Hopp til innhold

Bjørgen spår nytt spurtoppgjør: – Frykter for det

QUÉBEC/OSLO (NRK): Marit Bjørgen håper hun satte seg i respekt med lørdagens spurtseier mot Heidi Weng, men føler seg ikke trygg på seier når det sannsynligvis blir en ny spurt søndag.

Marit Bjørgen

NY DUELL: Marit Bjørgen var sterkest på oppløpet lørdag. Søndag venter nok en duell mot Heidi Weng.

Foto: NRK

– Det blir en kamp mellom meg og Heidi, og slik løypa er blir det sikkert en spurt, sier Marit Bjørgen om søndagens jaktstart i Canada.

Og legger til:

– Jeg frykter for det.

Søndag avgjøres minitouren i med jaktstart for kvinnene. Da blir det en ren kamp mellom de norske om å sikre det siste trofeet som deles ut denne sesongen.

For etter lørdagens klassiske 10 kilometer leder Heidi Weng med ett sekund på Marit Bjørgen.

Deretter kommer Ingvild Flugstad Østberg 28,8 sekunder bak og så Maiken Caspersen Falla 31,9 sekunder bak.

Første ikke-norske løper er Ida Ingemarsdotter på femteplass. Hun går ut 44,2 sekunder bak Weng.

Bjørgen vinner spurtoppgjøret mot Weng

VANT: Marit Bjørgen spurtslo Heidi Weng i Canada.

– Unge, freshe jenter

– Det er godt å få vist at jeg fortsatt an avgjøre på slutten, ikke minst overfor meg sjøl – at jeg ser at jeg klarer det. Og så setter jeg meg kanskje litt i respekt, sier Bjørgen.

Hun føle seg nemlig langt fra uslåelig.

– Absolutt ikke. Som i dag, når det blir tøffe dueller og det blir avgjort på slutten, så har vi noen unge, freshe jenter der. Men jeg var bestemt og tydelig på at denne skulle bli min, og da klarte jeg det.

– Er det dårlig at de ikke tar deg i spurt?

– De tar jo meg i spurt. De er for så vidt raskere enn meg. Men jeg gikk en bra tier i dag. Fra jeg kommer meg opp, går jeg bra og da sprekker feltet mer opp. Da blir de andre slitne og da blir det annerledes å spurte på slutten.

Ni på rad

– Hvem av deg og Heidi er best i en skøytespurt søndag?

– Jeg har jo slått henne i spurt på lengre løp i skøyting også, så det kan gå begge veier. Den som er smartes og har dagen vinner, sier Bjørgen.

Lørdagens seier var marit Bjørgens verdenscupseier nummer 108. Og etter en middels førjulsvinter, har hun vært helt uslåelig på distanse etter jul.

Hun har totalt gått ni distanserenn, i verdenscupen, VM og NM. Og vunnet alle sammen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

    Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

    Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

    Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

    – Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

    – Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

    Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

    – Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

    Juan Jesus
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal