Hopp til innhold

Suverene Bjørgen: – Jeg tar ikke seks gull i VM

Selv om Marit Bjørgen viser kanonform en uke før VM, utelukker hun at hun vinner alt i VM.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Se innspurten i kvinnenes sprintfinale

– Nei, det tar ikke seks gull i VM. Da må jeg ha mer flaks enn i dag. Det er så mye som skal klaffe at jeg tror ikke det er mulig, sa hun til NRK rett etter målgang.

Marit Bjørgen gikk en strålende sprint i Östersund og vant klart. Det skjer bare to dager etter at hun kom ned fra høyden. Normalt slår ikke toppformen inn før etter noen flere dager.

– Planen er å gå alt i VM, så får vi se hvordan formen er i morgen, om jeg klarer å gå alt i VM. Med en liknende form som i Tour de Ski, så er det mulig, sier hun.

Majken Caspersen Falla endte på andreplass, mens svenske Stina Nilsson også kom på pallen.

– Løypa passet meg ikke bra

En smilende og godt fornøyd Bjørgen, som vant verdenscupseier nummer 73 i karrieren, mener imidlertid hun var heldig som var best i den korte og relativt lette løypa.

– Jeg hadde marginene på min side. Det var ikke en løype som passet meg bra, men jeg kom godt ut i finalen. Jeg visste jeg hadde styrke. Det var godt å få det til i finalen, sier Bjørgen.

– Lengre løype i VM

– Marit tåler heatene bedre enn de fleste. Hun dominerte ikke før i finalen, men der var hun god, sa ekspertkommentator Torgeir Bjørn i NRKs sending.

Fem av de seks i finalen var norske – det er de samme fem som skal gå for Norge i VM om bare fem dager.

– Da er løypa lenger, og det er en fordel for Marit, sier NRKs ekspertkoomentator Morten Aa Djupvik.

Kari Vikhagen Gjeitnes, Ingvild Flugstad Østberg og Celine Brun-Lie tok de siste plassene i finalen.

Gjeitnes´ finaleplass betyr at hun får gå distansen i VM på bekostning av Heidi Weng. Sistnevnte kunne ikke annet enn å gratulere Gjeitnes med VM-plassen.

– Det er bare å bøye seg i hatten for henne, sier Weng.

Siste nytt

 • Nytt flykaos for Lillefosse – stavene forsvant igjen

  Det hviler en forbannelse rundt Pål Haugen Lillefosses staver. Foran EM i München forsvant de igjen og ble borte i 17 dager.

  I formiddag skal 21-åringen fra Bergen ut i kvalifisering i stavkonkurransen sammen med Guttormsen-brødrene Sondre og Simen under EM i München. Først for seks dager siden kom stavene hans til rette igjen.

  De forsvant før VM i Eugene i USA i juli også. Da kom de bort i fly- og bagasjerot da han reiste til den norske precampen i Berkeley foran mesterskapet i Oregon.

  Flere ganger denne sesongen har Lillefosse manglet stavene sine når han har ankommet et konkurransested. Flyverden er ikke i vater etter pandemien.

  – De brukte litt over en uke uten at jeg visste hvor de var i verden. Jeg er veldig glad for at de kom fram til slutt. Det var en liten stressfaktor. De ringte til slutt fra San Francisco flyplass og sa at de hadde kommet fram, sa Lillefosse til NTB i VM-byen Eugene 19. juli.

  Da fikk han stavene sine noen dager før han reiste fra precampen og til VM-byen.

  Verdensmesterskapet i friidrett 2022
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Fotballdommere trakasseres oftere

  Trusler, hets og trakassering av dommere øker på norske fotballbaner, ifølge Norges fotballforbund. I en undersøkelse fra 2020 fortalte 11 prosent av dommerne at de opplevde trusler, hets, mobbing eller trakassering. I fjor var tallet steget til 13 prosent, og tilbakemeldingene fra kretsene tyder på ytterligere økning i 2022.

 • Finsk sjokkseier: – Et sportslig eventyr

  Finske Wilma Murto gikk sensasjonelt helt til topps i kvinnenes stavsprang-finale og tok EM-gullet foran Katerina Stefanidi og Tina Sutej.

  – Et sportslig eventyr, kommenterte Jann Post og fikk samme reaksjon hos kollega Christina Vukicevic.

  – Et sjokk, beskrev hun gullet.

  Murto tok gullet med et hopp på 4,85, hele 10 centimeter foran Stefanidi på andreplass.

  Norske Lene Retzius (26) kom til EM-finalen i stav som medaljekandidat, men svingte seg aldri over 4,40 meter og endte sist.

  2022 European Championships
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste