Bjørgen om seierssjansen: – 60 prosent

BEITOSTØLEN (NRK): Marit Bjørgen lanserer seg selv som outsider, men klarer ikke å legge skjul på at hun føler seg sterk før comebacket

Marit Bjørgen på Beitostølen

OPTIMIST: Marit Bjørgen gjør seg klar til ny sesong etter en hel vinter på sidelinja.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

27. mars i 2015 tok Bjørgen bronse på 5 km klassisk i NM i Harstad. Én fødsel og drøyt 19 måneder senere er hun igjen klar for å konkurrere med startnummer.

Planen er å gå både fredag og lørdag i den nasjonale sesongåpninga på Beitostølen. Marit Bjørgen prøver å dempe forventningene – men klarer ikke å skjule smilet når NRK møter henne på trening i solskinnet tirsdag.

En god treningshøst gjør at både selvtilliten og iveren er på topp.

– Det skal bli artig å gå skirenn igjen, og så blir det sikkert som når du slipper ut kalvene om våren fra fjøset. Det blir sikkert noe lignende som det, smiler Bjørgen.

Outsider – med 60 prosent vinnersjanse

– Er du blant favorittene allerede?

– Ehh ... Jeg tør ikke si noen ting, sier Bjørgen – og ler.

– Jeg er en outsider. Jeg må være det når jeg har vært ute i ett og et halvt år, sier hun.

Men da vi følger opp med et spørsmål om hvor store sjanser det er for en Bjørgen-seier allerede i åpningshelga, kommer det:

– Hva skal man si da? 60 prosent.

Bjørgen mener altså – selv om hun kamuflerer det med latter – at det er større sjanse for at hun vinner et av de to rennene enn at hun ikke gjør det. Så god har høsten vært. Fysisk sett er hun der hun skal være ved inngangen til VM-sesongen.

Nye rutiner

Så gjenstår det å finne de nye rutinene på konkurransedag. De innbefatter nå å være mamma til lille Marius, som ble født i jula.

– Det blir noe helt annet. Jeg har jo en sønn å passe på, så rutinene er litt annerledes enn tidligere.

– Vet du hvordan de blir?

– Nei, jeg er innstilt på at det er annerledes. Det må jeg være. Og så må jeg være avslappet i forhold til det. Jeg får ikke gjort som før, men det kan bli bra likevel, sier Bjørgen – fortsatt like blid.

Fredag er det 10 km klassisk som står på programmet, mens det lørdag er 10 km skøyting. Søndagens sprint står Bjørgen i utgangspunktet over.

Siste nytt

 • Christiansen sikret VM-sølv

  Henrik Christiansen svømte inn til VM-sølv på 400 meter fri under svømme-VM kortbane i Kina. Det er Christiansens aller første VM-medalje. Svømmeren satte også ny norsk rekord med tiden 3.36.64. Danas Rapsys fra Litauen tok gullet.

  Christiansen
  Foto: Matt Dunham / Ap
 • Tande holder seg hjemme

  Daniel-André Tande blir ikke med resten av hopplaget til verdenscupen i Engelberg til helgen. Han prøver i stedet å finpusse formen til hoppuka. Han erstattes av Marius Lindvik. Andreas Stjernen er tilbake på laget etter en treningsperiode på hjemmebane.

  RAW AIR Vikersundbakken.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Tøff EM-kvalifisering for U21-gutta

  Norges U21-landslag i fotball møter blant andre Portugal og Nederland i kvalifiseringen til EM-sluttspillet i 2021. Det ble klart etter trekningen i Sveits tirsdag. Norge skal også møte Hviterussland, Kypros og Gibraltar. Norge var seedet på nivå tre.

  Morten Thorsby
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
EM håndball kvinner: Spania - Romania
EM håndball kvinner: Nederland - Norge