NRK Meny
Normal

– Jeg må tenke minst mulig, ellers blir jeg tullete

FALUN (NRK.no): Marit Bjørgen er i en uvant utfordrerposisjon når hun søndag skal prøve å hente inn luken Therese Johaug.

Johaug Bjørgen

Therese Johaug (t.v.) går ut 15 sekunder foran Marit Bjørgen på dagens jaktstart i Falun. Førstemann i mål vinner verdenscupen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Johaug

Therese Johaug har gått i gul ledertrøye store deler av verdenscupsesongen. Først i det siste løpet kommer den endelige avgjørelsen.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– 15 sekund er litt å ta igjen, men det er fortsatt mulig. Jeg kommer til å se ryggen til Therese, og må bare jakte henne alt jeg kan. Det blir meg og henne i dag, og det kommer til å bli spennende, sier Marit Bjørgen.

Duellen mellom Therese Johaug og Marit Bjørgen om seieren i sammenlagtseieren er så jevn som overhodet mulig. Bjørgen var best på fredagens sprint, mens Johaug knuste Bjørgen på lørdagens fellesstart med skibytte.

Før dagens avslutning av minitouren i Falun er det 15 sekunder som skiller de to venninnene, og syv poeng som skiller dem i verdenscupen. Det betyr at førstemann i mål vinner totalcupen.

Bjørgens med tre seire

Bjørgen har vunnet verdenscupen tre ganger før, men sier hun aldri har vært med på et jevnere oppgjør på det siste rennet.

– 15 sekunder er ikke veldig mye, så det kommer til å bli spennende både for oss og publikum og alle som følger med, sier hun.

Johaug mener hun gikk et av sitt livs beste løp lørdag. Hun er i storform, og lar seg ikke stresse av å være i førersetet før et så avgjørende renn.

– Jeg tenker ikke på det, jeg må bare fokusere på det jeg skal gjøre. Men det er sant som du sier, det er som regel jeg som har måttet være utfordrer. 15 sekunder er ikke så mye, sier Johaug.

Johaug: – Må tenke minst mulig

Johaug forventer tøft kjør fra Bjørgen fra start.

– Marit vil sikkert prøve å hente meg inn så fort som mulig, men jeg skal gjøre det vanskelig for henne.

26-åringen innrømmer likevel at hun har bittelitt nerver. Kvelden før har hun brukt på å ligge mest mulig i ro for å få nok hvile – samtidig som hun har prøvd å unngå å tenke på det som skal skje.

– Jeg må tenke minst mulig. Hvis ikke blir jeg helt tullete i hodet, sier Johaug og ler.

Video: Johaug overlegen på lørdagens 15 km.

Johaug kjører hardt helt inn til mål og vinner 15 kilometer fellesstart med skibytte i Falun. Bjørgen kommer inn 33.6 sekunder bak. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal