- Hadde ventet bedre laginnsats

Nest beste norske jente er nummer 8 i Tour de Ski.

Marit Bjørgen
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Tre norske jenter har dominert verdenscupen i langrenn, men det er kun Marit Bjørgen som dominerer i Tour de Ski.

Nettradio: - Jeg hadde ventet flere norske i toppen

- Jeg hadde kanskje forventet at det skulle bli en tøff kamp med flere av de norske jentene, sier Bjørgen til NRK Sporten.

Bjørgen påpeker at det likevel fortsatt kan snu fordi det er mange konkurranser igjen.

Nest beste nummer 8

Nest best av de norske kvinnene er Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Hun ligger på 8. plass etter tre av åtte konkurranser, hele 52 sekunder etter Bjørgen som leder.

Jacobsen leder verdenscupen i langrenn foran Bjørgen og Vibeke Skofterud. Skofterud er på 18. plass i Tour de Ski - drøye 1 minutt og 20 sekunder bak Bjørgen.

Kristin Størmer Steira ligger på 24. plass, Kristin Mürer Stemland er nummer 25 og Therese Johaug nummer 27.

Astrid varierer

Astrid Uhrenholdt Jacobsen leder altså verdenscupen sammelagt, men har ikke hatt klaff i Tour de Ski.

- Prestasjonene vil variere fordi jeg er ung, sier 20 åringen til NRK Sporten. - Det kommer til å gå litt opp og ned med meg når jeg har hatt så stor fremgang, fortsetter hun.

- Har formen sviktet?

- Det er ikke formen som er dårlig, det er det ikke, svarer Jacobsen.

20-åringen har visst at en svingning i prestasjonene kunne komme, men hun står ikke på start å forventer at det skal skje.

- Gjør jeg det så har jeg tapt på forhånd, sier Jacobsen.

Siste nytt

 • Friidretten fryser OL-kvalifisering

  Det internasjonale friidrettsforbundet har satt kvalifiseringsperioden for Tokyo-OL på vent til desember. Det skriver de i en pressemelding.

  Det betyr at det ikke vil være mulig å kvalifisere seg til OL frem til 1. desember. Utøvere som allerede er kvalifisert etter at kvalifiseringsperioden åpnet i fjor, vil fortsatt være kvalifisert.

  Avgjørelsen er tatt etter samtaler med utøverkommisjonen. Resultater oppnådd før 1. desember kan registreres som verdensrekorder, kontinentale eller nasjonale rekorder, men de vil ikke kvalifisere til OL eller telle på verdensrankingen.

  FILE PHOTO: A 3D printed Olympics logo is seen in front of displayed "Tokyo 2021" words in this illustration
  Foto: Dado Ruvic / Reuters
 • Eliteseriestart utsatt igjen

  Forbudet mot idrettsarrangementer til 15. juni betyr at Norges Fotballforbunds planer for sesongstart i norsk toppfotball må utsettes igjen.

  Kulturminister Abid Raja (V) opplyste tirsdag at regjeringens tiltak for å hindre videre smitte av koronaviruset forlenges inn i juni. Folk skal holde minst to meters avstand til hverandre og ikke samles i grupper på flere enn fem.

  – Det finnes en rekke scenarioer nede på tegnebrettet hos oss, men de avhenger helt av hvor lenge denne krisen varer og hvilke muligheter vi har på de gjenstående dagene i 2020, sa NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB mandag.

  Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Ranheim (3-2).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Bislett Games utsatt

  Bislett Games, som skulle vært arrangert 11. juni 2020, blir utsatt eller avlyst.

  – Vi jobber nå med alternative kalendere. Det jobbes også med alternative formater. Over påske kommer Diamond League ut med en pressemelding hvor man har noe å melde. Det samme gjør vi fra Bislett, sier stevneleder Steinar Hoen til NRK.

  Han sier han støtter tiltakene som regjeringen har gjort, og vil jobbe med å finne en løsning for å arrangere et Bislett Games, i ett eller annet format, senere.

  Bislett Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal