NRK Meny
Normal

Bjørgen spår nytt spurtoppgjør: – Frykter for det

QUÉBEC/OSLO (NRK): Marit Bjørgen håper hun satte seg i respekt med lørdagens spurtseier mot Heidi Weng, men føler seg ikke trygg på seier når det sannsynligvis blir en ny spurt søndag.

Marit Bjørgen

NY DUELL: Marit Bjørgen var sterkest på oppløpet lørdag. Søndag venter nok en duell mot Heidi Weng.

Foto: NRK

– Det blir en kamp mellom meg og Heidi, og slik løypa er blir det sikkert en spurt, sier Marit Bjørgen om søndagens jaktstart i Canada.

Og legger til:

– Jeg frykter for det.

Søndag avgjøres minitouren i med jaktstart for kvinnene. Da blir det en ren kamp mellom de norske om å sikre det siste trofeet som deles ut denne sesongen.

For etter lørdagens klassiske 10 kilometer leder Heidi Weng med ett sekund på Marit Bjørgen.

Deretter kommer Ingvild Flugstad Østberg 28,8 sekunder bak og så Maiken Caspersen Falla 31,9 sekunder bak.

Første ikke-norske løper er Ida Ingemarsdotter på femteplass. Hun går ut 44,2 sekunder bak Weng.

Bjørgen vinner spurtoppgjøret mot Weng

VANT: Marit Bjørgen spurtslo Heidi Weng i Canada.

– Unge, freshe jenter

– Det er godt å få vist at jeg fortsatt an avgjøre på slutten, ikke minst overfor meg sjøl – at jeg ser at jeg klarer det. Og så setter jeg meg kanskje litt i respekt, sier Bjørgen.

Hun føle seg nemlig langt fra uslåelig.

– Absolutt ikke. Som i dag, når det blir tøffe dueller og det blir avgjort på slutten, så har vi noen unge, freshe jenter der. Men jeg var bestemt og tydelig på at denne skulle bli min, og da klarte jeg det.

– Er det dårlig at de ikke tar deg i spurt?

– De tar jo meg i spurt. De er for så vidt raskere enn meg. Men jeg gikk en bra tier i dag. Fra jeg kommer meg opp, går jeg bra og da sprekker feltet mer opp. Da blir de andre slitne og da blir det annerledes å spurte på slutten.

Ni på rad

– Hvem av deg og Heidi er best i en skøytespurt søndag?

– Jeg har jo slått henne i spurt på lengre løp i skøyting også, så det kan gå begge veier. Den som er smartes og har dagen vinner, sier Bjørgen.

Lørdagens seier var marit Bjørgens verdenscupseier nummer 108. Og etter en middels førjulsvinter, har hun vært helt uslåelig på distanse etter jul.

Hun har totalt gått ni distanserenn, i verdenscupen, VM og NM. Og vunnet alle sammen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal