Bjørgen vil bruke Johaug i oppladningen til OL-sesongen

Marit Bjørgen vil finne OL-formen sammen med Therese Johaug. NRKs langrennsekspert Carl-Henning Gran tror langrennsdronninga er nysgjerrig på om Johaug har utviklet seg som langrennsløper.

Holmenkollen skifestival. 30 km. klassisk kvinner.

OL: Marit Bjørgen vil bruke Therese Johaug i oppladningen til OL i Pyeongchang.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Jeg har ikke kunne vært til stede så mye som jeg har ønsket å være siden jeg har vært i sesong, sier Marit Bjørgen til NRK.

I det hektiske verdenscupsirkuset har hun har ikke fått sett så mye til venninna og dopingutestengte Therese Johaug.

Men nå som den lange og suksessfulle sesongen er ferdig tror Bjørgen at hun vil få se mer til Johaug i månedene som kommer.

– Motivasjon til begge

Nå venter en liten pause før 37-åringen vender blikket mot OL i Pyeongchang 2018. I oppladningen til OL ønsker veteranen å trene privat sammen med Johaug. De to kan ikke trene sammen i regi av landslaget så lenge Johaug er utestengt.

– Det blir nok fremover nå når vi starter opp i mai. Jeg er enda mer hjemme og får sett henne mer, forteller Bjørgen.

– Det skal bli godt å trene sammen med henne og ta vare på Therese.

Bjørgen tror begge to vil ha et godt utbytte av å kunne trene sammen inn mot OL-sesongen. Johaug har tidligere uttalt til NRK at det kun er to bokstaver som står i hodet hennes mens hun er utestengt, nemlig OL.

Therese Johaug

HØYDEN: Therese Johaug trener lengre i høyden.

Foto: Håvard G. Hagen / NRK

– Det blir en motivasjon for begge og holde trøkket på trening, forklarer Bjørgen.

37-åringen har også store ambisjoner i lekene i Pyeongchang. VM i Lahti ble en suksess der hun tok fire gull. I Sør-Korea vil hun jakte på sitt syvende OL-gull.

– Det blir OL som blir det største hovedmålet neste år. Jeg skal gjøre det beste for å være i best mulig form da, forteller Bjørgen til NRK.

– Bjørgen er nok litt nysgjerrig

NRKs langrennsekspert Carl-Henning Gran tror Bjørgen er spent på hvor hun står i forhold til Johaug. For eksempel skal Johaug trene lengre i høyden enn normalt.

– Bjørgen er nok litt nysgjerrig på hva Johaug har gjort treningsmessig. Kanskje hun har gjort ting på trening som har gjort at hun har klart å heve seg, selv om hun ikke har fått lov til å konkurrere, forteller Gran.

At Bjørgen vil trene med Johaug vil minimere usikkerheten hennes med tanke på hvor hun står i forhold til de andre løperne. Gran tror det er flere av langrennsvenninnene som vil trene med Johaug privat.

– Johaug og Bjørgen kan trene styrke og intervall sammen. De kan også ha hyggelige og lengre turer på rulleski og i skogen, sier NRKs langrennsekspert.

– Mentalt sett tror jeg det er veldig bra for Therese, men det er også bra for de andre løperne å ha kontakt med henne. Jeg tror de har savnet henne gjennom sesongen, avslutter Gran.

Sportsnyheter

Knust etter kjempemissen: – Fare for søvnløse netter resten av livet

Eirik Hestad hadde en kjempemulighet til å skyte Molde til mesterligaens gruppespill for første gang på 21 år. Men inngangspremien på 250 millioner kroner glapp og i stedet blir det europaligaspill.

Jens Petter Hauge har landet i Milano – ble møtt av et stort presseoppbud på flyplassen

Jens Petter Hauge er ventet å signere for AC Milan i løpet av kort tid, og i ettermiddag landet han på flyplassen i Milano. Dersom alt går i boks og Hauge signerer for italienerne, betyr det samtidig at Bodø/Glimt snart kan ha solgt spillere for nær 100 millioner kroner på ett år.

Siste nytt

 • Hagen og NTT-rytterne fristilt

  NTT Pro Cycling er på jakt etter en ny hovedsponsor, og nå er samtlige ryttere fristilt, skriver Procycling.no. Edvald Boasson Hagen og Rasmus Fossum Tiller sykler begge for laget, og det er foreløpig usikkert hvorvidt laget klarer å få på plass en ny sponsor før nyttår. Laget må ha de økonomiske rammene på plass for å få lisens for 2021. – Det er leit at NTT ikke har resignert, og at vi er uten lag fra neste år. De jobber med å få inn hovedsponsor, og så jobber jeg med å finne alternativer. Jeg regner med at det går greit, men det er ikke ideelt når det er så sent på året, sier Hagen til NRK. Hagen, som er på utgående kontrakt, mener det er sannsynlig at han sykler for et annet lag i 2021.

  Boasson Hagen
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Tromsø ydmyket Ull/Kisa

  Tromsø inntok tabelltoppen i 1. divisjon med en knallsterk 7-0-seier over Ull/Kisa på Jessheim tirsdag kveld. Mikael Ingebrigtsen scoret tre ganger, Runar Espejord satte to baller i nettet, mens Kent-Are Antonsen og Eric Kitolano scoret én gang hver.

  587XXoz5rdM
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Liverpool-spiller isolert

  Liverpool-spiller Thiago Alcântara har testet positivt på koronaviruset og er i tråd med smittevernprotokollen i isolasjon i sitt hjem. Liverpool opplyser at han har lette symptomer på covid-19, men at helsetilstanden hans er god og at symptomene er på retur, melder NTB.

  M1RM1eZng28
  Foto: Michael Regan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal