Hopp til innhold

Johaug og Bjørgen reagerer på nærgående filming

De norske langrennsjentene og trenerne reagerer sterkt på at tysk fjernsyn i går filmet de norske jentene mens de skiftet klær i målområdet.

Video Langrennsjentene klager over nærgående TV-produksjon

VIDEO: Langrennsjentene klager over nærgående TV-produksjon.

– Man må heller ha fokus på det som skjer i løpet enn halvnakne damer. Dette er ufint, sier en oppgitt Marit Bjørgen til NRK.

Det tyske kamerateamet var svært nærgående da blant andre Therese Johaug, Marit Bjørgen og Heidi Weng kledde av seg og skiftet til tørt tøy etter søndagens etappe i Oberstdorf.

marit bjørgen

Bjørgen oppgitt over tysk TV.

Foto: Ã…serud, Lise / Scanpix

Bildene, som viste de norske langrennsjentene i bar overkropp, varte i flere minutter, og var svært nærgående.

Jentene hadde ikke noe telt å skifte i, og det var tydelig at jentene følte seg ukomfortabel med filmingen.

Sendingen gikk verden over, og nå reagerer jentene svært sterkt på filmingen.

– Det er ikke akkurat morsomt å få et kamera opp i ansiktet når vi står der og skifter. Men vi er vant til å vrenge av oss både her og der, så vi er ikke sjenert, men de burde spart oss for dette, sier Therese Johaug til NRK.

– Nå må vi sette krav til FIS om et telt i målområdet, men TV generelt bør ha mer skikk enn som så, påpeker Bjørgen.

Protesterer på hendelsen

Den norske langrennsledelsen har nå levert inn en skarp protest på det som skjedde.

Johaug

Therese Johaug, Marit Bjørgen og Heidi Weng skiftet til tørt tøy da de ble filmet.

Foto: Gunnar Bøthun / NRK

– Slike ting skal ikke skje, og jentene har sagt ifra at de ikke synes at dette var noe som skulle skje under et skiløp. Derfor har vi sagt ifra til FIS. Vi håper at de gjør noe med det, og at dette var en glipp, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.

Renndirektør i FIS, Jürg Capol, er kritisk til filmingen til det tyske TV-teamet, og har denne kommentaren til det som skjedde.

– Det er ikke vårt ønske at man filmer på dette tidspunktet. Jentene trenger tid til å slappe av og skifte, sier han til NRK.

Ikke første gang

Dette er for øvrig ikke første gang tysk TV viser halvnakne langrennsjenter fra Norge.

Under VM i 2005 i Oberstdorf ble også de norske jentene filmet av tysk TV mens de skiftet til tørt tøy. Både Kristin Størmer Steira og Vibeke Skofterud ble vist mens de skiftet i målområdet.

– Jeg forstår ikke interessen av å vise på TV at vi skifter til tørt tøy, sa Marit Bjørgen til VG da.

Inggard Lereim

Leder for den medisinske komiteen for nordiske grener i FIS, Inggard Lereim.

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

– Jeg husker Oberstdorf-VM. Dette er jo typisk tysk TV, men jeg synes det er fryktelig synd, sier Norges langrennsdronning til NRK i 2012.

– Barnslig og hjelpeløst

Leder for den medisinske komiteen for nordiske grener i FIS, Inggard Lereim, sier at utøverne skal ha et telt å skifte i etter at løpet er over. Han sier at de enkelte arrangørene har ansvaret.

– Vi hadde jo dette spetakkelet også i fjor, og som sjefslege for Norges skiforbund tok jeg opp dette i FIS. Det skal være et telt i målområdet til disposisjon for utøverne, slik at de får skifte i fred og ro, sier han.

– Jeg var meget overrasket over at dette ikke var i orden ved dette arrangementet. Problemet er bare at enkelte arrangører slurver med pålegget fra FIS, sier Lereim.

Han håper nå at arrangørene skjerper seg i resten av Tour de Ski og verdenscupsesongen.

– Slik tjuvtitting på unge damer er både barnslig og hjelpeløst, mener han.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal