NRK Meny
Normal

Bjørgen toer i sprintprologen

Marit Bjørgen gikk inn til annenplass på Tour de Skis sprintprolog i Praha.

Marit Bjørgen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Dermed er hun med blant de 30 som skal kjempe om bonussekunder i finalene mandag ettermiddag.

Italienske Arianna Follis var raskest i prologen, 0,12 hundredeler foran Bjørgen.

Marthe Kristoffersen hadde femte beste tid, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen slet seg med til finalene som siste kvinne på 30.-plass.

Therese Johaug og Kristin Størmer Steira ble utslått. Johaug ble nummer 32 og Størmer Steira nummer 38. Sprinten i Praha er den 3. etappen av årets Tour de Ski.

- Jeg synes det gikk greit. Men det ble for flatt og for kort, sier Størmer Steira til NRK.

Martin Johnsrud Sundby ble som eneste norske herreløper utslått fra Tour de Skis sprintprolog i Praha mandag. Røa-løperen endte på 45.-plass og var 8,04 sekunder bak raskeste mann, canadieren Devon Kershaw.

- Dette er jeg dårlig på. Jeg treffer ikke på skiene, og jeg kaver og maser. Jeg ser frem til å gå en klassiskdistanse, sier Johnsrud Sundby til NRK.

Siste nytt

 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

 • Strømmen senka Sogndal

  Strømmen har hatt ein tung sesong i 1.-divisjon så langt, men fekk seg ein opptur då dei vann 1–0 heime mot Sogndal i dag. Sindre Mauritz-Hansen scora kampens einaste mål etter om lag éin time. Strømmen klatra dermed opp på kvalikplass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal