NRK Meny
Normal

Bjørgen kan gå glipp av sesongåpningen

BEITOSTØLEN (NRK.no): Marit Bjørgen er forkjølet og vet ikke om hun stiller til start på Beitostølen.

Bjorgen

Marit Bjørgen går inn i en viktig OL-sesong, men sjukdom kan ødelegge sesongens første renn.

Foto: Wiklund, Anders / NTB scanpix

– Jeg har vært litt tett i nesa. Vi får ta en dag om dagen så får vi se hvordan det går, sier Marit Bjørgen til NRK etter en rolig treningsøkt i formiddag.

  • Se TV-intervju nederst i saken!

Sto over treninger

Bjørgen har holdt seg på hotellet de to siste dagene mens resten av det norske landslaget har trent som vanlig på Beitostølen.

I dag tok hun det rolig da hun forsøkte seg på noen runder på skistadion.

– Jeg har fått lufta meg litt etter to dager inne nå. Det kjennes bra, men vi får se hvordan det går, sier Bjørgen som var den siste av langrennsjentene som forlot skistadion.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bjørgen

Her er Marit Bjørgen på plass på Beitostølen, men det er fortsatt usikkert om hun får sjansen til å konkurrere.

Foto: NRK

Kan droppe hele åpningen

Bjørgen og de andre lader opp til nasjonal åpning på Beitostølen denne helgen, før det er klart for verdenscuppremiere i finske Kuusamo om en drøy uke. Derfor kommer heller ikke 33-åringen til å ta noen sjanser.

– Hvis jeg ikke føler meg 100 prosent så gjør jeg ingenting her. Det er viktigere å gå fort på ski neste helg, så da satser jeg heller på det.

Nå vil Bjørgen se an formen de neste dagene før hun tar en avgjørelse på om hun dropper sesongpremieren på hjemmebane. Blir hun ikke bedre tar hun konkurransefri fram til verdenscupstarten.

– Det er jo bedre å få det nå enn senere i vinter. Det er kanskje ikke den viktigste helga i løpet av sesongen, så vi får ta en vurdering for hver dag som går.

– Jeg har et håp om å gå her, men som sagt så får vi ta en dag om gangen, gjentar Bjørgen.

Intervju med Marit Bjørgen. Marit Bjørgen er forkjølet og vet ikke om hun stiller til start på Beitostølen. Reporter: Mads Håby.

SE VIDEO: NRK intervjuet en småforkjølet Marit Bjørgen på Beitostølen.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal