Bjørgen om seierssjansen: – 60 prosent

BEITOSTØLEN (NRK): Marit Bjørgen lanserer seg selv som outsider, men klarer ikke å legge skjul på at hun føler seg sterk før comebacket

Marit Bjørgen på Beitostølen

OPTIMIST: Marit Bjørgen gjør seg klar til ny sesong etter en hel vinter på sidelinja.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

27. mars i 2015 tok Bjørgen bronse på 5 km klassisk i NM i Harstad. Én fødsel og drøyt 19 måneder senere er hun igjen klar for å konkurrere med startnummer.

Planen er å gå både fredag og lørdag i den nasjonale sesongåpninga på Beitostølen. Marit Bjørgen prøver å dempe forventningene – men klarer ikke å skjule smilet når NRK møter henne på trening i solskinnet tirsdag.

En god treningshøst gjør at både selvtilliten og iveren er på topp.

– Det skal bli artig å gå skirenn igjen, og så blir det sikkert som når du slipper ut kalvene om våren fra fjøset. Det blir sikkert noe lignende som det, smiler Bjørgen.

Outsider – med 60 prosent vinnersjanse

– Er du blant favorittene allerede?

– Ehh ... Jeg tør ikke si noen ting, sier Bjørgen – og ler.

– Jeg er en outsider. Jeg må være det når jeg har vært ute i ett og et halvt år, sier hun.

Men da vi følger opp med et spørsmål om hvor store sjanser det er for en Bjørgen-seier allerede i åpningshelga, kommer det:

– Hva skal man si da? 60 prosent.

Bjørgen mener altså – selv om hun kamuflerer det med latter – at det er større sjanse for at hun vinner et av de to rennene enn at hun ikke gjør det. Så god har høsten vært. Fysisk sett er hun der hun skal være ved inngangen til VM-sesongen.

Nye rutiner

Så gjenstår det å finne de nye rutinene på konkurransedag. De innbefatter nå å være mamma til lille Marius, som ble født i jula.

– Det blir noe helt annet. Jeg har jo en sønn å passe på, så rutinene er litt annerledes enn tidligere.

– Vet du hvordan de blir?

– Nei, jeg er innstilt på at det er annerledes. Det må jeg være. Og så må jeg være avslappet i forhold til det. Jeg får ikke gjort som før, men det kan bli bra likevel, sier Bjørgen – fortsatt like blid.

Fredag er det 10 km klassisk som står på programmet, mens det lørdag er 10 km skøyting. Søndagens sprint står Bjørgen i utgangspunktet over.

Siste nytt

 • Ødegaards Vitesse fikk bank av Ajax

  Serieleder Ajax ble et nummer for store for Martin Ødegaard og Vitesse i ligaen tirsdag. Kampen endte 4-2.

  Ajax topper æresdivisjonstabellen, men har kun tre poengs luke til PSV. Sistnevnte har i tillegg én kamp tilgode. Ødegaard og Vitesse er nummer seks.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Ny remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis mot Fabiano Caruana i storturneringen i Karlsruhe tirsdag. Carlsen spilte med svarte brikker og etter 71 trekk var det over med remis. Verdensmesteren har nå spilt 54 partier på rad uten tap i klassisk sjakk.

  carlsen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Løke-show for Storhamar

  Heidi Løke scoret hele ni ganger da Storhamar slo Byåsen 26-21 og tok første stikk i sluttspillkvartfinalen i håndball. Lagvenninne Malene Aambakk stod for seks fulltreffere. I den andre kvartfinalen vant Molde 24-21 borte mot Larvik.

  løke
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal