– Jeg må tenke minst mulig, ellers blir jeg tullete

FALUN (NRK.no): Marit Bjørgen er i en uvant utfordrerposisjon når hun søndag skal prøve å hente inn luken Therese Johaug.

Johaug Bjørgen

Therese Johaug (t.v.) går ut 15 sekunder foran Marit Bjørgen på dagens jaktstart i Falun. Førstemann i mål vinner verdenscupen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Johaug

Therese Johaug har gått i gul ledertrøye store deler av verdenscupsesongen. Først i det siste løpet kommer den endelige avgjørelsen.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– 15 sekund er litt å ta igjen, men det er fortsatt mulig. Jeg kommer til å se ryggen til Therese, og må bare jakte henne alt jeg kan. Det blir meg og henne i dag, og det kommer til å bli spennende, sier Marit Bjørgen.

Duellen mellom Therese Johaug og Marit Bjørgen om seieren i sammenlagtseieren er så jevn som overhodet mulig. Bjørgen var best på fredagens sprint, mens Johaug knuste Bjørgen på lørdagens fellesstart med skibytte.

Før dagens avslutning av minitouren i Falun er det 15 sekunder som skiller de to venninnene, og syv poeng som skiller dem i verdenscupen. Det betyr at førstemann i mål vinner totalcupen.

Bjørgens med tre seire

Bjørgen har vunnet verdenscupen tre ganger før, men sier hun aldri har vært med på et jevnere oppgjør på det siste rennet.

– 15 sekunder er ikke veldig mye, så det kommer til å bli spennende både for oss og publikum og alle som følger med, sier hun.

Johaug mener hun gikk et av sitt livs beste løp lørdag. Hun er i storform, og lar seg ikke stresse av å være i førersetet før et så avgjørende renn.

– Jeg tenker ikke på det, jeg må bare fokusere på det jeg skal gjøre. Men det er sant som du sier, det er som regel jeg som har måttet være utfordrer. 15 sekunder er ikke så mye, sier Johaug.

Johaug: – Må tenke minst mulig

Johaug forventer tøft kjør fra Bjørgen fra start.

– Marit vil sikkert prøve å hente meg inn så fort som mulig, men jeg skal gjøre det vanskelig for henne.

26-åringen innrømmer likevel at hun har bittelitt nerver. Kvelden før har hun brukt på å ligge mest mulig i ro for å få nok hvile – samtidig som hun har prøvd å unngå å tenke på det som skal skje.

– Jeg må tenke minst mulig. Hvis ikke blir jeg helt tullete i hodet, sier Johaug og ler.

Video: Johaug overlegen på lørdagens 15 km.

Johaug kjører hardt helt inn til mål og vinner 15 kilometer fellesstart med skibytte i Falun. Bjørgen kommer inn 33.6 sekunder bak. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Siste nytt

 • God Dæhli bidro til seier i byderby

  Mats Møller Dæhli hadde en fot med i spillet på begge scoringene da St. Pauli slo Hamburg 2-0 i 2. Bundesliga. Først slo Dæhli slo et innlegg som ble headet i stolpen. Dimitris Diamantakos satte returen i mål. Dæhli var også involvert i 2-0-målet.

  Trening i Reykjavik.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Sarpsborg med viktig seier over VIF

  Sarpsborg 08 vant 1-0 over Vålerenga i mandagens kveldskamp i Eliteserien. Jonathan Lindseth scoret kampens eneste mål, og sikret sarpingene sin første trepoenger siden 16. juni. De poengene kan vise seg veldig viktige i kampen for Eliteseriespill også neste sesong. – Vi får marginene med oss i dag og drar i land dette her. Vi blir litt lettere til sinns med en trepoenger nå, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke. Etter seieren over Vålerenga ligger Sarpsborg på kvalikplass, og har like mange poeng som både Ranheim og Strømsgodset på nedrykksplassene.

  Jonathan Lindseth jubler for scoring
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
 • De Gea forlenget med United

  Den spanske keeperstjernen David de Gea blir i Manchester United. Mandag signerte de Gea en ny fireårskontrakt med klubben. Med i avtalen ligger det også at Old Trafford-klubben har opsjon på å forlenge spanjolens kontrakt med ytterligere ett år.

  28 år gamle De Gea kom til United i 2011 og har siden spilt 367 kamper for klubben.

  Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har følt seg trygg på at den viktige sisteskansen ville forlenge kontrakten med klubben. Det ga han senest uttrykk for på sin ukentlige pressekonferanse sist fredag. (NTB)

  Solskjær og De Gea
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal