Bjørgen spurtslått av finnen: – Hun var lur

FALUN/OSLO (NRK): Marit Bjørgen så ut til å ta nok en verdenscupseier, men en finne ødela på de siste meterne. Samtidig blir det nå uhyre spennende om verdenscupseieren sammenlagt.

Det ble spurt mellom Marit Bjørgen og Krista Pärmäkoski på 10 kilometer klassisk i Falun. Ingvild Flugstad Østberg endte på 3. plass.

HOLDT IKKE INN: Bjørgen tapte spurten på oppløpet

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg må si meg veldig fornøyd, egentlig. Hun var hakket bedre, innrømte Bjørgen etter målgang.

Hun leder nå med 33, 6 sekunder på Østberg foran jaktstarten i morgen.

Bjørgen passerte først på vei ut på den alle siste runden foran Østberg, som heng bra med og finske Krista Pärmäkoski rett bak.

Inn mot stadion kjørte Bjørgen hardt ned mot siste sving inn mot oppløpet, ristet av seg Østberg, men Pärmäkoski greide å henge på i ryggen.

Selv om Bjørgen hadde noen meter forsprang, tok finnen sakte, men sikkert, innpå og spurtslo Bjørgen.

Hun var lur og hadde en forrykende spurt, sa NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

– På oppløpet så jeg at jeg var raskere enn Marit. Det var en god følelse. Da jeg passerte mål var det en helt utrolig følelse. Da jeg hørte i dag at det var rundt 20 minusgrader tenkte jeg at dette blir min dag, sier Krista Pärmäkoski.

Kamp om sammenlagtseieren

– Jeg er veldig godt fornøyd. Sjeldent har jeg vært så fornøyd med en tredjeplass. Marit holdt på å sprenge meg i fillebiter en stund, men jeg
«fightet» godt, sier Østberg.

For verdenscupleder Heidi Weng, ble det derimot en ganske seig 10-kilometer i Falun.

– Det er tungt, men sånn er det. Jeg får det ikke til å stemme i det hele tatt. Kjedelig. Jeg har ikke vært i slag i det hele tatt nå så da blir det sånn, sier Weng på spørsmål om at det nå skiller kun 107 poeng til Østberg i verdenscupen sammenlagt.

– Det blir spennende. I morgen kan man ta mange poeng. Ingvild ligger godt an til å ta en topp tre plassering, og er i god posisjon på sammenlagtseieren, men vi får samtidig håpe at Heidi gjør et bedre løp enn i dag, sier landslagstrener Roar Hjelmeseth.

Mini-touren i Sverige avsluttes i morgen.

Siste nytt

 • Fognini vant i Monte Carlo

  Fabio Fognini kronet en råsterk tennisuke med finaleseier i Monte Carlo Masters. Han ble første italiener på 51 år til å vinne ATP-turneringen i Monaco. Han vant finalen mot Dusan Lajovic med sifrene 6-3, 6-4. I semifinalen slo han ut Rafael Nadal.

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Claude Paris / AP
 • Carlsen med ny sliteseier

  Magnus Carlsen gikk seirende ut av nok et langdrygt parti i storturneringen i Karlsruhe. Sjakkesset brukte seks timer og 73 trekk på å nedkjempe spanske Francisco Vallejo. Som i åpningspartiet vant Carlsen med svarte brikker og leder nå turneringen.

  Magnus Carlsen
  Foto: jørund wessel carlsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal