NRK Meny
Normal

Bjørgen om seierssjansen: – 60 prosent

BEITOSTØLEN (NRK): Marit Bjørgen lanserer seg selv som outsider, men klarer ikke å legge skjul på at hun føler seg sterk før comebacket

Marit Bjørgen på Beitostølen

OPTIMIST: Marit Bjørgen gjør seg klar til ny sesong etter en hel vinter på sidelinja.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

27. mars i 2015 tok Bjørgen bronse på 5 km klassisk i NM i Harstad. Én fødsel og drøyt 19 måneder senere er hun igjen klar for å konkurrere med startnummer.

Planen er å gå både fredag og lørdag i den nasjonale sesongåpninga på Beitostølen. Marit Bjørgen prøver å dempe forventningene – men klarer ikke å skjule smilet når NRK møter henne på trening i solskinnet tirsdag.

En god treningshøst gjør at både selvtilliten og iveren er på topp.

– Det skal bli artig å gå skirenn igjen, og så blir det sikkert som når du slipper ut kalvene om våren fra fjøset. Det blir sikkert noe lignende som det, smiler Bjørgen.

Outsider – med 60 prosent vinnersjanse

– Er du blant favorittene allerede?

– Ehh ... Jeg tør ikke si noen ting, sier Bjørgen – og ler.

– Jeg er en outsider. Jeg må være det når jeg har vært ute i ett og et halvt år, sier hun.

Men da vi følger opp med et spørsmål om hvor store sjanser det er for en Bjørgen-seier allerede i åpningshelga, kommer det:

– Hva skal man si da? 60 prosent.

Bjørgen mener altså – selv om hun kamuflerer det med latter – at det er større sjanse for at hun vinner et av de to rennene enn at hun ikke gjør det. Så god har høsten vært. Fysisk sett er hun der hun skal være ved inngangen til VM-sesongen.

Nye rutiner

Så gjenstår det å finne de nye rutinene på konkurransedag. De innbefatter nå å være mamma til lille Marius, som ble født i jula.

– Det blir noe helt annet. Jeg har jo en sønn å passe på, så rutinene er litt annerledes enn tidligere.

– Vet du hvordan de blir?

– Nei, jeg er innstilt på at det er annerledes. Det må jeg være. Og så må jeg være avslappet i forhold til det. Jeg får ikke gjort som før, men det kan bli bra likevel, sier Bjørgen – fortsatt like blid.

Fredag er det 10 km klassisk som står på programmet, mens det lørdag er 10 km skøyting. Søndagens sprint står Bjørgen i utgangspunktet over.

Siste nytt

 • Klare for EM-finale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-finale etter en overbevisende oppvisning mot spanske Pablo Herrera og Adruab Gavira. Den norske duoen vant 2-0 med settsifrene 21-19, 21-16.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Sesongbeste for Amalie Iuel

  Iuel løp 400 meter flatt på tiden 51.99 Det er sesongbeste, 18 hundredeler bak hennes personlige rekord, og under EM-kravet. Hun kan derfor velge å også løpe flatt i EM selvom hekk er hovedøvelsen.

  Amalie Iuel
  Foto: Ali Iqbal Tahir/NRK
 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street