NRK Meny
Normal

Bjørgen nektet å kommentere Johaug-uttalelser

VAL SENALES (NRK): Marit Bjørgen velger å holde munn om FIS-president Gian Franco Kaspers uttalelser om Therese Johaug.

Marit Bjørgen

SAVNER VENNINNEN: Marit Bjørgen.

FIS-president Gian Franco Kasper uttalte nylig at han tviler på Johaugs forklaring om bruk av leppesalve før den positive dopingtesten.

FIS

FIS-president Gian Franco Kasper.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Han mente videre at det var naturlig at Johaug får fire års utestengelse om hun blir funnet skyldig i doping.

– Jeg tror ikke at jeg skal uttale meg så mye om det. Det får heller politikerne ta seg av, det vil jeg ikke gå innpå. Det er en politisk sak, sa en ordknapp Bjørgen da hun møtte pressen i Val Senales mandag.

– Savner latteren

– Men hva tenker du om at han sier noe sånt om en god venninne?

– Nei, igjen, så vil jeg overlate dette til politikerne, svarer hun.

Marit Bjørgen forteller imidlertid at det føles rart å være på samling uten venninnnen.

– Det er rart å ikke ha Therese her. Hun er det første ansiktet vi ser til frokost. Klar til ny økt. Blid og fornøyd. Jeg savner de gode samtalene og latteren hennes. Det er rart. Jeg tror det er første gang jeg er på samling uten henne, sier Bjørgen.

Langrennsikonet forteller at hun har jevnlig kontakt med Johaug, som ikke har snakket med media siden pressekonferansen om den positive dopingprøven 13. oktober.

– Vi ringes og sender meldinger, bekrefter hun.

Saken fortsetter under bildet

Bjørgen

Marit Bjørgen blir intervjuet av NRK.

Foto: Anders Skjerdingstad

– Hva om Therese blir utestengt i ett eller to år?

– Nei, jeg vil ikke kommentere saken.

– Kunne dette skjedd deg, det som skjedde henne?

– Ja, det kunne det. Jeg kan ikke si ja eller nei til det. Man har aldri noen garanti. Jeg har vært i dette gamet i 20 år og har hatt full tillit til helseteamet. Det har gått bra, sier hun.

– Fokuserer på jobben

Det var også spørsmål om Therese Johaug og hennes dopingsak under den korte fellesseansen med de mest profilerte løperne.

– Vi skjønner jo at det er noen andre saker som er oppe i vinden om dagen. Er det ingen som vil vite om hvordan formen min er, da? spurte Ingvild Flugstad Østberg.

– Vi savner jo Therese, så det merkes jo. Men vi fokuserer på jobben vi skal gjøre for at vi skal gå fort senere i sesongen, sa Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– Rart å få gullmedalje nå

Mandag meldte TV 2 at en annen dopingsak kunne gi Bjørgen en ny OL-medalje når saken rundt Kristina Smigun-Vähis skal opp i CAS.

Blir hun dømt for de positive prøvene hun avla under OL i 2006 kan det gi flere norske OL-medaljer.

– Det er 11 år siden jeg gikk i Torino. Det ville vært rart å få en gullmedalje nå. Jeg ville heller hatt den i Torino, kommenterer en nøktern Bjørgen.

Pressekonferanse med langrennslaget
Intervju med Marit Bjørgen.

Siste nytt

 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Norges J19-lag til semifinale

  Norges J19-lag tok seg til semifinale i EM-sluttspillet med å ta sin annen seier i gruppespillet. Lørdag ble Frankrike slått 1-0. Sophie Haug scoret Norges eneste mål.

  UEFA European kvinner U-19
  Foto: Urs Flueeler/keystone / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale