Bjørgen kritisk til Kollen-fylla: – Ville ikke tatt med Marius

HOLMENKOLLEN (NRK): Marit Bjørgen og resten av langrennskvinnene vil gjerne gå renn i folkehavet i Kollen på lørdager, men reagerer på at skifesten endte med kaos denne helgen.

Marit Bjørgen etter kaoset i Kollen.

HEIET FREM: Mange hadde møtt opp for å heie frem Marit Bjørgen og langrennskvinnene på tremila søndag.

– Det har kanskje gått litt over streken når det ble som i går, sier Marit Bjørgen om folkefesten som endte med fullstendig kaos etter Kollen-rennene lørdag.

Hun har akkurat blitt heiet frem til en imponerende tremilsseier av tusenvis av tilskuere, men på langt nær så mange som de rundt 100.000 som var på plass lørdag.

Marit Bjørgen og sønnen Marius på åpningsrennet på Beitostølen

MED PÅ MYE: Marit Bjørgen har ofte med sønnen Marius på skirenn.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det var bra stemning i dag, men jeg gikk en tur på formiddagen i går og da var det flere der. Det var god stemning i 10-11-tiden, og femmila var ikke før 14.30, så jeg tipper det ble konsumert litt alkohol før den tid, sier Bjørgen til NRK.

– Så du vil oppfordre folk til ikke å drikke så mye?

– Ja, jeg vil jo si det. Jeg hadde ikke villet tatt med meg Marius (2) opp dit i går. Jeg liker jo liv, men litt begrensninger bør det være, og det gikk vel litt over stokk og stein, svarer 37-åringen.

– Folk var uberegnelige

Også Ragnhild Haga og Astrid Uhrenholdt Jacobsen reagerer på det som endte med å bli en fyllefest lørdag.

– Jeg var ikke i skogen og sjekket, men jeg satt i bilen og skulle til hotellet og har aldri i nærheten brukt så langt tid. Det stod helt stille, folk bare dulta inn i bilen og var helt uberegnelige. Det var synd at politiet mistet kontrollen, så jeg håper de har bedre rutiner neste år, sier Haga.

– Men vi er veldig glade for at det kommer så mange i skogen og heier, så vi skal ikke klage på akkurat det, legger hun til.

Kaos i Holmenkollen

KAOS: Politiet mistet kontroll over situasjonen da tusenvis skulle hjem fra Holmenkollen på lørdag.

Foto: Philip Hofgaard, NRK

– Søndag er blitt sånn familiedag. Det var betydelig mindre folk enn i går, men de som er her ser i hvert fall på skirenn og det er bra, mener Jacobsen.

Holmenkollen Skifestival vil samarbeide med politiet om utbedring av rutiner for neste år.

– Vi har satt i verk mange tiltak basert på erfaringer fra tidligere år, blant annet når det gjelder sikkerhet og bedre logistikk. Dagens hendelser viser at på tross av dette, skjer det ting, sa kommunikasjonssjef, Emilie Nordskar, til NRK lørdag kveld.

Vil gå samme dag

Likevel ønsker langrennskvinnene å få gå tremila på lørdager. Noe de også påpekte i fjor.

– Jeg synes vi kunne gått samme dag, sier Bjørgen.

– Jeg synes annethvert år med gutta og jentene på lørdag og søndag er bra. Vi er så likestilt på mange områder i langrennssporten, at hvorfor skal ikke vi få oppleve stemningen på lørdag? lurer Haga.

Siste nytt

 • Eikeri videre i Australia

  Ulrikke Eikeri er videre til den 3. runden av Australian Open. Det er hennes beste prestasjon i Grand Slam-sammenheng noensinne.

  Sammen med double-partner Aliona Bolsova slo hun Lucie Hradecka og Marie Bouzkova 7–6, 6–3 natt til lørdag.

  Nå ligger Eikeri an til å plassere seg blant verdens 50. beste spillere i double etter turneringen.

  Neste motstander for duoen er Beatriz Haddad Maia og Anna Danilina.

  Cleveland Championships - Day 6
  Foto: Lauren Bacho / AFP
 • Zuccarello med to assists

  Mats Zuccarello noterte seg for to assists da Minnesota Wild slo Chicago Blackhawks 5–1 natt til lørdag.

  Wild fikk en drømmestart og ledet 2–0 etter fire minutter i første periode. «Zucca» var involvert i den andre scoringen.

  Han sto også bak 3–0 som var stillingen etter den første perioden. Det endte 5–1 etter to scoringer av Wild i andre periode og et trøstemål for Blackhawks i tredje periode.

  Wild Blackhawks Hockey
  Foto: Nam Y. Huh / AP
 • Killi på 7.-plass

  Johanne Killi (24) fikk det ikke til å klaffe i big air i X Games i Aspen. Hun ble nummer sju i konkurransen som Tess Ledeux vant overlegent.

  Den franske 20-åringen Ledeux fikk tilskuerne til å måpe da hun som første kvinne landet en double cork 1620 i X Games. Trikset ga henne 49 av 50 mulige poeng, og med 45 poeng for sitt nest beste forsøk endte hun med den solide vinnersummen 94.

  Sølvet gikk til Megan Oldham fra Canada, som leverte to solide forsøk og fikk 89 poeng. X Games-debutanten Olivia Asselin (17), også hun canadier, tok bronse med 72 poeng.

  X-Games Hafjell, Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal