Det skal bli godt å frese på litt nå, sa Bjørgen før helgens konkurranser gikk i gang.

Tøff løype i Davos

Lørdagens sprintløype i idylliske Davos er ny av året, og byr på mange utfordringer for sprinterne.

Under fredagens treningsøkt var det flere av de norske jentene, blant annet Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg, som fikk et fuktig møte med snøen i en av de vanskelige utforkjøringene like før mål.

– Den (siste svingen før mål journ.anm.) var innmari vanskelig, så det er vel bedre å ta det litt med ro. Jeg vil ikke være snømann i morgen, sier Caspersen Falla til NRK.

Brandsdal best av de norske

Seks løpere tok seg videre fra prologen i herreklassen. Eirik Brandsdal var best av dem med sin 3.-plass, deretter fulgte stjerneskuddet Sondre Turvoll Fossli på 7.-plass.

De øvrige norske som er klare for sprintfinalene er Kent Ove Clausen (15.-plass), Øystein Pettersen (16.-plass), Finn Hågen Krogh (28.-plass) og Amund Lid Byggland (30.-plass).

Federico Pellegrino (Italia) vant prologen lørdag. Aleksej Poltoranin fra Kasakhstan ble nummer to.

Petter Northug stilte ikke til start på dagens sprint, men er ventet å gå søndagens 15 km fellesstart.

Siste nytt

  • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

    Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

    Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

    – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

    Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

    – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

    Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

    Q6DAaGK1xwQ
    Foto: NTB
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal