Hopp til innhold

Bjørgen kutter VM-programmet

VAL DI FIEMME (NRK.no): Marit Bjørgen har lagt drømmen om seks medaljer i Val di Fiemme på is.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen har strøket lagsprinten fra sitt foreløpige VM-program.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

I fjor høst begynte Marit Bjørgen å snakke om muligheten for å ta seks medaljer under vinterens VM i Val di Fiemme, etter å ha stått over én øvelse (lagsprint) både i OL i 2010 og VM i 2011 - to mesterskap der hun tok medalje i alle de fem øvelsene hun faktisk stilte i.

Under NM på Vang gjorde imidlertid landslagstrener Egil Kristiansen det klart at han var skeptisk til den ambisiøse planen.

Nå er det klart at Bjørgen også i Val di Fiemme etter all sannsynlighet dropper lagsprinten som arrangeres søndag, dagen etter kvinnenes 15 km fellesstart med skibytte.

- Sterkt lag uansett

- Under høydesamlinga i Seiser Alm tok vi en beslutning på at Marit i utgangspunktet ikke går lagsprinten. Den er ikke inne i planene nå. Det eneste som kan endre det, er at Marit føler seg superpigg etter løpet lørdag, sier Kristiansen til NRK.no.

- Hvorfor har dere tatt denne beslutningen?

- Det handler om at Marit ikke må gape over for mye og brenne alt kruttet tidlig i mesterskapet.

- Selv om det svekker Norges mulighet til å ta gull i lagsprint?

- Vi føler vel at Norge kan stille et lag som kan kjempe om medalje i lagsprinten uansett, sier Kristiansen.

Det at VM i Val di Fiemme står for døren har ikke gjort Marit Bjørgen spesielt nervøs, men det var før hun entret døren til dagens pressekonferanse.

VIDEO: Ble nervøs når hun kom inn døra.

Falla sikker

Det mener også sprinttrener Roar Hjelmeset, som ikke ser svart på å komponere en slagkraftig duo.

- Vi tar ikke ut laget før det er hundre prosent avklart rundt Marit. Men Maiken Caspersen Falla er sikker på laget. Slik det ser ut nå, er det en åpen kamp mellom Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg og Celine Brun-Lie om den andre plassen, sier Hjelmeset.

VM innledes altså med individuell sprint i klassisk stil torsdag. Der er Bjørgen tittelforsvarer og en av favorittene. På onsdagens pressekonferanse avslørte hun at VM-nervene nå har meldt seg for fullt.

- Jeg er nok like nervøs nå som jeg var før VM i Holmenkollen, innrømmer hun.

I Holmenkollen tok hun fire gull og ett sølv.

Sportsnyheter

Martin Ødegaard

Solbakken raser over Ødegaard-avgjørelse: – Fransk arroganse

Ekspertene er ikke i tvil: Martin Ødegaard og Norge ble snytt for et soleklart straffespark mot Spania, som til slutt vant komfortabelt. Norge sløste med sjansene og raknet fullstendig.

Siste nytt

 • Borge i tetkampen på LPGA-touren

  Celine Borge er hittil i delt ledelse i LPGA-turneringen i Arizona. Det er hennes debut på den kvinnelige topptouren i golf.

  Borge gikk den tredje runden av turneringen på hele ni slag under par og slo seg rett inn i tetkampen, skriver VG.

  Hun deler ledelsen med thailandske Ariya Jutanugarn, men det er noen like bak som ikke har fullført sin tredje runde.

  Borge er den første norske golfer på LPGA-touren siden Suzann Pettersen. Tønsberg-jenta Borge rykket opp etter godt spill i fjor. Det er toalt 18 milioner kroner i premiepotten i turneringen i Arizona. (NTB)

 • Straffebom og marerittåpning for Norges U21-lag

  Det ble ingen festkveld i Spania for Leif Gunnar Smeruds U21-gutter da de tapte 0-3 mot Nederland i en treningskamp lørdag kveld.

  Norge fikk en marerittstart på kampen da Elayis Tavnsan headet et innlegg inn i Henrik Heggheim, og ballen trillet i mål bak Mads Hedenstad Christiansen etter bare tre minutter.

  Vondt ble til verre kun to minutter senere da Crysencio Summerville banket inn nederlendernes andre mål.

  Kaptein Erik Botheim fikk en gyllen mulighet til å redusere da Norge ble tildelt straffespark etter at Jesper Dalan ble sparket i ansiktet. Serie A-proffen var imidlertid rusten fra krittmerket og brente straffen.

  I forkant av straffesituasjonen var Johan Hove nære noe stort da han hamret et frispark i tverrliggeren.

  Men der Norge var upresise, var Nederlenderne dødelig effektive. For bare et par minutter etter straffebommen, nikket Ludovit Reis inn 3-0-målet for de oransje. (NTB)

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Slik stiller Norge mot Spania

  Ståle Solbakken har tatt ut følgende lag til bortekampen mot Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Sander Berge, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Martin Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste