Normal

Bjørgen om seierssjansen: – 60 prosent

BEITOSTØLEN (NRK): Marit Bjørgen lanserer seg selv som outsider, men klarer ikke å legge skjul på at hun føler seg sterk før comebacket

Marit Bjørgen på Beitostølen

OPTIMIST: Marit Bjørgen gjør seg klar til ny sesong etter en hel vinter på sidelinja.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

27. mars i 2015 tok Bjørgen bronse på 5 km klassisk i NM i Harstad. Én fødsel og drøyt 19 måneder senere er hun igjen klar for å konkurrere med startnummer.

Planen er å gå både fredag og lørdag i den nasjonale sesongåpninga på Beitostølen. Marit Bjørgen prøver å dempe forventningene – men klarer ikke å skjule smilet når NRK møter henne på trening i solskinnet tirsdag.

En god treningshøst gjør at både selvtilliten og iveren er på topp.

– Det skal bli artig å gå skirenn igjen, og så blir det sikkert som når du slipper ut kalvene om våren fra fjøset. Det blir sikkert noe lignende som det, smiler Bjørgen.

Outsider – med 60 prosent vinnersjanse

– Er du blant favorittene allerede?

– Ehh ... Jeg tør ikke si noen ting, sier Bjørgen – og ler.

– Jeg er en outsider. Jeg må være det når jeg har vært ute i ett og et halvt år, sier hun.

Men da vi følger opp med et spørsmål om hvor store sjanser det er for en Bjørgen-seier allerede i åpningshelga, kommer det:

– Hva skal man si da? 60 prosent.

Bjørgen mener altså – selv om hun kamuflerer det med latter – at det er større sjanse for at hun vinner et av de to rennene enn at hun ikke gjør det. Så god har høsten vært. Fysisk sett er hun der hun skal være ved inngangen til VM-sesongen.

Nye rutiner

Så gjenstår det å finne de nye rutinene på konkurransedag. De innbefatter nå å være mamma til lille Marius, som ble født i jula.

– Det blir noe helt annet. Jeg har jo en sønn å passe på, så rutinene er litt annerledes enn tidligere.

– Vet du hvordan de blir?

– Nei, jeg er innstilt på at det er annerledes. Det må jeg være. Og så må jeg være avslappet i forhold til det. Jeg får ikke gjort som før, men det kan bli bra likevel, sier Bjørgen – fortsatt like blid.

Fredag er det 10 km klassisk som står på programmet, mens det lørdag er 10 km skøyting. Søndagens sprint står Bjørgen i utgangspunktet over.

Siste nytt

 • RBK-stevning sendt til retten

  Rosenborg Ballklub skal nå offisielt være stevnet for retten, ifølge advokaten til Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun: – Begge stevningene er nå sendt til retten, bekrefter Andreas Messelt Ekker overfor NRK. Organisasjonssjef i RBK, Trond Alstad, sier de ikke har mottatt stevningen. Utover det vil verken han eller styreleder Ivar Koteng kommentere saken.

 • Isco blindtarmoperert

  Real Madrid-stjernen Isco fikk tirsdag diagnosen akutt blindtarmbetennelse og ble innlagt for operasjon, melder NTB. I tillegg til onsdagens bortekamp mot Sevilla mister 26-åringen helt sikkert også helgens byderby mot Atlético Madrid. Ifølge spanske medier regner Real Madrid med å måtte greie seg uten Isco i inntil en måned.

  FBL-EUR-C1-REAL MADRID-ROMA
  Foto: GABRIEL BOUYS / AFP
 • Ex-United-spiller tatt for doping

  Tidligere Manchester United-spiller Giuseppe Rossi har testet positivt på et forbudt medikament, bekrefter antidopingbyrået Nado Italia.

  Prøven skal ha vist spor av en type øyemedisin som kan brukes for å fjerne spor av andre stoffer.

  Rossi er klubbløs, men spilte for Genova da prøven ble tatt i mai.

  Giuseppe Rossi
  Foto: Simone Arveda / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Team Ingebrigtsen