NRK Meny
Normal

Bjørgen starter eget selskap

Marit Bjørgen har ennå ikke fortalt om hun fortsetter skikarrieren. Nå har hun opprettet selskapet Tiram Holding AS.

Marit Bjørgen holder kula for sammenlagtseieren i verdenscupen etter 30 km i Holmenkollen

UVISST: Marit Bjørgen vant verdenscupen sammenlagt denne sesongen. Men fortsetter hun?

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Skal, skal ikke? Det er spørsmålet alle norske skientusiaster lurer på. Marit Bjørgen har hintet, men aldri gitt noe klart svar på om hun fortsetter karrieren etter årets jubelsesong.

– Jeg er veldig motivert og synes det er en fantastisk jobb jeg har, så du skal ikke se bort ifra at kanskje man …, sa Bjørgen etter å ha sikret seg en bronse på 5-kilometeren under NM i Harstad i slutten av mars.

Konsulentvirksomhet

Det som imidlertid er klart er at skistjernen har lagt planer for hva som skal skje den dagen karrieren tar slutt, om det er nå eller senere. I Brønnøysundregistrene er det selskapet Tiram Holding AS registrert med Marit Bjørgen som styrets leder og kontaktperson.

«Utføre konsulentbistand innen trening/motivasjon/foredragsvirksomhet og det som står i forbindelse med det, samt foreta investeringer i verdipapirer og fast eiendom, herunder delta i andre selskaper», er registrert som selskapets formål, mens «konsulentvirksomhet innen trening og motivasjon» er registrert som selskapets virksomhet.

Observante øyne ser at «tiram» er Marit baklengs. VG har vært i kontakt med Guri Hetland, som er Bjørgens manager. Hun ønsker ikke å kommentere saken.

OL i 2018

Neste sesong er det ingen mesterskap for langrennsløperne, men i sesongen 2016/17 er det VM i Lahti. Sesongen etter det igjen venter OL i Pyeongchang. Skulle Bjørgen bestemme seg for å fortsette karrieren er det mye mulig hun blir med helt til 2018.

– Vi får se. Vi er akkurat ferdig med NM nå, så får jeg bruke påska, og så blir det nok snart bestemt, sa Bjørgen etter NM.

Det betyr at vi snart vil få en avgjørelse fra skidronningen.

Bjørgens lagvenninner har uttrykt ønske om at hun skal fortsette. Best husker vi kanskje Hedi Weng etter sisteetappen av Tour de Ski.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal