Hopp til innhold

Irritert Bjørgen skuffet over seg selv etter sprint-exit

KUUSAMO/OSLO (NRK.no): Skidronningen Marit Bjørgen var overbevist om at hun hadde kontroll på oppløpet i kvartfinalen.

Marit Bjørgen ble slått ut av sprintkvartfinalen i Kuusamo.

SE VIDEO: Marit Bjørgen måtte gi tapt på oppløpet.

– Det var litt irriterende fordi jeg følte at jeg hadde kontroll. Jeg trodde Kalla var den nærmeste, men plutselig kom det to opp på siden. Jeg ble stresset, og det er for dårlig at jeg ikke klarer å gå teknisk godt, sier Bjørgen til NRK.no.

På oppløpet ble hun nemlig staket i senk av Katerina Smutna og Alena Prochazkova.

  • Se Bjørgens sprint i videovinduet over artikkelen!

Dermed var hun avhengig av å gå videre på tid, men allerede i heat fire var håpet ute for Bjørgen.

Celine Brun-Lie og Kikkan Randall hadde nemlig et forrykende tempo, og både Denise Herrmann (nr. 3) og Julia Ivanova (nr. 4) slo Bjørgen på tid. Dermed kapret de «lucky loser»-plassene.

Bjørgen kom i mål på 3.05,5 på den 1,4 kilometer lange løypa, mens Herrmann og Ivanova tok seg videre med henholdsvis 3.04,4 og 3.04,9.

Overlegen Kowalczyk

Det var kun Celine Brun-Lie som tok seg til finalen av de norske kvinnene, men her var hun uheldig og hektet i starten av løpet.

Til slutt ble hun nummer fem - hele 7,3 sekunder bak Justyna Kowalczyk. Polakken var i en klasse for seg på oppløpet, og hun hadde ingen problemer med å stake i fra Kikkan Randall og Denise Herrmann.

– En veldig god start på sesongen. Det var gode forhold og artig å gå på ski, sier Kowalczyk etter sprintseieren.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Justyna Kowalczyk sprintfinalen i suveren stil i Kuusamo. Celine Brun Lie falt, og endte på femte plass.

SE VIDEO: Justyna Kowalczyk var overlegen i sprintfinalen, mens Celine Brun-Lie var uheldig og hektet. Se hele løpet her!

– Veldig synd

Therese Johaug røk også ut i kvartfinalen.

– Jeg var seks sekunder bak Marit i prologen, og det er jeg fornøyd med. I kvarfinalen blir jeg sperret litt i bakken. Jeg skulle vært smartere der, sier Johaug.

– Men det er jo bra for deg at Bjørgen også røk?

– Det er veldig synd at hun ble slått ut. Jeg unner henne alt det beste. Det kommer to løp til helgen, så det er mulig å hente mange sekunder, smiler Johaug til NRK.no.

De to skiessene er store konkurrenter under minitouren i Kuusamo, men Bjørgen klarte altså ikke å skaffe seg et forsprang i sprinten, hvor hun normalt har et stort overtak på Johaug.

Østberg og Celine Brun-Lie videre

Maiken Caspersen Falla, Therese Johaug, Kari Vikhagen Gjeitnes og Astrid Uhrenholdt Jacobsen røk også ut i kvartfinalene.

Ingvild Østberg ble nummer fire i semifinalen, og dermed er det kun Celine Brun-Lie som er klar for sprintfinalen av de norske kvinnene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bjørgen

Marit Bjørgen så ut til å være i knallform under prologen, men skidronningen fikk problemer allerede i kvartfinalen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Åpnet solid

Marit Bjørgen viste seg imidlertid frem i prologen da hun vant foran tyske Denise Hermann og amerikanske Sadie Bjornsen.

Kristin Størmer Steira, Heidi Weng og Vibeke Skofterud klarte ikke å kvalifisere seg til den klassiske sprinten.

Ingvild Flugstad Østberg, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Maiken Caspersen Falla tok seg alle videre. Falla kapret den nest siste plassen (29), mens Weng tok den bitre 31.-plassen.

– Det føltes bra, sa Bjørgen til NRK.no med et bredt smil.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • KFUMs opprykkshelt forlenget til 2026

    Remi-André Svindland (26) har skrevet under en ny kontrakt med KFUM Oslo. I fjor scoret han målet som sendte klubben til Eliteserien.

    Avtalen strekker seg til 2026, opplyser KFUM i en melding på X. Det er en utvidelse på ett år.

    Svindland har spilt for «Kåffa» siden 2020. Forrige sesong utmerket midtbanemannen seg ved å bli matchvinner i Oslo-derbyet mot Skeid og sikre KFUM et sensasjonelt opprykk fra 1. divisjon.

    26-åringen står med 15 mål på 122 kamper for KFUM. (NTB)

  • Casper Ruud til kvartfinale i Barcelona

    Casper Ruud viste solid tennis da han banket australske Jordan Thomson i strake sett og tok seg til kvartfinalen i ATP500-turneringen i Barcelona.

    Ruud vant med sifrene 6-1 og 6-4.

    De tunge forholdene med svært høy luftfuktighet på Barcelona-grusen passet nok Ruud best. 25-åringen feide over Thomson i det første settet, som han avgjorde etter bare en drøy halvtime.

    Det andre settet ble langt jevnere, men Ruud styrte likevel kampen dit han ville. Da han brøt til 4-3-ledelse, var det ikke lenger noen tvil.

    Ruud har i likhet med Jannik Sinner og Grigor Dimitrov vunnet alle sine to første kamper i de turneringene han har spilt i år.

    Thompson og Ruud hadde møttes fire ganger før og sto med to seirer hver før torsdagens oppgjør. Ruud tapte for australieren i finalen i Los Cabos tidligere i år, men den turneringen gikk på hardcourt.

    Den italienske 23-åringen Matteo Arnaldi blir Ruuds motstander i kvartfinalen. (NTB)

    Casper Ruud i Barcelona
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Tung dag for Foss i Tour of the Alps – falt av i sammendraget

    Den norske Ineos-stjernen Tobias Foss er ute av sammenlagtkampen etter en tøff 4.-etappe i Tour of the Alps torsdag.

    Nordmannen trillet i mål 15.44 minutter bak Simon Carr (EF Education), som gikk solo de siste milene og vant torsdagens kraftanstrengelse.

    Torsdagens 141,3 kilometer lange etappe gikk over to førstekategoriserte topper fra Laives til Borgo Valsugana i Italia.

    Ineos-rytteren Foss har imponert underveis i rittet og vant mandagens åpningsetappe. Før torsdagens etappe lå han på 2.-plass i sammendraget, bare 31 sekunder bak ledende Juan Pedro López (Lidl-Trek).

    Etter torsdagens fjelletappe har avstanden økt såpass at nordmannen er helt ute av tetkampen. (NTB)

    Tobias Foss
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal