NRK Meny
Normal

Bjørgen tilbake på samling: – Det er litt annerledes

SOGNEFJELLET/OSLO (NRK): For første gang på et halvt år, er Marit Bjørgen (36) tilbake på landslagssamling. Med til Sognefjellet er både sønnen Marius og samboer Fred Børre Lundberg.

Marit Bjørgen tilbake på samling. Med seg har hun Marius og Fred Børre Lundberg.

– Det er veldig koselig, men det er litt annerledes. Jeg har fått lagt ting til rette og fått egen hytte, så vi har det veldig bra, sier Bjørgen på tirsdagens pressekonferanse.

Hun har gjort ferdig morgentreningen i strålende sol sammen med resten av langrennsjentene.

– Jeg synes det er vanvittig moro å ha Marit tilbake på samling. Hun er en kjemperessurs og nå er mor sjøl tilbake, understreker Therese Johaug og flirer.

Også sønnen Marius og samboer Fred Børre Lundberg er med på fjelltur.

– Fred Børre er stort sett bleieskiftarbeider, men det krever en del det faktisk, sier Bjørgen, og legger til at den tidligere kombinertutøveren muligens også vil bidra litt på trenersiden.

Marit Bjørgen

TILBAKE MED JENTENE: Marit Bjørgen sier kroppen har respondert bra på treningen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Skal kjempe om medalje i Lahti

Planen hennes fremover er å delta på det meste av samlinger, og hun føler seg klar for å starte forberedelsene mot VM i Lahti.

– Kroppen har respondert bra. Jeg får ikke trent like mye som før, og det er vanskelig å si hva slags nivå jeg vil klare å komme på. Jeg tror og håper å komme tilbake på det nivået da jeg var på mitt beste, sier Bjørgen.

36-åringen er klar på at hun skal kjempe om medalje til Lahti.

– Hvis jeg ikke har mulighet til å kjempe om medalje reiser jeg ikke dit. Da kan noen andre reise i stedet, legger Bjørgen til.

Ny trener presentert

Roar Hjelmeset

HOVEDTRENER: Roar Hjelmeset skal være kvinnelandslaget i to år. Her under dagens trening på Sognefjellet.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Bare sekunder før Bjørgen og Johaug inntok plassene på pressekonferansen presenterte sportssjef Vidar Løfshus den nye treneren.

Roar Hjelmeset er ny trener for langrennsjentene og har signert en toårskontrakt frem til OL i Pyeongchang.

– Resulatene har vært ekstremt gode de siste årene. Jeg har en følelse av jeg har bidratt litt til det. Nå sitter jeg med ansvaret og det gjør det hele litt ekstra spennende, sier den nye treneren.

38-åringen var assistenttrener under Egil Kristiansen forrige sesong, og godt kjent blant langrennsjentene.

– Jeg ble veldig glad da han sa at han kunne signere for to nye år, sier Johaug.

– Han er den fødte trener. Det blir spennende. Han brenner for jobben sin, legger til rette og jobber tett med utøverne, legger Bjørgen til.

Siste nytt

 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix
 • Gull til Windingstad

  Rasmus Windingstad kjørte seg opp fra 6.-plass til seier under superkombinasjonen i NM torsdag. Han sikret seg NM-gullet med 0,46 sekunders margin til Joachim Jagge Lindstøl på sølvplass, mens Sebastian Foss Solevåg tok bronsen.

  Rasmus Windingstad
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Gjekstad presentert i Kristiansand

  Ole Gustav Gjekstad blir hovedtrener for Vipers Kristiansand fra neste sesong. Han har skrevet under en treårskontrakt med den ambisjonsrike håndballklubben. Vestfoldingen ble presentert på en pressekonferanse torsdag.

  Ole Gustav Gjekstad ny Viperstrener
  Foto: Sander Heggheim / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par