NRK Meny
Normal

- Nervene blir kanskje det tøffeste

Marit Bjørgen tror at den mentale påkjenningen kan bli den farligste "konkurrenten" hennes i VM.

Video Bjørgen før VM: - Nervene blir det tøffeste

- Nervene er kanskje det som blir det tøffeste, sier Marit Bjørgen til NRK.

Hvordan tror du Bjørgen kommer til å gjøre det i VM? Diskuter nederst i saken!

Bjørgen har vist enorm fysisk styrke gjennom hele sesongen og har vunnet de aller fleste rennene hun har stilt opp i. Hun har kommet opp i 44 verdenscupseirer, ble NM-dronning i Stenkjer og kommer til Holmenkollen som mesterskapet aller største favoritt. "Alle" regner med at hun skal vinne alt hun stiller opp i, men Rognes-jenta håper at hun også kan få noe positivt av nervene og presset som tydelig preger henne i dagene før VM på hjemmebane.

- Det kribler i magen og jeg er litt kvalm, men det er sånn det skal være. Det er likevel positivt å ha nerver ettersom man blir mer fokusert og konsentrert på det man skal gjøre, sier Bjørgen videre.

I helgens generalprøve i Drammen viste Marit Bjørgen både at formen er inntakt og at fokuset er riktig. Lørdag tok hun en suveren seier på 10 kilometeren, mens hun søndag gikk en av sine beste skøytesprinter for sesongen.

Skal gjøre vondt

Bjørgen har ennå ikke helt bestemt seg for om hun skal gå alle distansene i mesterskapet i Holmenkollen, men hun vet det tar på kroppen å prestere på topp gjennom et helt mesterskap.

- Det er ikke enkelt å bli verdensmester og det må gjøre vondt, sier Marit Bjørgen.

Hun har nylig kommet tilbake fra høydeopphold i Italia og skal være i sin aller beste form, men muskelbunten innrømmer at det kommer til å tære på superkreftene og at hun vil være preget av det når det hele er over.

- Jeg tipper at jeg er sliten når det er ferdig, sier 30-åringen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal