NRK Meny
Normal

Bjørgen: - Bedre enn i fjor

Marit Bjørgen mener at formen hennes nå er bedre enn før OL i Vancouver i fjor. Da vant hun tre gull, en sølv og en bronse.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen kan bli farlig for konkurrentene i VM hvis hun faktisk kan bli enda bedre

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Bjørgen sikret seg sitt 11. NM-gull da hun vant fredagens NM-sprint på Steinkjer, og selv om hun fikk tøff kamp av Maiken Caspersen Falla i finalen, er Bjørgen sikker på at formen er god.

- Jeg er i bedre form nå enn jeg var før OL i fjor, sier Marit Bjørgen til NRK.

Etter at hun tok sin 43. verdenscupseier i Otepää sist helg gikk Bjørgen forbi Bente Skaris 42, og er Norges mestvinnene skiløper på kvinnesiden. Torsdag flørtet hun med tanken om å gå samtlige seks distanser under VM i Holmenkollen om en knapp måned.

Tar Marit Bjørgen "storeslem" og vinner alt i VM? Diskuter nederst i saken!

- Kan bli enda bedre

Langrennsstjernen reiser til høydeopphold i Saiser Alm til uken for å finpusse formen før VM i Holmenkollen. Og selv om formen er bra nå, tror hun at den kan bli enda bedre om en knapp måned.

- Jeg gleder meg til å reise til høyden og være der, jeg er ikke helt klar for VM ennå. Jeg kan bli i enda bedre form, sier Bjørgen før hun går videre til dopingkontroll.

Lørdag skal hun gå 15-kilometeren med skibytte i NM på lørdag. Søndag er det stafett og da stiller hun trolig også til start.

Nett-TV: Se Bjørgen sprinte inn til NM-gull

Video Innspurten i kvinnnes sprintfinale i NM

Siste nytt

 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i mesterligaen og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup langrenn: Klassisk sprint
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn
V-cup langrenn: Klassisk sprint
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn