NRK Meny
Normal

Bjørgen planlegger å gå skirenn allerede i februar

Marit Bjørgen fortsatte å trene rett inn mot fødselen. Nå vil hun være tilbake i konkurranse allerede i slutten av februar eller starten av mars.

Marit Bjørgen

NYBAKT MOR: Marit Bjørgen, her under pressetreffet der hun avslørte at hun skulle bli mamma.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Marit har trent ganske bra helt inn til fødselen. Hun er i bra form. Jeg tror hun kan starte med trening igjen ganske raskt, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NRK.

Marit Bjørgen fødte en liten gutt så sent som natt til lørdag - og allerede er planene klare for hvordan hun skal tilbake i verdenstoppen.

Tror sjansen er stor for comeback i vinter

Kristiansen rekker knapt å gratulere før han avslører at Bjørgen har begynt å tenke datoer. Skidronningen gikk på ski så sent som tidligere denne måneden.

– Hvis alt går bra, så har Marit noen planer om å gå skirenn helt i slutten av februar eller begynnelsen av mars. Det er en plan, og så får vi se, sier landslagstreneren på telefon.

– Hvor stor er sjansen for at hun greier det?

– Den er ganske stor. Det er en del ting som må gå rett vei før det skjer, men jeg tror absolutt det er mulig, sier Kristiansen.

– Hva skal til?

– Det handler om at alt går bra på hjemmebane. Én ting er å være for seg selv, men det kan skje andre ting når man får en annen å ta hensyn til også, sier han.

Bjørgen

TRENINGSGLAD: Marit Bjørgen har trent godt helt inn mot fødselen. Her er hun med på landslagssamling på høsten i år.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Anbefaler Bjørgen å gå mindre renn

NRKs langrennskommentator Jann Post mener det er fullt mulig for Bjørgen å konkurrere så tidlig som i slutten av februar, men tviler på om hun kan hamle opp med de beste.

– Hun kan ikke regne med å være på topp allerede da. Men det vil sikkert være bra for henne å gå noen mindre renn for å øke motivasjonen inn mot den langre opptreningen i sommer og høst. Jeg tviler på at hun slår Johaug i år, men jeg blir ikke overrasket om hun slår henne neste år, sier Post.

Flere har klart det

Han trekker fram flere eksempler på utøvere som har vært raskt tilbake etter fødselen.

– Gunn-Rita Dahle Flesjå var tilbake på sykkelen bare fire-fem dager etter fødselen, og det er nok lettere å gå på ski enn å sitte på sykkelsetet. Liv Grete Skjelbreid ble verdensmester ett år etter hun ble mor. Men jeg synes Marit skal ta ett steg av gangen - og først og fremst huske å kose seg med den nye livssituasjonen, sier han.

– Hun har hele tiden vært klar på at hun vil trene lengst mulig for å gjøre veien tilbake kortest. Og for Langrenns-Norge er det veldig gledelig at hun ønsker å satse videre, sier Post.

Siste nytt

 • NM-sølvvinner funnet død

  Ronny Fredrik Ansnes ble mandag funnet død. Han ble 29 år gammel. I 2012 tok Ansnes NM-sølv på 15 kilometer i langrenn på Voss. Han gikk for Klæbu IL.

  Ronny Fredrik Ansnes
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Chamberlain kan miste neste sesong

  Liverpools Alex Oxlade-Chamberlain måtte operere kneet etter en skade han pådro seg mot Roma i vår. Dermed gikk han glipp av VM for England. Nå sier manager Jürgen Klopp at midtbanespilleren også står i fare for å miste store deler av neste sesong.

  Alex Oxlade-Chamberlain
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Thomas ny mann i gul trøye

  Geraint Thomas vant den ellevte etappen av årets Tour de France og tar også over den gule ledertrøyen fra Greg Van Avermaet. På siste stigning stakk briten ifra. Lagkamerat Chris Froome kom i mål 20 sekunder bak Thomas, sammen med Tom Dumoulin.

  Geraint Thomas
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering