NRK Meny
Normal

Bjørgen skremt etter terroraksjonen

OBERHOF (NRK.no): Etter søndagens terroraksjon i Volgograd, hvor minst 16 personer mistet livet, har russiske myndigheter innført sikkerhetstiltak over hele landet. Vinter-OL i Sotsji er bare drøye fem uker unna. – Jeg regner med vi har god sikkerhet under lekene, sier Marit Bjørgen.

Marit Bjørgen er skremt av terroraksjonen i Volgograd

FLERE DREPT: Minst 16 mennesker ble drept under terroraksjonen i Volgograd, som ligger bare 70 mil unna OL-byen Sotsji. Gullhåpet Marit Bjørgen (innfelt) er ble skremt av terrornyheten.

Foto: STRINGER (bildet er montasje). / Reuters

Minst 16 personer er bekreftet omkommet og 27 personer skadd etter terrorangrepet mot den sentrale jernbanestasjonen i Volgograd søndag (her kan du se eksplosjonen).

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

– Klart jeg blir skremt

Terroraksjonen har satt en støkk i de norske OL-utøverne og ett av våre fremste gullhåp Marit Bjørgen var blant dem som ble skremt.

– Foreløpig er det vanskelig å si om det har noe med Sotsji-OL å gjøre. Dette kom brått på meg og jeg trenger å få vite mer om det. Men man er litt forberedt på at sånt kan skje og det er klart jeg blir litt skremt, sier Bjørgen til NRK.no.

Les også: Flere drept i eksplosjon på russisk jernbanestasjon

Les også: – Terroraksjoner er en del av en voldsspiral Russland er inne i

Russiske myndigheter har innført sikkerhetstiltak over hele landet og gullhåpet.

– Jeg regner med de kommer til å ta vare på oss og at vi har god sikkerhet under lekene i Sotsji, sier Bjørgen.

I vår var Marit Bjørgen, resten av skilandslaget og utøvere fra de andre vinteridrettene på felles samling i Sandefjord. Der var terrortrusler i Sotsji på agendaen og det ble holdt et foredrag for alle utøverne.

Northug ikke bekymret

Northug

IKKE HØRT OM TERROR: Petter Northug fokuserer ikke på terrorfaren i Russland drøye fem uker før vinterlekene starter.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Petter Northug, som er utenfor landslaget, var ikke på samlingen og virket ikke nevneverdig bekymret da NRK snakket med ham søndag.

– Jeg har ikke hørt om dette og tenker ikke noe særlig på det, var hans korte svar.

Les også: IOC: – Terrorangrepet ikke uventet

Les også: Forvirring om selvmordsbomber var kvinne eller mann

Therese Johaug var på samlingen, men i likhet med Northug er ikke terroraksjonen noe hun tenker noe særlig på. Lagvenninnen Ingvild Flugstad Østberg synes terrornyheten var ubehagelig.

– Slike ting er aldri morsomt og vi har opplevd det på hjemmebane også. Det er viktigere ting enn bare et skirenn. Vi er blitt varslet om at det er en viss terrortrussel mot OL, og har snakket litt om det. Men det er ikke noe vi får gjort noe med, sier hun.

I likhet med Bjørgen er Flugstad Østberg overbevist om at sikkerheten vil bli ivaretatt. Hun kommer heller ikke til å si nei dersom hun blir tatt ut i OL-troppen, som vil være klar rundt 20. januar.

– Reiser hvis jeg blir tatt ut

Ingvild Flugstad Østberg

REISER TIL SOTSJI: Ingvild Flugstad Østberg ble skremt av terrornyheten fra Volgograd, men kommer til å reise til Sotsji-OL dersom hun blir tatt ut i troppen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg tror sikkerheten i OL kommer til å være veldig bra. Russland har ikke råd til at det ikke er høy sikkerhet slik som verden er i dag og situasjonen er i området. Det er nok mange av oss som tenker på det, men man reiser så klart hvis man blir tatt ut til OL.

Volgograd, som tidligere var kjent som Stalingrad, ligger rundt 70 mil nordøst for OL-byen Sotsji, ikke langt fra de urolige delrepublikkene Dagestan, Ingusjetia og Tsjetsjenia.

Lederen for opprørerne som ønsker å innføre en islamistisk stat i Nord-Kaukasus, Doku Umarov, har tidligere oppfordret til angrep på sivile utenfor regionen for å ødelegge for Russland som vertsnasjon for OL, skriver AFP.

I oktober døde sju mennesker i den samme byen etter et angrep gjennomført av en selvmordsbomber om bord på en buss.

Ifølge Russia Today ble tre personer drept seinest fredag da en bilbombe eksploderte i den sørlige byen Pyatigorsk.

Siste nytt

 • Konradsen tilbake til Glimt

  Morten Ågnes Konradsen går fra Rosenborg til Bodø/Glimt, melder RBK.no. Anders Konradsens yngre bror kom til Rosenborg i fjor sommer og returnerer til klubben han kom fra. Midtbanespilleren har fått med seg elleve kamper for RBK.

  Morten Konradsen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Cavendish ikke til Arctic Race

  Tidligere verdensmester Mark Cavendish stiller likevel ikke til start i årets utgave av sykkelrittet Arctic Race of Norway torsdag.

  Mandag kunngjorde Arctic Race at Cavendish skulle delta, men onsdag kom kontrabeskjeden fra Team Dimension Data.

  Heller ikke Edvald Boasson Hagen stiller opp.

  CYCLING-DUBAI-TOUR
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP
 • Mot Brann-overgang for Bamba

  Daouda Bamba blir trolig Brann-spiller i løpet av kort tid, etter at bergensklubben og Kristiansund er enige om en overgangssum for spissen, skriver Bergens Tidende. Etter det avisen kjenner til koster det mellom åtte og ni millioner kroner å hente Ba til Bergen.

  Bamba
  Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: X trial, finale for junior og kvinner
NM-veka: X trial
NM-veka: Skating
NM-veka: Skateboard
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Skyting med silhuettpistol, menn
NM-veka: Skyting silhuettpistol, menn
NM-veka: X trial, finale for menn
NM-veka: X trial
NM-veka: X-trail og judo