Nederlaget vekker Bjørgens revansjelyst

VAL DI FIEMME (NRK.no): – Jeg merker at jeg blir skjerpa, sier Marit Bjørgen etter å ha blitt henvist til sølvplass av Therese Johaug.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen varsler revansje etter at hun måtte se Therese Johaug stikke av med gullet på tirsdagens 10-kilometer.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Marit Bjørgen tok gull på de to første VM-distansene, sprint og fellesstart med skibytte. Men da hennes normalt aller beste distanse, 10-kilometer fristil, sto på programmet tirsdag, måtte hun ta til takke med den nest øverste plassen på seierspallen.

For på siste startnummer gikk Therese Johaug et fantomløp og tok karrierens andre VM-gull. Det betyr at Johaug nå har en mulighet til å ende likt med Bjørgen på medaljestatistikken i Val di Fiemme-VM.

Bjørgen

Marit Bjørgen passerer mållinjen til foreløpig bestetid på 10-kilometeren. Bak i løypa kommer imidlertid Therese Johaug.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Sannsynligheten er stor for at begge vinner gull på torsdagens stafett. I så fall kan de ende med tre gull hver hvis Johaug vinner sin antatt beste distanse, lørdagens 30-kilometer fellesstart i klassisk stil. Der må de begge riktignok også regne med tøff kamp fra Justyna Kowalczyk.

– Blir skjerpa

Overfor NRK.no bekrefter Bjørgen at tirsdagens nederlag har gjort henne revansjesugen.

– Jeg kjenner at jeg blir skjerpa, sier 32-åringen fra Rognes.

Å si at Bjørgen jublet ellevilt etter å ha tatt medalje i sitt mesterskapsløp nummer 13 på rad, vil være en overdrivelse. Sølv er nederlag.

Men hun gleder seg over at gullet gikk til Therese Johaug. De to trener ikke bare sammen på landslagssamlinger. De bor rett ved hverandre i Oslo, og gjør ofte unna de daglige øktene i fellesskap.

– Gjør meg bedre

– Jeg er veldig fornøyd med en sølvmedalje, og jeg er veldig glad for at Therese tok gullmedaljen. Jeg vet hvor mye hun har pushet, og hvor sugen hun har vært på en gullmedalje, sier Bjørgen til NRK.no.

Johaug

Therese Johaug hadde størst grunn til å juble tirsdag. Marit Bjørgen gledet seg likevel på lagvenninnens vegne.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Hun gir Johaug mye av æren for at hun selv klarer å holde treningsmotivasjonen oppe år etter år.

– Therese gjør meg til en bedre skiløper og motiverer meg så mye når vi trener sammen om sommeren og høsten. Hun har mye av æren for at jeg er her i dag også, understreker hun.

– Therese var best

For Bjørgen sprellet det aldri på 10-kilometeren. Og kroppen varslet allerede før start at det kunne bli en smertefull dag.

– Jeg kjente egentlig tidlig, også litt på oppvarminga, at jeg ikke hadde dagen. Jeg måtte jobbe hardt hele veien, og klarte ikke å pushe på mot slutten av løpet. Der var Therese sterkere, sier Bjørgen.

Hun vil ikke høre snakk om at Johaugs startnummer avgjorde gullkampen.

– Jeg fikk sekundering for hver kilometer. I dag var rett og slett Therese best, erkjenner Marit Bjørgen.

Siste nytt

 • Ruuds semifinalemotstander er klar

  Fredag gikk Casper Ruud videre til semifinalen i Madrid Masters. Nå er det klar hvem som blir hans motstander.

  For italienske Matteo Berrettini slo ut Cristian Garin fra Chile i den andre kvartfinalen, og blir dermed Ruuds motstander lørdag.

  Berrettini slo Garin 2-1 i sett, med sifrene 5,7, 6-3, 6-0.

  775649695
  Foto: Oscar Del Pozo / AFP
 • Thorstvedt-scoring da Genk vant

  Kristian Thorstvedt gjorde 3-0-målet da Genk slo Brugge 3-0 på eget gress i den belgiske mesterskapsgruppen i fotball fredag. Nordmannen hadde også en assist.

  Til tross for seieren ligger fortsatt Genk fem poeng bak serietoppen Brugge. Thorstvedt har scoret fire mål på totalt 26 seriekamper for Genk denne sesongen og spilte hele denne kampen for vertene.

  Thorstvedt.
  Foto: Kurt Desplenter / AFP
 • Hjemmesmell for Leicester

  Det ble en tung dag på hjemmebane for Leicester, som etter en iherdig sluttspurt likevel tapte 2-4 for Newcastle. For «the Foxes» røk viktige poeng i kampen om mesterligaplass, men det ble likevel en målfest i Leicester.

  Rett etter at Kasper Schmeichel vartet opp med en kjemperedning, satte Joseph Willock inn kampens første for Newcastle. Drøye ti minutter senere doblet Paul Dummett ledelsen. I andre omgang scoret Callum Wilson både det tredje og fjerde målet for gjestene.

  Med ti ordinære minutter igjen reduserte Marc Albrighton til 1-4, og tente et lite håp for hjemmelaget. Håpet ble ikke mindre da Kelechi Iheanacho reduserte ytterligere til 2-4 etter 87 minutter, men det stoppet også der.

  Leicester ligger fremdeles på tredjeplass på tabellen, med en kamp mer spilt enn Chelsea som følger like bak på fjerdeplass. Med fredagens tre poeng klatret Newcastle opp til 13.-plass.

  Premier League - Leicester City v Newcastle United
  Foto: Michael Regan / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal