Bjørgen vil bruke Johaug i oppladningen til OL-sesongen

Marit Bjørgen vil finne OL-formen sammen med Therese Johaug. NRKs langrennsekspert Carl-Henning Gran tror langrennsdronninga er nysgjerrig på om Johaug har utviklet seg som langrennsløper.

Holmenkollen skifestival. 30 km. klassisk kvinner.

OL: Marit Bjørgen vil bruke Therese Johaug i oppladningen til OL i Pyeongchang.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Jeg har ikke kunne vært til stede så mye som jeg har ønsket å være siden jeg har vært i sesong, sier Marit Bjørgen til NRK.

I det hektiske verdenscupsirkuset har hun har ikke fått sett så mye til venninna og dopingutestengte Therese Johaug.

Men nå som den lange og suksessfulle sesongen er ferdig tror Bjørgen at hun vil få se mer til Johaug i månedene som kommer.

– Motivasjon til begge

Nå venter en liten pause før 37-åringen vender blikket mot OL i Pyeongchang 2018. I oppladningen til OL ønsker veteranen å trene privat sammen med Johaug. De to kan ikke trene sammen i regi av landslaget så lenge Johaug er utestengt.

– Det blir nok fremover nå når vi starter opp i mai. Jeg er enda mer hjemme og får sett henne mer, forteller Bjørgen.

– Det skal bli godt å trene sammen med henne og ta vare på Therese.

Bjørgen tror begge to vil ha et godt utbytte av å kunne trene sammen inn mot OL-sesongen. Johaug har tidligere uttalt til NRK at det kun er to bokstaver som står i hodet hennes mens hun er utestengt, nemlig OL.

Therese Johaug

HØYDEN: Therese Johaug trener lengre i høyden.

Foto: Håvard G. Hagen / NRK

– Det blir en motivasjon for begge og holde trøkket på trening, forklarer Bjørgen.

37-åringen har også store ambisjoner i lekene i Pyeongchang. VM i Lahti ble en suksess der hun tok fire gull. I Sør-Korea vil hun jakte på sitt syvende OL-gull.

– Det blir OL som blir det største hovedmålet neste år. Jeg skal gjøre det beste for å være i best mulig form da, forteller Bjørgen til NRK.

– Bjørgen er nok litt nysgjerrig

NRKs langrennsekspert Carl-Henning Gran tror Bjørgen er spent på hvor hun står i forhold til Johaug. For eksempel skal Johaug trene lengre i høyden enn normalt.

– Bjørgen er nok litt nysgjerrig på hva Johaug har gjort treningsmessig. Kanskje hun har gjort ting på trening som har gjort at hun har klart å heve seg, selv om hun ikke har fått lov til å konkurrere, forteller Gran.

At Bjørgen vil trene med Johaug vil minimere usikkerheten hennes med tanke på hvor hun står i forhold til de andre løperne. Gran tror det er flere av langrennsvenninnene som vil trene med Johaug privat.

– Johaug og Bjørgen kan trene styrke og intervall sammen. De kan også ha hyggelige og lengre turer på rulleski og i skogen, sier NRKs langrennsekspert.

– Mentalt sett tror jeg det er veldig bra for Therese, men det er også bra for de andre løperne å ha kontakt med henne. Jeg tror de har savnet henne gjennom sesongen, avslutter Gran.

Siste nytt

 • Må spille for tomme tribuner

  Fra lørdag av må Bayern München spille for tomme tribuner. Det er bestemt av lokale myndigheter i den tyske delstaten Bayern.

  Bayern München får likevel spille foran tilskuere i helgen, da de spiller borte mot Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund. Der blir det trolig 15.000 tilskuere.

  Tyskland har blitt rammet hardt av korona den siste tiden, og torsdag ble det klart at lokale og nasjonale myndigheter satte en grense på 15.000 tilskuere på tribunen.

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Dansk stjerne mister VM

  Danmark må klare seg uten sin nøkkelspiller Mia Rej i resten av håndball-VM. Hun pådro seg en alvorlig kneskade i åpningskampen mot Tunisia.

  Like etter pause hørtes et skrik i hallen i Granollers. Rej falt sammen og tok seg til et kne. Hun ble etter hvert brakt ut av arenaen på en båre.

  Fredag ble det bekreftet at skaden er omfattende. Hun pådro seg en leddbåndsskade som gjør at turneringen nå er over for henne, opplyser Det danske håndballforbundet.

  – Jeg ønsker jentene alt det beste, sier Rej.

  Uhellet skjedde da Rej og lagvenninne Mette Tranborg løp i hverandre. (NTB)

  Håndball kvinner, Danmark - Norge 26-29
  Foto: Bo Amstrup / NTB
 • Hylgråt i teltet etter kuldesjokk

  Gyda Westvold Hansen var beste kombinertkvinne på Lillehammer fredag. Mari Leinan Lund ledet første del av langrennsrennet, men i andre halvdel tok Hansen brodden på Lund og så seg aldri tilbake.

  – Jeg gikk hardt ut. Da var det bare å gi alt. Det var moro som alltid, men det var kaldt. Jeg hylgråt i teltet i sted for å få tilbake varmen. Neste gang må jeg ha på meg varmere votter, sier Hansen etter seieren.

  Hun avslører at hun fikk hjelp før hoppdelen, for å få tilbake selvtilliten i bakken.

  – Jeg har trøblet en del i bakken og var usikker, men så fikk jeg en telefon fra lillebror som sa jeg måtte gjøre som jeg pleier å gjøre. Det var nok til at jeg senket skuldrene, sier Gyda Westvold Hansen.

  Dermed sikret Leinan Lund og Hansen dobbelt norsk i det som var det første kombinertrennet i verdenscupen på norsk jord.

  Gyda Westvold Hansen
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal