Hopp til innhold

– Jeg må tenke minst mulig, ellers blir jeg tullete

FALUN (NRK.no): Marit Bjørgen er i en uvant utfordrerposisjon når hun søndag skal prøve å hente inn luken Therese Johaug.

Johaug Bjørgen

Therese Johaug (t.v.) går ut 15 sekunder foran Marit Bjørgen på dagens jaktstart i Falun. Førstemann i mål vinner verdenscupen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Johaug

Therese Johaug har gått i gul ledertrøye store deler av verdenscupsesongen. Først i det siste løpet kommer den endelige avgjørelsen.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– 15 sekund er litt å ta igjen, men det er fortsatt mulig. Jeg kommer til å se ryggen til Therese, og må bare jakte henne alt jeg kan. Det blir meg og henne i dag, og det kommer til å bli spennende, sier Marit Bjørgen.

Duellen mellom Therese Johaug og Marit Bjørgen om seieren i sammenlagtseieren er så jevn som overhodet mulig. Bjørgen var best på fredagens sprint, mens Johaug knuste Bjørgen på lørdagens fellesstart med skibytte.

Før dagens avslutning av minitouren i Falun er det 15 sekunder som skiller de to venninnene, og syv poeng som skiller dem i verdenscupen. Det betyr at førstemann i mål vinner totalcupen.

Bjørgens med tre seire

Bjørgen har vunnet verdenscupen tre ganger før, men sier hun aldri har vært med på et jevnere oppgjør på det siste rennet.

– 15 sekunder er ikke veldig mye, så det kommer til å bli spennende både for oss og publikum og alle som følger med, sier hun.

Johaug mener hun gikk et av sitt livs beste løp lørdag. Hun er i storform, og lar seg ikke stresse av å være i førersetet før et så avgjørende renn.

– Jeg tenker ikke på det, jeg må bare fokusere på det jeg skal gjøre. Men det er sant som du sier, det er som regel jeg som har måttet være utfordrer. 15 sekunder er ikke så mye, sier Johaug.

Johaug: – Må tenke minst mulig

Johaug forventer tøft kjør fra Bjørgen fra start.

– Marit vil sikkert prøve å hente meg inn så fort som mulig, men jeg skal gjøre det vanskelig for henne.

26-åringen innrømmer likevel at hun har bittelitt nerver. Kvelden før har hun brukt på å ligge mest mulig i ro for å få nok hvile – samtidig som hun har prøvd å unngå å tenke på det som skal skje.

– Jeg må tenke minst mulig. Hvis ikke blir jeg helt tullete i hodet, sier Johaug og ler.

Video: Johaug overlegen på lørdagens 15 km.

Johaug kjører hardt helt inn til mål og vinner 15 kilometer fellesstart med skibytte i Falun. Bjørgen kommer inn 33.6 sekunder bak. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Siste nytt

 • Britiske myndigheter godkjenner Chelsea-salg

  Den britiske regjeringen har utstedt en lisens som åpner for at Chelsea kan selges til gruppen ledet av Todd Boehly. Han er fra før medeier i den amerikanske baseballklubben Los Angeles Dodgers.

  Mark Walter, en av de øvrige Dodgers-eierne, er også i kjøpergruppen. Det samme er den sveitsiske milliardæren Hansjoerg Wyss, investeringsfirmaet Clearlake Capital og den britiske advokaten Jonathan Goldstein.

  Tirsdag kom også tommelen opp fra Premier League. Styret i den engelske ligaen opplyste tirsdag at Boehly og hans kompanjonger har bestått testene som kreves for at et oppkjøp skal kunne godkjennes.

  Avtalen som er inngått, skal være verdt fire milliarder pund – tett oppunder 50 milliarder kroner – har The Telegraph og andre medier tidligere meldt. Det skal være ny rekord for salg av en idrettsklubb. Den forrige toppnoteringen stammer angivelig fra da baseballklubben New York Mets byttet eier i 2020.

  Chelsea-prosessen har tatt lang tid, blant annet som følge av at britiske myndigheter skal ha fryktet at eier Roman Abramovitsj vil tjene penger på salget. Russeren ble tvunget til å selge som følge av at myndighetene har ilagt ham og en rekke andre russiske oligarker sanksjoner i kjølvannet av krigen i Ukraina.

  Soccer Chelsea Sale
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Klopp sesongens manager i Premier League

  Liverpool-manager Jürgen Klopp er kåret til sesongens manager i Premier League for 2021/22, det kom frem i en prisutdeling tirsdag kveld.

  Klopp ledet Liverpool til den sure andreplassen i Premier League, ett poeng bak seriemester Manchester City.

  Pep Guardiola (Manchester City), Eddie Howe (Newcastle), Thomas Frank (Brentford) og Patrick Vieira (Palace) var også nominert i samme kategori.

  Prisen ble for øvrig delt ut av tidligere United-manager Alex Ferguson.

  Jürgen Klopp
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Ding sendte Carlsen ut i semifinalen

  Kinesiske Ding Liren vant det avgjørende partiet i semifinaleduellen i Champions Chess-turneringen mot Magnus Carlsen tirsdag og slo ut nordmannen.

  Neste oppgave for Magnus Carlsen blir Norway Chess. Den turneringen starter i neste uke.

  Dubai World Chess Championship
  Foto: Jon Gambrell / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste