Bjørgen om Marius' «treningsprotest»: – Han sier: «ikke, mamma»

Da sønnen begynte å prøve å stanse Marit Bjørgen fra å trene, ble hun enda litt mer sikker på at hun ville legge opp. I dag går hun sitt aller siste skirenn.

Lindmo dro hjem til Marit Bjørgen for å hjelpe til med å pakke den siste bagen før NM og slå av en prat.

PAKKET SISTE BAG: Marit Bjørgen pakket sin siste konkurransebag for noen dager siden. Da var NRK-programleder Anne Lindmo på besøk.

– Det blir rart å komme i mål og tenke over at det blir det siste jeg gjør. Jeg har hatt den tanken tidligere i vinter også. Da jeg vant i Kollen, var det en klump i halsen, sier Marit Bjørgen.

I dag går tidenes langrennsløper sitt aller siste skirenn. Etter tremila i NM setter Bjørgen punktum. Tremila kan du se på NRK1 eller her på NRK.no fra klokken 11.55.

Programleder Anne Lindmo var med da Bjørgen for noen dager siden pakket sin aller siste konkurransebag før avreise til Alta, og hele seansen vises i kveldens «Lindmo» på NRK1.

– Vil at jeg skal være hjemme

Da fortalte Bjørgen om hvordan det å bli mor har endret henne som idrettsutøver, og hvordan ønsket om å være mer sammen med sønnen var en av årsakene til at motivasjonen ble mindre. Fredag fortalte Bjørgen gråtkvalt at hun legger opp.

– Det har mye å gjøre med at jeg har fått Marius. Som regel har man en tomhetsfølelse når man er ferdig med et mesterskap, men det har jeg ikke følt på de to siste årene. Da er det rett hjem til Marius og den vanlige hverdagen igjen, forteller Bjørgen.

familien

Bjørgen gleder seg til enda mer tid sammen med familien.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Hun sier det har blitt tøffere å reise fra sønnen etter hvert som han er blitt eldre. Marius er nå to år gammel.

– Han skjønner mer nå. Hvis jeg har på meg treningsklær og skisko og skal ut og trene, så bare nekter han. Han sier «ikke, mamma», og så begynner han å ta av meg jakka eller pannebåndet. Da vet han at jeg skal bort, og han vil at jeg skal være hjemme, forteller Bjørgen.

bjørgen og lundberg

Bjørgen sier samboeren Fred Børre Lundberg aldri har oppmuntret henne til å slutte. - Jeg vil si han har vært veldig tålmodig. Jeg har skutt gullfuglen og vært heldig. Han har drevet med toppidrett selv, og vet hva som kreves, sier Bjørgen.

Bestemte seg egentlig i fjor

Også samboer Fred Børre Lundberg har merket at Bjørgens motivasjon har forandret seg. Han bet seg spesielt merke i det siste Bjørgen sa før avreise til OL tidligere i vinter.

– Jeg har aldri opplevd at hun har slitt med motivasjon, men det har vært litt tendenser denne sesongen. Det siste hun sa før hun dro til OL, var «jeg gleder meg til å komme hjem». Da skjønte jeg at det kanskje var begynt å bli på tide. «Dra nå bort og kos deg», sa jeg, forteller han.

Bjørgen visste egentlig allerede for nesten ett år siden at dette ville bli hennes siste sesong. Hun tror ikke hun kommer til å angre, men innrømmer at hun lurer på hvordan det kommer til å kjennes etter hvert.

– Jeg har tenkt på hvilke følelser jeg vil ha til sommeren, når alt har satt seg og det har gått litt tid, sier hun.

38-åringen har ennå ikke bestemt seg for hva hun skal drive med når skikarrieren er over. Hele intervjuet hjemme hos Bjørgen og Lundberg kan du se i kveldens «Lindmo» på NRK1 kl. 21.45.

pakke

Lindmo var med da Bjørgen pakket sin siste konkurransebag.

Siste nytt

 • Til EM-semifinale

  Vladimir Vukicevic tok seg videre fra forsøksheatet på 60 meter hekk i friidretts-EM innendørs. Søndag løper han semifinale i polske Torun.

  29-åringen avanserte med tiden 7,78. Han var tredje raskest i det første heatet. Siden de fire beste var sikret å gå videre, slapp Vukicevic å vente på tider fra andre heat.

  Han har 7,69 som bestenotering på 60 meter hekk.

  Semifinale og finale står på søndagens EM-program. (NTB)

  AfMdgyMeK3M
  Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
 • Skuffende norsk slalåm-dag

  Det ble en skuffende norsk dag i slalåm, med kun Thea Louise Stjernesund fra start i andre omgang i Jasna. Hun kjørte til en 25.-plass, og det var kun én utøver som fullførte og hadde dårligere tid enn henne.

  Mikaela Shiffrin kjørte derimot mesterlig, og tok seieren foran Petra Vlhová.

  I første omgang stilte Kristin Lysdahl, Mina Fürst Holtmann og Kristina Riis-Johannessen, i tillegg til Stjernesund.

  VM i alpint 2021, Cortina
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Ingebrigtsen klar for ny EM-finale

  Jakob Ingebrigtsen løp inn til tredjeplass på 3000 meter forsøket i friidretts-EM innendørs lørdag formiddag. Ingebrigtsen ble nummer tre på tiden 7:49,52, som er ny personlig bestetid på distansen innendørs. Finalen løpes søndag kl. 17.52.

  Poland European Indoor Athletics Championships
  Foto: Darko Vojinovic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal