– Jeg må tenke minst mulig, ellers blir jeg tullete

FALUN (NRK.no): Marit Bjørgen er i en uvant utfordrerposisjon når hun søndag skal prøve å hente inn luken Therese Johaug.

Johaug Bjørgen

Therese Johaug (t.v.) går ut 15 sekunder foran Marit Bjørgen på dagens jaktstart i Falun. Førstemann i mål vinner verdenscupen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Johaug

Therese Johaug har gått i gul ledertrøye store deler av verdenscupsesongen. Først i det siste løpet kommer den endelige avgjørelsen.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– 15 sekund er litt å ta igjen, men det er fortsatt mulig. Jeg kommer til å se ryggen til Therese, og må bare jakte henne alt jeg kan. Det blir meg og henne i dag, og det kommer til å bli spennende, sier Marit Bjørgen.

Duellen mellom Therese Johaug og Marit Bjørgen om seieren i sammenlagtseieren er så jevn som overhodet mulig. Bjørgen var best på fredagens sprint, mens Johaug knuste Bjørgen på lørdagens fellesstart med skibytte.

Før dagens avslutning av minitouren i Falun er det 15 sekunder som skiller de to venninnene, og syv poeng som skiller dem i verdenscupen. Det betyr at førstemann i mål vinner totalcupen.

Bjørgens med tre seire

Bjørgen har vunnet verdenscupen tre ganger før, men sier hun aldri har vært med på et jevnere oppgjør på det siste rennet.

– 15 sekunder er ikke veldig mye, så det kommer til å bli spennende både for oss og publikum og alle som følger med, sier hun.

Johaug mener hun gikk et av sitt livs beste løp lørdag. Hun er i storform, og lar seg ikke stresse av å være i førersetet før et så avgjørende renn.

– Jeg tenker ikke på det, jeg må bare fokusere på det jeg skal gjøre. Men det er sant som du sier, det er som regel jeg som har måttet være utfordrer. 15 sekunder er ikke så mye, sier Johaug.

Johaug: – Må tenke minst mulig

Johaug forventer tøft kjør fra Bjørgen fra start.

– Marit vil sikkert prøve å hente meg inn så fort som mulig, men jeg skal gjøre det vanskelig for henne.

26-åringen innrømmer likevel at hun har bittelitt nerver. Kvelden før har hun brukt på å ligge mest mulig i ro for å få nok hvile – samtidig som hun har prøvd å unngå å tenke på det som skal skje.

– Jeg må tenke minst mulig. Hvis ikke blir jeg helt tullete i hodet, sier Johaug og ler.

Video: Johaug overlegen på lørdagens 15 km.

Johaug kjører hardt helt inn til mål og vinner 15 kilometer fellesstart med skibytte i Falun. Bjørgen kommer inn 33.6 sekunder bak. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Siste nytt

 • Bodø/Glimt fosser videre

  Fjorårets seriemester Bodø/Glimt har fått en fin start på sesongen, og de tok sin andre seier mot Kristiansund i ettermiddag.

  Sondre Sørli og Erik Botheim sørget for at gultrøyene foreløpig topper tabellen i Eliteserien.

  Kristiansund har på sin side foreløpig ikke scoret mål i 2021. De hadde flere sjanser til å bryte den trenden, men svake avslutninger og litt uflaks sørget for at de ikke fikk hull på byllen i kveld heller.

  KBK hadde egentlig to baller i nettet, men begge ble annullert for offside.

  Eliteserien fotball 2021, Kristiansund - Bodø/Glimt.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Avis: Mesterliga-finalen flyttes

  Mesterliga-finalen blir flyttet fra Istanbul til Porto. Det melder blant annet The Times.

  Grunnen til at den flyttes, er at vertsnasjonen Tyrkia har havnet på rødlisten til Storbritannia. Det rammer naturlig nok både Chelsea og Manchester City, som er årets finalister.

  Finalen skal spilles 29. mai, og hvert av lagene får mellom 4500 og 6000 supportere på stadion.

  Wembley skal også ha blitt vurdert som finalearena, men The Times skriver at forslaget ble avvist da britiske myndigheter ikke kunne garantere unntak for UEFA-medlemmer, rettighetshavere og sponsorer.

  Mesterligaen
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Alexander Tettey klar for RBK

  Alexander Tettey (35) er tilbake til Rosenborg etter 12 sesonger i utlandet, i klubber som Rennes og Norwich. Midtbanespilleren har signert kontrakt ut 2021-sesongen. – Det er skrevet i stjernene at det hadde vært fint å avslutte karrieren i Rosenborg, sier han til RBK.no. Tettey spilte sin siste kamp for Norwich lørdag og reiser hjem til Trondheim i slutten av mai. Han vil være spilleklar for Rosenborg i starten av juni.

  ngfih7W0yKw
  Foto: ADAM HOLT / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal