NRK Meny
Normal

Bjørgen irritert på seg selv etter svak målpassering

Marit Bjørgen så ut til å suse forbi Kikkan Randall på oppløpet i kvinnenes sprintfinale i Lahti, men måtte ta til takke med andreplassen etter en målpassering som irriterte VM-dronningen.

Marit Bjørgen hadde et dårlig innslag i målgangen mot Kikkan Randall. Dette kostet henne seieren. Kommentatorer: Jann post og Torgeir Bjørn

Marit Bjørgen og Kikkan Randall gjorde opp om seieren i verdenscuprennet i Lahti. Den norske løperen klarte ikke å time målgangen helt perket, dermed måtte hun ta til takke med andreplassen.

Målgang

Dette var avstanden som skilte Kikkan Randall og Marit Bjørgen over målstreken.

Foto: NRK

Kikkan Randall

Kikkan Randall var strålende fornøyd etter å ha vunnet etter den tette duellen med Bjørgen.

Foto: NRK
– Jeg er veldig irritert på meg selv over oppløpet, for at jeg ikke slenger frem foten, sier Marit Bjørgen til NRK.

Bjørgen kom bak Kikkan Randall inn på oppløpet da seieren skulle avgjøres, men i en susende fart kom hun helt på linje med Randall. Et dårlig innslag over målstreken gjorde at VM-dronningen likevel havnet på andreplass.

– Jeg hadde nok vært god nok til å vinne i dag, men jeg slengte ikke frem foten. Jeg kunne kanskje vært smartere før jeg kom på oppløpet også, sier Bjørgen.

Trener lite på innslag

Da Bjørgen så tidsmarginen som avgjorde første- og andreplass, la hun hodet bakover og lo litt av hvor jevnt det ble. Bjørgen har tatt mange overlegne seiere i sin karriere, og målpasseringer ikke noe hun har trent mye på.

– Jeg skal innrømme at jeg trener lite på det. Kikkan gjorde det veldig bra i dag, jeg har mye å lære der, sier Bjørgen, som likevel er fornøyd med andreplassen.

– Jeg er veldig fornøyd med løpet i dag, og formen virker å være bra, sier hun.

– Kunne blitt tettere

Randall var strålende fornøyd etter sprintseieren, men synes det ble vel tett på slutten.

– Hadde mållinjen vært fem meter lenger borte, ville det blitt enda tettere, sa Randall i seiersintervjuet.

– Det er en stor ære å vinne igjen. Det er en stor lettelse. Nå kan jeg bare nyte de neste konkurransene, sa Randall, som med lørdagens seier sikret sammenlagtseieren i sprintverdenscupen.

Weng gikk feil

Heidi Weng

TV-kameranene klarte ikke å fange opp hva som skjedde med Heidi Weng , men den norske løperen skal ha gått feil.

Foto: NRK

Bjørgen var det eneste løperen fra Norge i finalen. Heidi Weng gikk offensivt ut i semifinalen, og så ut til å gå mot en sikker finaleplass.

Men plutselig var Weng borte fra teten. TV-kameraene fanget ikke opp hva som skjedde, men Weng gikk feil.

– Dette var veldig skuffende. Heidi så ut til å være i bra form i dag, kommentere Jann Post.

En resignert Weng kom rolig, stakende inn til mål, ett minutt bak heatvinner Bjørgen.

Celine Brun-Lie røk også ut i semifinalen. Den norske løperen kom i mål etter Kikkan Randall, Charlotte Kalla og Britta Johansson Norgren i det første semifinaleheatet. Tiden holdt heller ikke til avansement.

Svak sistesving av Østberg

Ingvild Flugstad Østberg

Ingvild Flugstad Østberg røk ut i kvartfinalen etter at Charlotte Kalla smatt forbi i siste sving.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer fire i prologen, men klarte ikke å ta seg videre fra kvartfinalen. Østberg fikk hard kamp av Charlotte Kalla i siste sving. Den norske jenta klarte ikke å forhindre at Kalla smatt forbi, og evnet heller ikke å ta seg forbi sin svenske konkurrent på oppløpet.

– Hun gikk en dårlig avslutning der. Hun skal ikke slippe inn noen foran i den siste svingen, sa NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som dro hjem fra ski-VM på grunn av sykdom, ble også slått ut i kvartfinalen.

Formfall for Falla

Johaug endte helt nede på 49.-plassen i prologen, og tok seg ikke videre til utslagsrundene.

Det gjorde heller ikke bronsevinneren fra VM, Maiken Caspersen Falla. Hun endte på 33.-plass. Hennes svake innsats blir forklart med at hun ikke har vært helt i form de siste dagene.

Heller ikke Kari Vikhagen Gjeitnes kom seg gjennom kvalifiseringen. Hun ble slått ut etter å ha gått inn til 43.-plassen.

Siste nytt

 • Vil overraske konkurrentene

  Landslagssjef Stig Kristiansen sier til NRK før start at laget har hatt «et veldig godt møte i går (lørdag)». Her ble oppgavene klarlagt, men landslagssjefen holder kortene tett til brystet. – Vi ønsker at det skal være en overraskelse. Vi lurer på hva de andre gjør, så det er det samme spillet. Vi har to kapteiner, og målet er å få dem billigst og lengst til finalen, gjerne med flere rundt seg, sier Kristiansen.

  Kristiansen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Wenger spår drastiske endringer

  Arsenal-manager Arsène Wenger er overbevist om at spillereglene på overgangsmarkedet vil bli radikalt endret etter sommerens elleville pengebruk, skriver NTB. – Jeg tror det kommer til å skje noe politisk i løpet av de neste tolv månedene som vil regulere og begrense pengebruken, sier Wenger.

  Wenger
  Foto: BEN STANSALL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel