NRK Meny
Normal

Bjørgen støttes av Majdic

Justyna Kowalczyk beskylder Bjørgen for juks, men Norges beste kvinnelige langrennsløper får full støtte av Petra Majdic.

Marit Bjørgen og Petra Majdic
Foto: Luca Bruno / Scanpix/AP

Les også: Majdic hedret i hjemlandet

Kowalczyk tok sølv på sprinten og bronse i skiathlom, slått av Bjørgen begge ganger. Men den polske utøveren mener Bjørgen aldri hadde vunnet uten astmamedisinen sin.

- Uten medisiner hadde hun ikke vunnet. Marit føler seg truet, for hun vet veldig godt at uten hennes hjelpere hadde hun ikke hatt mye å stille opp med, hverken

Petra Majdic

Petra Majdic tok bronse på sprinten med fem brukne ribbein.

Foto: EMMANUEL DUNAND / Scanpix/AFP

mot meg eller de andre jentene, sa Kowalczyk til Wirtualna Polska, ifølge VG Nett i går.

Les også: Majdic falt 3 meter ned i grøfta

Majdic uenig

Petra Majdic fra Slovenia tok bronse da Bjørgen vant OL-sprinten. Hun er uenig i utspillet til polske Kowalczyk.

- Jeg skjønner ikke at Kowalczyk vil ta denne kampen mot Bjørgen om dette. Selv bruker jeg ikke astmamedisiner, og men jeg kan ikke gå rundt og tenke på hva alle andre gjør. Jeg syners at kamp mot doping er lang viktigere enn om man bruker astmamedisin, sier Petra Majdic til NRK.

Bronsevinneren mener at alle burde vurderes på lik linje.

- Hun legger imidlertid til at hun synes at alle som har et sertifikat for kunne bruke astmamedisin skal få utstedt det fra den samme klinikken for å sikre at alle blir vurdert likt.

Karrieren trolig over

Petra Majdic er fortsatt for hardt skadet til å reise hjem fra Vancouver, etter at hun brakk fem ribbein under oppvarmingen i forkant av sprinten. Nå er det mye som tyder på Bjørgen har hatt sitt siste duell med Majdic.

- Jeg må først bli frisk, og deretter sitte ned og hvile litt, og vurdere om jeg fortsetter som langrennsløper, sier Majdic til NRK.

Hun vurderer også å saksøke OL-arrangøren for mangelfull sikkerhet.

- Det er ikke et ønske å gjøre dette for å tjene mest mulig penger, men alle vet at jeg gikk glipp av store deler av OL, jeg gikk glipp av gullet, jeg går glipp av verdenscupen og jeg mister en fin avslutning på karrieren,fortsetter Majdic.

Les også: Majdic vurderer rettssak

Men midt oppi all elendigheten setter hun veldig stor pris på å ha mottatt en hilsen fra Bjørgen i den vanskelig tiden etter det stygge fallet i Vancouver.

Justyna Kowalczyk, Marit Bjørgen og Petra Majdic

Justyna Kowalczyk, Marit Bjørgen og Petra Majdic under blomsterseremonien.

Foto: Matthias Schrader / Scanpix/AP

Siste nytt

 • Felder tar over Østerrike

  Andreas Felder er mannen som skal få Østerrikes hopplandslag tilbake i verdenstoppen. Felder ble presentert av det østerrikske skiforbundet fredag.

  – Jeg er overrasket over at jeg fikk tilbudet, men ser fram til oppgaven, sier Felder.

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Klæbo dropper Skarverennet

  Johannes Høsflot Klæbo skal ikke gå Skarverennet, melder Adressa. Klæbo er på ferie, bekrefter far og manager Haakon Klæbo til avisen.

  Marit Bjørgen og Petter Northug er blant profilene som går rennet lørdag.

  Johannes Høsflot Klæbo
  Foto: Erlend Laanke Solbu

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag