NRK Meny
Normal

Bjørgen starter eget selskap

Marit Bjørgen har ennå ikke fortalt om hun fortsetter skikarrieren. Nå har hun opprettet selskapet Tiram Holding AS.

Marit Bjørgen holder kula for sammenlagtseieren i verdenscupen etter 30 km i Holmenkollen

UVISST: Marit Bjørgen vant verdenscupen sammenlagt denne sesongen. Men fortsetter hun?

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Skal, skal ikke? Det er spørsmålet alle norske skientusiaster lurer på. Marit Bjørgen har hintet, men aldri gitt noe klart svar på om hun fortsetter karrieren etter årets jubelsesong.

– Jeg er veldig motivert og synes det er en fantastisk jobb jeg har, så du skal ikke se bort ifra at kanskje man …, sa Bjørgen etter å ha sikret seg en bronse på 5-kilometeren under NM i Harstad i slutten av mars.

Konsulentvirksomhet

Det som imidlertid er klart er at skistjernen har lagt planer for hva som skal skje den dagen karrieren tar slutt, om det er nå eller senere. I Brønnøysundregistrene er det selskapet Tiram Holding AS registrert med Marit Bjørgen som styrets leder og kontaktperson.

«Utføre konsulentbistand innen trening/motivasjon/foredragsvirksomhet og det som står i forbindelse med det, samt foreta investeringer i verdipapirer og fast eiendom, herunder delta i andre selskaper», er registrert som selskapets formål, mens «konsulentvirksomhet innen trening og motivasjon» er registrert som selskapets virksomhet.

Observante øyne ser at «tiram» er Marit baklengs. VG har vært i kontakt med Guri Hetland, som er Bjørgens manager. Hun ønsker ikke å kommentere saken.

OL i 2018

Neste sesong er det ingen mesterskap for langrennsløperne, men i sesongen 2016/17 er det VM i Lahti. Sesongen etter det igjen venter OL i Pyeongchang. Skulle Bjørgen bestemme seg for å fortsette karrieren er det mye mulig hun blir med helt til 2018.

– Vi får se. Vi er akkurat ferdig med NM nå, så får jeg bruke påska, og så blir det nok snart bestemt, sa Bjørgen etter NM.

Det betyr at vi snart vil få en avgjørelse fra skidronningen.

Bjørgens lagvenninner har uttrykt ønske om at hun skal fortsette. Best husker vi kanskje Hedi Weng etter sisteetappen av Tour de Ski.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal