– Egentlig vil de at jeg skal legge opp

NRK (FALUN): Marit Bjørgen nådde målene i VM uten å være i toppform. Om det blir flere mesterskap, avgjør hun til våren.

Bjørgen

TO DRONNINGER: Marit Bjørgen sto først i rekke av gratulanter da Therese Johaug vant VM-tremila.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Bjørgen gikk inn til sølv på VM-tremila i Falun, bak suverene Therese Johaug. Kanskje var det tidenes beste langrennsløpers aller siste mesterskapsløp.

For 34-åringen med 14 VM-gull, seks OL-gull og 72 verdenscupseirer vet ikke om hun tar en ny sesong.

Lørdag måtte hun besvare spørsmål om framtida i intervju etter intervju.

– Men jeg kan ikke gi dere noe svar ennå, sier hun til NRK.

Skal tenke i april

– Jeg må finne ut hva jeg har lyst til å gjøre. Nå har jeg ikke hatt noen tanker rundt det. Når sesongen er ferdig, må jeg evaluere og tenke hva jeg sjal gjøre framover, sier Bjørgen.

Hun påpeker at det ikke er noe mesterskap neste vinter – og et OL i 2018. Hun har sponsoravtaler som strekker seg dit.

– Det er mulig jeg fortsetter, jeg har ikke peiling gliser hun.

Trolig vil hun bruke april måned før hun tar en endelig beslutningen. Men hun setter ikke en dato.

– Jeg kommer til å si fra den dagen jeg har bestemt meg, sier hun.

De andre jentene gjør hva de kan for å overtale henne. Det sier de, i hvert fall.

– Det tør ikke si noe annet, vet du. Egentlig vil de at jeg skal legge opp, sier Bjørgen med et bredt glis.

Toppform i Tour de Ski

Hun nøler ikke med å utrope Therese Johaug til dronning av Falun-VM, og innrømmer at hun selv har vært i bedre form i tidligere mesterskap – og tidligere i vinter.

– Jeg var i knallform i Tour de Ski, og kanskje får man kjenne litt på det. Det har jo vist seg før, påpeker Bjørgen.

Hun vant altså Tour de Ski sammenlagt for første gang, og oppfylte med det en stor drøm. Hun har også avgjort verdenscupen sammenlagt allerede før VM.

I selve VM ble det gull på den innledende sprinten, gull i stafett og sølv på tremila.

– Jeg er vanvittig glad for at jeg klarte Tour de Ski, og jeg har klart målet mitt i VM også. Jeg hadde ett individuelt gull som mål, og står her med tre medaljer. Så jeg er kjempefornøyd, sier Bjørgen – som nå er tidenes VM-dronning.

Siste nytt

 • Moe Wold til FA-cupfinalen

  Ingrid Moe Wold og hennes Everton er klare for den engelske FA-cupfinalen etter å ha slått Birmingham 3–0 onsdag kveld. Simone Magill, Nicoline Sørensen og Valerie Gauvin scoret målene for Merseyside-laget. Moe Wold noterte seg for en målgivende pasning på den siste scoringen.

  I finalen møter Moe Wold og lagvenninnene Manchester City eller Arsenal, som møtes i den andre semifinalen torsdag.

  Trening med Norges kvinnelandslag i fotball på Lillestrøm
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Ødegaard på benken da Real vant

  Etter å ha startet Real Madrids to første seriekamper i høst måtte Martin Ødegaard følge hele oppgjøret fra benken da Valladolid ble slått 1–0 onsdag.

  Zinedine Zidanes menn slet med å bryte ned Valladolid, og treneren gjorde tre bytter et snaut kvarter etter pause. Inn kom Dani Carvajal, Marco Asensio og Vinicius Junior, og det var sistnevnte som skulle score det avgjørende målet.

  I det 65. minutt kranglet brasilianeren ballen inn til Federico Valverde, som sendte den videre i retning av Karim Benzema. Så langt kom den ikke, for Valladolid-spillerne Raul Carnero og Javi Sanchez hadde hver sitt mislykkede forsøk på å klarere. De fikk ballen bort fra Benzema, men sendte den rett til Vinicius Junior, som scoret.

  (NTB)

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • United til kvartfinale

  Juan Mata, Scott McTominay og Paul Pogba scoret målene da Manchester United slo Brighton 3–0 borte i ligacupen onsdag kveld. Dermed er Ole Gunnar Solskjærs menn med i kvartfinaletrekningen torsdag kveld.

  I øsregnet i Brighton var ligacupkampen langt fra fyrverkeriet de to klubbene leverte da de med ganske andre oppstillinger møttes i Premier League lørdag.

  Da vant United 3–2 med et straffespark dypt inn i overtiden, etter at dommeren egentlig hadde blåst av. Da hadde Brighton fem stolpetreff i tillegg til de to målene, men onsdag kom ikke hjemmelaget til mange sjanser.

  De andre åttedelsfinalene onsdag endte slik: Newport-Newcastle 1–1 (4–5 etter straffer), Burnley-Manchester City 0–3, Everton-West Ham 4–1.

  (NTB)

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Andy Rain / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal