Bjørgen kutter VM-programmet

VAL DI FIEMME (NRK.no): Marit Bjørgen har lagt drømmen om seks medaljer i Val di Fiemme på is.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen har strøket lagsprinten fra sitt foreløpige VM-program.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

I fjor høst begynte Marit Bjørgen å snakke om muligheten for å ta seks medaljer under vinterens VM i Val di Fiemme, etter å ha stått over én øvelse (lagsprint) både i OL i 2010 og VM i 2011 - to mesterskap der hun tok medalje i alle de fem øvelsene hun faktisk stilte i.

Under NM på Vang gjorde imidlertid landslagstrener Egil Kristiansen det klart at han var skeptisk til den ambisiøse planen.

Nå er det klart at Bjørgen også i Val di Fiemme etter all sannsynlighet dropper lagsprinten som arrangeres søndag, dagen etter kvinnenes 15 km fellesstart med skibytte.

- Sterkt lag uansett

- Under høydesamlinga i Seiser Alm tok vi en beslutning på at Marit i utgangspunktet ikke går lagsprinten. Den er ikke inne i planene nå. Det eneste som kan endre det, er at Marit føler seg superpigg etter løpet lørdag, sier Kristiansen til NRK.no.

- Hvorfor har dere tatt denne beslutningen?

- Det handler om at Marit ikke må gape over for mye og brenne alt kruttet tidlig i mesterskapet.

- Selv om det svekker Norges mulighet til å ta gull i lagsprint?

- Vi føler vel at Norge kan stille et lag som kan kjempe om medalje i lagsprinten uansett, sier Kristiansen.

Det at VM i Val di Fiemme står for døren har ikke gjort Marit Bjørgen spesielt nervøs, men det var før hun entret døren til dagens pressekonferanse.

VIDEO: Ble nervøs når hun kom inn døra.

Falla sikker

Det mener også sprinttrener Roar Hjelmeset, som ikke ser svart på å komponere en slagkraftig duo.

- Vi tar ikke ut laget før det er hundre prosent avklart rundt Marit. Men Maiken Caspersen Falla er sikker på laget. Slik det ser ut nå, er det en åpen kamp mellom Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg og Celine Brun-Lie om den andre plassen, sier Hjelmeset.

VM innledes altså med individuell sprint i klassisk stil torsdag. Der er Bjørgen tittelforsvarer og en av favorittene. På onsdagens pressekonferanse avslørte hun at VM-nervene nå har meldt seg for fullt.

- Jeg er nok like nervøs nå som jeg var før VM i Holmenkollen, innrømmer hun.

I Holmenkollen tok hun fire gull og ett sølv.

Siste nytt

 • IBU med tolv krav til Russland

  Det internasjonale skiskytterforbundet IBU skriver i en pressemelding at de har gitt Russland 12 kriterier for at de skal kunne bli fullverdige medlemmer igjen. Det skal opp til vurdering under IBUs ekstraordinære kongress i 2019. Blant annet må RBU betale for alle kostnadene relatert til McLaren-etterforskningen, i tillegg til flere krav om et grundig antidopingarbeid. – Kriteriene handler om viktigheten av å beskytte rene utøvere, og å kunne grantere rettferdige øvelser, sier IBU-president Olle Dahlin.

  skiskyting
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Jacobsen ikke valgt inn i Wada

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble ikke valgt som kandidat til utøverkomiteen til Verdens Antidopingbyrå (Wada), får NRK bekreftet. Det er foreløpig ikke kjent hvilke tre medlemmer som ble valgt fremfor den norske langrennsløperen.

  Landslaget langrenn.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5
VM sjakk: Parti 5 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana