Bjørgen nektet å kommentere Johaug-uttalelser

VAL SENALES (NRK): Marit Bjørgen velger å holde munn om FIS-president Gian Franco Kaspers uttalelser om Therese Johaug.

Marit Bjørgen

SAVNER VENNINNEN: Marit Bjørgen.

FIS-president Gian Franco Kasper uttalte nylig at han tviler på Johaugs forklaring om bruk av leppesalve før den positive dopingtesten.

FIS

FIS-president Gian Franco Kasper.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Han mente videre at det var naturlig at Johaug får fire års utestengelse om hun blir funnet skyldig i doping.

– Jeg tror ikke at jeg skal uttale meg så mye om det. Det får heller politikerne ta seg av, det vil jeg ikke gå innpå. Det er en politisk sak, sa en ordknapp Bjørgen da hun møtte pressen i Val Senales mandag.

– Savner latteren

– Men hva tenker du om at han sier noe sånt om en god venninne?

– Nei, igjen, så vil jeg overlate dette til politikerne, svarer hun.

Marit Bjørgen forteller imidlertid at det føles rart å være på samling uten venninnnen.

– Det er rart å ikke ha Therese her. Hun er det første ansiktet vi ser til frokost. Klar til ny økt. Blid og fornøyd. Jeg savner de gode samtalene og latteren hennes. Det er rart. Jeg tror det er første gang jeg er på samling uten henne, sier Bjørgen.

Langrennsikonet forteller at hun har jevnlig kontakt med Johaug, som ikke har snakket med media siden pressekonferansen om den positive dopingprøven 13. oktober.

– Vi ringes og sender meldinger, bekrefter hun.

Saken fortsetter under bildet

Bjørgen

Marit Bjørgen blir intervjuet av NRK.

Foto: Anders Skjerdingstad

– Hva om Therese blir utestengt i ett eller to år?

– Nei, jeg vil ikke kommentere saken.

– Kunne dette skjedd deg, det som skjedde henne?

– Ja, det kunne det. Jeg kan ikke si ja eller nei til det. Man har aldri noen garanti. Jeg har vært i dette gamet i 20 år og har hatt full tillit til helseteamet. Det har gått bra, sier hun.

– Fokuserer på jobben

Det var også spørsmål om Therese Johaug og hennes dopingsak under den korte fellesseansen med de mest profilerte løperne.

– Vi skjønner jo at det er noen andre saker som er oppe i vinden om dagen. Er det ingen som vil vite om hvordan formen min er, da? spurte Ingvild Flugstad Østberg.

– Vi savner jo Therese, så det merkes jo. Men vi fokuserer på jobben vi skal gjøre for at vi skal gå fort senere i sesongen, sa Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– Rart å få gullmedalje nå

Mandag meldte TV 2 at en annen dopingsak kunne gi Bjørgen en ny OL-medalje når saken rundt Kristina Smigun-Vähis skal opp i CAS.

Blir hun dømt for de positive prøvene hun avla under OL i 2006 kan det gi flere norske OL-medaljer.

– Det er 11 år siden jeg gikk i Torino. Det ville vært rart å få en gullmedalje nå. Jeg ville heller hatt den i Torino, kommenterer en nøktern Bjørgen.

Pressekonferanse med langrennslaget
Intervju med Marit Bjørgen.

Siste nytt

 • City tok over tabelltoppen

  Manchester City hadde få problemer med å ta seg av West Bromwich tirsdag kveld. To ganger Ilkay Gündogan og et mål hver av Raheem Sterling, Riyad Mahrez og João Cancelo sørget for at City vant 5–0.

  Dermed tok de lyseblå over tabelltoppen fra Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. De er nå et poeng foran byrivalen med like mange kamper spilt.

  I den andre senkampen tirsdag fortsatte oppturen for Arsenal. Stuart Armstrong sendte Southampton i ledelsen, men Nicolas Pépé, Bukayo Saka og Alexandre Lacazette gjorde at Arsenal tok tre nye poeng og klatret til åttendeplass på tabellen.

 • Full fyring mellom Zlatan og Lukaku

  Christian Eriksen ble matchvinner for Inter i cupderbyet mot Milan hvor Zlatan Ibrahimovic sto både for mål og rødt kort i 2-1-kampen.

  Mot slutten av omgangen ble den en ordentlig tungvektsduell da Ibrahimovic og Romelu Lukaku la panne mot panne etter en krangel som oppsto da Lukaku fikk røff behandling.

  Situasjonen endte med at begge spissene fikk gult kort, og da Ibrahimovic fikk sitt andre gule i andre omgang, måtte Milan spille resten av kampen med ti mann på stillingen 1–0.

  Lukaku utlignet for Inter, men Christian Eriksen sørget altså for at det var Milan som tok seg videre fra cupen.

  APTOPIX Italy Soccer Italian Cup
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • King matchvinner

  Joshua King hadde en god dag på jobben for Bournemouth da de tok seg videre i FA-cupen med 2-1-seier mot Crawley.

  Først hadde han en målgivende pasning da Jack Wilshere sendte Bournemouth i ledelsen. Etter en snau time utlignet Tom Nichols, men så dukket King opp igjen.

  Nordmannen fikk ballen etter et nydelig angrep fra Bournemouth. Han la hurtig om til skudd og plasserte den ned i hjørnet.

  Dermed er King og co. klare for åttedelsfinale mot Burnley.

  King
  Foto: Mike Hewitt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal