NRK Meny
Normal

– Jeg må tenke minst mulig, ellers blir jeg tullete

FALUN (NRK.no): Marit Bjørgen er i en uvant utfordrerposisjon når hun søndag skal prøve å hente inn luken Therese Johaug.

Johaug Bjørgen

Therese Johaug (t.v.) går ut 15 sekunder foran Marit Bjørgen på dagens jaktstart i Falun. Førstemann i mål vinner verdenscupen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Johaug

Therese Johaug har gått i gul ledertrøye store deler av verdenscupsesongen. Først i det siste løpet kommer den endelige avgjørelsen.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– 15 sekund er litt å ta igjen, men det er fortsatt mulig. Jeg kommer til å se ryggen til Therese, og må bare jakte henne alt jeg kan. Det blir meg og henne i dag, og det kommer til å bli spennende, sier Marit Bjørgen.

Duellen mellom Therese Johaug og Marit Bjørgen om seieren i sammenlagtseieren er så jevn som overhodet mulig. Bjørgen var best på fredagens sprint, mens Johaug knuste Bjørgen på lørdagens fellesstart med skibytte.

Før dagens avslutning av minitouren i Falun er det 15 sekunder som skiller de to venninnene, og syv poeng som skiller dem i verdenscupen. Det betyr at førstemann i mål vinner totalcupen.

Bjørgens med tre seire

Bjørgen har vunnet verdenscupen tre ganger før, men sier hun aldri har vært med på et jevnere oppgjør på det siste rennet.

– 15 sekunder er ikke veldig mye, så det kommer til å bli spennende både for oss og publikum og alle som følger med, sier hun.

Johaug mener hun gikk et av sitt livs beste løp lørdag. Hun er i storform, og lar seg ikke stresse av å være i førersetet før et så avgjørende renn.

– Jeg tenker ikke på det, jeg må bare fokusere på det jeg skal gjøre. Men det er sant som du sier, det er som regel jeg som har måttet være utfordrer. 15 sekunder er ikke så mye, sier Johaug.

Johaug: – Må tenke minst mulig

Johaug forventer tøft kjør fra Bjørgen fra start.

– Marit vil sikkert prøve å hente meg inn så fort som mulig, men jeg skal gjøre det vanskelig for henne.

26-åringen innrømmer likevel at hun har bittelitt nerver. Kvelden før har hun brukt på å ligge mest mulig i ro for å få nok hvile – samtidig som hun har prøvd å unngå å tenke på det som skal skje.

– Jeg må tenke minst mulig. Hvis ikke blir jeg helt tullete i hodet, sier Johaug og ler.

Video: Johaug overlegen på lørdagens 15 km.

Johaug kjører hardt helt inn til mål og vinner 15 kilometer fellesstart med skibytte i Falun. Bjørgen kommer inn 33.6 sekunder bak. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Siste nytt

 • Alvorlig skadd i velt

  Edvald Boasson Hagens lagkamerat i Dimension Data, Scott Thwaites, pådro seg alvorlige ryggskader da han veltet på en treningstur nylig. Tilstanden skal være stabil. Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Boasson Hagen
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Manchester United får kvinnelag

  Manchester United gjør som flere andre engelske toppklubber og starter kvinnelag i fotball. Klubben har et akademi for kvinner, som har gitt flere sjansen på landslag denne sesongen. Nå starter de eget kvinnelag, som skal spille i 2. divisjon.

  United
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Lundby vil bevare pallrekken

  Maren Lundby har ni seirer og fire annenplasser i verdenscupen denne sesongen. Under avslutningen til helgen handler alt om å sørge for en sesong med resultater utelukkende på pallen. – Jeg vet ikke om mange skihoppere som har den rekka, sier Lundby.

  Maren Lundby
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
V-cupfinale hopp: Skiflyging, kvalifisering
V-cup hopp: Skiflyging kvalifisering
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag