NRK Meny
Normal

Bjørgen vil bli første kvinne til å stake et distanserenn

Marit Bjørgen tror det bare er et tidsspørsmål før kvinnene også begynner å stake klassiske distanserenn – og hun vil være først.

marit

Marit Bjørgen har bestemt seg for å ta minst én sesong til som langrennsløper, og har satt seg flere konkrete mål for neste sesong. Blant annet vil hun bli bedre i staking.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg tror det vil skje en utvikling når det gjelder staking. Gutta har vært foran, men kanskje jeg kan bli den første (kvinnen, red.anm) som staker en hel distanse?, sier Bjørgen.

Tidligere i uken avslørte hun at hun har bestemt seg for å ta minst en sesong til som langrennsløper. Hun fortalte om målene for neste sesong da hun torsdag kalte inn til pressekonferanse.

Utvikling

egil

Landslagstrener Egil Kristiansen bekreftet at også han tar ett år til for Norge.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Ett av målene hennes er å ta del i det som ofte omtales som «stakerevolusjonen» i klassisk langrenn.

– Jeg vil jobbe med klassiskbiten. Jeg ser utviklingen som skjer der og vil derfor jobbe med stakingen min, sier hun.

Mens det på herresiden stadig er et spørsmål om løperne skal gå på «blanke ski» i klassiskrenn, har ingen damer så langt prøvd å gå distanserenn uten feste.

Bjørgen legger ikke skjul på at hun er imponert av utviklingen i herrelangrenn, særlig av den nye langløpskongen Petter Eliassen. Hun bet seg også merke i at Petter Northug og Dario Cologna som de første gikk 15 km klassisk uten feste i Davos.

Egentlig ikke nær å legge opp

Trener Egil Kristiansen, som for øvrig bekreftet at også han tar én sesong til med landslaget, sier det ikke er snakk om at Bjørgen eller de andre damene skal satse veldig mye på staking.

– Vi skal ikke overdrive dette og si at vi skal stake alle skirenn, men vi skal se realiteten i øynene og være litt i forkant på dette. Vi skal ikke gjøre som vi ofte gjør i norsk langrenn og henge etter og være redde for alt som er nytt, sier han.

Bjørgen innrømmet også at hun egentlig aldri var veldig nær å legge opp.

– Jeg var egentlig ikke det. Jeg tror alle som kjenner meg skjønte hvilken retning det gikk i, sier hun.

Bjørgen forklarer at hun måtte bare bli helt sikker på at hun hadde nok motivasjon.

– Jeg gikk en runde med meg selv om jeg hadde nok motivasjon til å legge ned jobben som kreves. Jeg er ikke interessert i å gjøre jobben 90 prosent, for da faller man fort ned på resultatlistene, sier hun.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
Friidrett: Diamond League
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten