NRK Meny
Normal

Bjørgen starter eget selskap

Marit Bjørgen har ennå ikke fortalt om hun fortsetter skikarrieren. Nå har hun opprettet selskapet Tiram Holding AS.

Marit Bjørgen holder kula for sammenlagtseieren i verdenscupen etter 30 km i Holmenkollen

UVISST: Marit Bjørgen vant verdenscupen sammenlagt denne sesongen. Men fortsetter hun?

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Skal, skal ikke? Det er spørsmålet alle norske skientusiaster lurer på. Marit Bjørgen har hintet, men aldri gitt noe klart svar på om hun fortsetter karrieren etter årets jubelsesong.

– Jeg er veldig motivert og synes det er en fantastisk jobb jeg har, så du skal ikke se bort ifra at kanskje man …, sa Bjørgen etter å ha sikret seg en bronse på 5-kilometeren under NM i Harstad i slutten av mars.

Konsulentvirksomhet

Det som imidlertid er klart er at skistjernen har lagt planer for hva som skal skje den dagen karrieren tar slutt, om det er nå eller senere. I Brønnøysundregistrene er det selskapet Tiram Holding AS registrert med Marit Bjørgen som styrets leder og kontaktperson.

«Utføre konsulentbistand innen trening/motivasjon/foredragsvirksomhet og det som står i forbindelse med det, samt foreta investeringer i verdipapirer og fast eiendom, herunder delta i andre selskaper», er registrert som selskapets formål, mens «konsulentvirksomhet innen trening og motivasjon» er registrert som selskapets virksomhet.

Observante øyne ser at «tiram» er Marit baklengs. VG har vært i kontakt med Guri Hetland, som er Bjørgens manager. Hun ønsker ikke å kommentere saken.

OL i 2018

Neste sesong er det ingen mesterskap for langrennsløperne, men i sesongen 2016/17 er det VM i Lahti. Sesongen etter det igjen venter OL i Pyeongchang. Skulle Bjørgen bestemme seg for å fortsette karrieren er det mye mulig hun blir med helt til 2018.

– Vi får se. Vi er akkurat ferdig med NM nå, så får jeg bruke påska, og så blir det nok snart bestemt, sa Bjørgen etter NM.

Det betyr at vi snart vil få en avgjørelse fra skidronningen.

Bjørgens lagvenninner har uttrykt ønske om at hun skal fortsette. Best husker vi kanskje Hedi Weng etter sisteetappen av Tour de Ski.

Siste nytt

 • Tap for Mol og Sørum

  Det ble tap for sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum. De tapte 1-2 i sett (21-17, 23-25 og 13-15) mot Nederland. Det er duoens første tap på 23 kamper. Tap til tross, det blir det semifinale, der venter Tyskland.

  Sandvolleyball, verdenstour.
  Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix
 • BBC: Inter rapportert til FIFA

  Ifølge BBC har Real Madrid rapportert inn Inter Milan til FIFA for en angivelig ulovlig tilnærmelse mot deres kroatiske midtbanejuvel, Luka Modric. Reals president Florentino Pérez har tidligere sagt at Modric kun går hvis utkjøpsklausulen møtes.

  Luka Modric
  Foto: Luca Bruno / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner
NM-veka: Rugby, kvinner
NM-veka: El-innebandy, finale
NM-veka: El-innebandy
NM-veka: El-innebandy og friidrett
NM-veka: Friidrett