Hopp til innhold

Bjørgen var bekymret for Johaug: – Jeg følte jeg ikke strakk nok til

SEEFELD/OSLO (NRK): Marit Bjørgen har fulgt Therese Johaug gjennom de tunge årene på veien til VM i Seefeld. Skidronningen sier at hun flere ganger var bekymret for om hun noen gang ville komme tilbake.

Marit Bjørgen

LETTET OVER GULL-COMEBACK: Marit Bjørgen var nesten like glad som Therese Johaug selv etter VM-gullet i Seefeld.

Foto: Marte Nyløkken Helseth

Bjørgen fulgte med fra Oslo da Johaug gikk først og alene over målstreken i Seefeld. VM-gullet ble sikret, hennes første internasjonale mesterskap siden 2015.

Bjørgens store lettelse kommer etter å ha fulgt Johaug i flere år, spesielt fra hun fikk dopingdommen til hun kom seg tilbake. Den høsten dommen falt, sier Bjørgen at hun var veldig bekymret for den gamle lagvenninnen.

– Jeg så at hun mistet gleden og motivasjonen til å trene. Spesielt den høsten hun fikk beskjed om at OL ikke gikk. Da så det litt mørkt ut synes jeg, sier Bjørgen.

Therese Johaug

TILBAKE PÅ TOPP: Therese Johaug øverst på pallen.

Foto: Barbara Gindl / AFP

– Du så ikke gleden i øya, og da tenkte jeg om hun i det hele tatt ville klare å komme tilbake.

Følte hun ikke strakk til

I perioden Johaug var ute, var Bjørgen fortsatt aktiv og deltok i konkurranser. Ikke minst hadde hun nylig blitt mamma. Da følte hun at hun ikke fikk stilt opp nok for lagvenninnen.

– Jeg følte jeg ikke strakk nok til, for å være der for henne. Jeg prøvde å være der som en god venninne og støtte henne opp så mye jeg hadde mulighet til. Men jeg synes det var vanskelig å være i konkurransesirkuset selv igjen, og hun måtte stå utenfor. Det synes jeg var tøft, sier Bjørgen.

Men den ferske gullvinneren opplevde Bjørgen som en stor støtte i den tunge perioden.

– Marit har vært der hele tiden for meg siden det som skjedde skjedde. Hun har vært et forbilde for meg i hele min karriere og har gitt meg en indre ro og trygghet som jeg tar nytte av her jeg står i dag, sier Johaug.

Marit Bjørgen og Therese Johaug

MENTOR: Bjørgen ga noen kloke ord til Johaug på telefon før gulløpet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Veien tilbake

For Johaug kom tilbake. Og Bjørgen så allerede våren etter at utestengelsen var et faktum, at Johaug fikk tilbake gleden i sporet.

– Når jeg så henne igjen på nyåret da så jeg litt glimt i øyet og litt gleden tilbake. Etter det har hun bare gjort en fantastisk jobb, sier Bjørgen om den ferske verdensmesteren.

Mye av grunne til det, mener Johaug er nettopp Marit Bjørgen.

– Hun har mye av æren for at jeg har stått igjennom de to årene her. Den jobben vi har gjort på trening opp igjennom alle de årene jeg har vært på lag med henne, det er en stor grunn til at jeg har blitt så god som jeg har blitt, sier Johaug.

Therese Johaug

I ENSOM MAJESTET: Johaug kunne gå over målstreken uten noen andre i sikte.

Foto: Georg Hochmuth / AFP

Siste nytt

 • Mbappé misset to straffer og ble skadet i PSG-seier

  Kylian Mbappés misset et straffespark to ganger og måtte byttes ut med skade i seriekampen mot Montpellier. Det ødela dagen for Paris Saint-Germain onsdag.

  Fabián Ruiz, Lionel Messi og 16-åringen Warren Zaïre-Emery scoret i 3-1-seieren som gjør at PSG er fem poeng foran serietoer Marseille. Det var lagets første seier på tre seriekamper, men Mbappés skade bekymrer.

  PSG fikk straffe etter sju minutter da Christopher Jullien ulovlig hindret Sergio Ramos på et frispark. Mbappés skudd ble reddet av Benjamin Lecomte, men Montpellier-spillere hadde løpt inn i feltet for tidlig, og straffen måtte tas om igjen. Etter at Lecomte slo straffe nummer to i stolpen, satte Mbappé returen over mål.

  Etter halvspilt første omgang haltet Mbappé ut. Ramos måtte også ut med en hodesmell, og et Messi-mål ble annullert for offside etter VAR-gjennomgang. Achraf Hakimi fikk også en scoring annullert for offside.

  Først i det 55. minutt fikk PSG et tellende mål da Fabian scoret. Messi doblet ledelsen. Arnaud Nordin reduserte, men Zaïre-Emery kom inn og scoret sitt første mål for førstelaget.

  PSG er fem poeng foran Marseille, som slo Nantes 2-0 borte, og seks foran Lens, som tapte 0-1 for Nice.

  France Soccer League One
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Cremonese med cupskalp – Solbakken og co. ute

  Cremonese tok sin annen store skalp i den italienske cupen da Roma ble slått ut i kvartfinalen med et sviende 1-2-tap. Ola Solbakken ble sittende på Roma-benken gjennom hele kampen.

  Det er ikke første gangen denne sesongen at Cremonese står for en skrell i Coppa Italia. Laget slo ut serie A-lederlaget Napoli i den forrige runden.

  Henrikh Mkhitaryan og Felix Afena-Gyan.
  Foto: MIGUEL MEDINA / AFP
 • Tøff motstand for Hanche Olsen – Bayern komfortabelt videre

  Etter å ha innledet vårsesongen med tre 1-1-kamper fant Bayern München formen igjen i cupkampen mot Mainz og vant 4-0 på bortebane.

  Andreas Hanche-Olsen og hans lagkamerater i hjemmeforsvaret fikk en stri kveld da Bayern-stjernene slo seg løs. Mål av Eric Maxim Choupo-Moting, Jamal Musiala og Leroy Sané avgjorde kampen allerede i første omgang.

  Jamal Musiala og Andreas Hanche-Olsen
  Foto: THOMAS KIENZLE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste