Hopp til innhold

Bjørgen om Marius' «treningsprotest»: – Han sier: «ikke, mamma»

Da sønnen begynte å prøve å stanse Marit Bjørgen fra å trene, ble hun enda litt mer sikker på at hun ville legge opp. I dag går hun sitt aller siste skirenn.

Lindmo dro hjem til Marit Bjørgen for å hjelpe til med å pakke den siste bagen før NM og slå av en prat.

PAKKET SISTE BAG: Marit Bjørgen pakket sin siste konkurransebag for noen dager siden. Da var NRK-programleder Anne Lindmo på besøk.

– Det blir rart å komme i mål og tenke over at det blir det siste jeg gjør. Jeg har hatt den tanken tidligere i vinter også. Da jeg vant i Kollen, var det en klump i halsen, sier Marit Bjørgen.

I dag går tidenes langrennsløper sitt aller siste skirenn. Etter tremila i NM setter Bjørgen punktum. Tremila kan du se på NRK1 eller her på NRK.no fra klokken 11.55.

Programleder Anne Lindmo var med da Bjørgen for noen dager siden pakket sin aller siste konkurransebag før avreise til Alta, og hele seansen vises i kveldens «Lindmo» på NRK1.

– Vil at jeg skal være hjemme

Da fortalte Bjørgen om hvordan det å bli mor har endret henne som idrettsutøver, og hvordan ønsket om å være mer sammen med sønnen var en av årsakene til at motivasjonen ble mindre. Fredag fortalte Bjørgen gråtkvalt at hun legger opp.

– Det har mye å gjøre med at jeg har fått Marius. Som regel har man en tomhetsfølelse når man er ferdig med et mesterskap, men det har jeg ikke følt på de to siste årene. Da er det rett hjem til Marius og den vanlige hverdagen igjen, forteller Bjørgen.

familien

Bjørgen gleder seg til enda mer tid sammen med familien.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Hun sier det har blitt tøffere å reise fra sønnen etter hvert som han er blitt eldre. Marius er nå to år gammel.

– Han skjønner mer nå. Hvis jeg har på meg treningsklær og skisko og skal ut og trene, så bare nekter han. Han sier «ikke, mamma», og så begynner han å ta av meg jakka eller pannebåndet. Da vet han at jeg skal bort, og han vil at jeg skal være hjemme, forteller Bjørgen.

bjørgen og lundberg

Bjørgen sier samboeren Fred Børre Lundberg aldri har oppmuntret henne til å slutte. - Jeg vil si han har vært veldig tålmodig. Jeg har skutt gullfuglen og vært heldig. Han har drevet med toppidrett selv, og vet hva som kreves, sier Bjørgen.

Bestemte seg egentlig i fjor

Også samboer Fred Børre Lundberg har merket at Bjørgens motivasjon har forandret seg. Han bet seg spesielt merke i det siste Bjørgen sa før avreise til OL tidligere i vinter.

– Jeg har aldri opplevd at hun har slitt med motivasjon, men det har vært litt tendenser denne sesongen. Det siste hun sa før hun dro til OL, var «jeg gleder meg til å komme hjem». Da skjønte jeg at det kanskje var begynt å bli på tide. «Dra nå bort og kos deg», sa jeg, forteller han.

Bjørgen visste egentlig allerede for nesten ett år siden at dette ville bli hennes siste sesong. Hun tror ikke hun kommer til å angre, men innrømmer at hun lurer på hvordan det kommer til å kjennes etter hvert.

– Jeg har tenkt på hvilke følelser jeg vil ha til sommeren, når alt har satt seg og det har gått litt tid, sier hun.

38-åringen har ennå ikke bestemt seg for hva hun skal drive med når skikarrieren er over. Hele intervjuet hjemme hos Bjørgen og Lundberg kan du se i kveldens «Lindmo» på NRK1 kl. 21.45.

pakke

Lindmo var med da Bjørgen pakket sin siste konkurransebag.

Sportsnyheter

Se alle målene i mesterligaen for kvinner, Barcelona - Wolfsburg.

Ellevill snuoperasjon da Graham Hansen og Barcelona vant mesterligaen

Caroline Graham Hansen (28) herjet da Barcelona snudde 0-2 til 3-2, og vant mesterligafinalen.

Siste nytt

 • PSG tapte i Messis avskjedskamp

  Lionel Messi spilte lørdag kveld sin siste kamp for PSG. Det ble ingen minneverdig opplevelse, for argentineren gikk målløs av banen i et 2-3-tap mot Clermont.

  PSG ledet 2-0 takket være en avskjedsscoring fra Sergio Ramos (som også spilte sin siste kamp) og Kylian Mbappé, men Clermont slo knallhardt tilbake og snudde kampen til 3-2.

  Messi kunne - og burde - notert seg for scoring etter at han ble spilt alene med keeper av Mbappé, men på ukarakteristisk vis blåste han ballen høyt over fra en god posisjon.

  Messi forlater PSG med to seriegull og leverte 21 mål og 20 målgivende pasninger denne sesongen. Hvor han spiller neste sesong er foreløpig ikke klart.

  Ligue 1 - Paris St Germain v Clermont
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters
 • Nyland ble cupmester i Tyskland

  Christopher Nkunku og Dominik Szoboszlai scoret målene da RB Leipzig vant den tyske cupen lørdag kveld.

  RB Leipzig slo Eintracht Frankfurt 2-0 i finalen.

  Dermed ble Ørjan Håskjold Nyland cupmester i Tyskland. Den norske landslagskeeperens kontrakt utløper 30. juni og han satt på benken hele kampen.

  DFB Cup - Final - RB Leipzig v Eintracht Frankfurt
  Foto: FABRIZIO BENSCH / Reuters
 • Norsk bestenotering av Jæger på 300 meter

  Henriette Jæger satte soleklar norsk bestenotering på 300 meter med 36,92 under Trond Mohn Games i Bergen lørdag.

  – Jeg er kjempeglad. Det er mitt første løp utendørs i år. Tiden er kjempebra, sa Jæger til NRK.

  I slegge satte Eivind Henriksen ny årsbeste med 76,09, men ble slått av landsmannen Thomas Mardal. Han fikk opp et bestekast på hele 77,46 meter. Gloppen-utøverens tidligere personlig rekord lød på 76,74.

  Narve Gilje Nordås løp en solid 3000 meter, og vant den med en sterk sisterunde på tiden 7.43,94.

  Tobias Grønstad løp nok en gang en god 800 meter og vant den på 1.46,61. Kun tre nordmenn har løpt distansen raskere enn Grønstad gjennom tidene.

  I stav ble det seier til Pål Haugen Lillefosse. Han oppnådde 5,72 meter, men måtte gi seg på 5,82 meter med krampetendenser i leggene. (NTB)

  NM Friidrett 2020. Henriette Jæger.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste