Hopp til innhold

Bjørgen kritisk til Kollen-fylla: – Ville ikke tatt med Marius

HOLMENKOLLEN (NRK): Marit Bjørgen og resten av langrennskvinnene vil gjerne gå renn i folkehavet i Kollen på lørdager, men reagerer på at skifesten endte med kaos denne helgen.

Marit Bjørgen etter kaoset i Kollen.

HEIET FREM: Mange hadde møtt opp for å heie frem Marit Bjørgen og langrennskvinnene på tremila søndag.

– Det har kanskje gått litt over streken når det ble som i går, sier Marit Bjørgen om folkefesten som endte med fullstendig kaos etter Kollen-rennene lørdag.

Hun har akkurat blitt heiet frem til en imponerende tremilsseier av tusenvis av tilskuere, men på langt nær så mange som de rundt 100.000 som var på plass lørdag.

Marit Bjørgen og sønnen Marius på åpningsrennet på Beitostølen

MED PÅ MYE: Marit Bjørgen har ofte med sønnen Marius på skirenn.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det var bra stemning i dag, men jeg gikk en tur på formiddagen i går og da var det flere der. Det var god stemning i 10-11-tiden, og femmila var ikke før 14.30, så jeg tipper det ble konsumert litt alkohol før den tid, sier Bjørgen til NRK.

– Så du vil oppfordre folk til ikke å drikke så mye?

– Ja, jeg vil jo si det. Jeg hadde ikke villet tatt med meg Marius (2) opp dit i går. Jeg liker jo liv, men litt begrensninger bør det være, og det gikk vel litt over stokk og stein, svarer 37-åringen.

– Folk var uberegnelige

Også Ragnhild Haga og Astrid Uhrenholdt Jacobsen reagerer på det som endte med å bli en fyllefest lørdag.

– Jeg var ikke i skogen og sjekket, men jeg satt i bilen og skulle til hotellet og har aldri i nærheten brukt så langt tid. Det stod helt stille, folk bare dulta inn i bilen og var helt uberegnelige. Det var synd at politiet mistet kontrollen, så jeg håper de har bedre rutiner neste år, sier Haga.

– Men vi er veldig glade for at det kommer så mange i skogen og heier, så vi skal ikke klage på akkurat det, legger hun til.

Kaos i Holmenkollen

KAOS: Politiet mistet kontroll over situasjonen da tusenvis skulle hjem fra Holmenkollen på lørdag.

Foto: Philip Hofgaard, NRK

– Søndag er blitt sånn familiedag. Det var betydelig mindre folk enn i går, men de som er her ser i hvert fall på skirenn og det er bra, mener Jacobsen.

Holmenkollen Skifestival vil samarbeide med politiet om utbedring av rutiner for neste år.

– Vi har satt i verk mange tiltak basert på erfaringer fra tidligere år, blant annet når det gjelder sikkerhet og bedre logistikk. Dagens hendelser viser at på tross av dette, skjer det ting, sa kommunikasjonssjef, Emilie Nordskar, til NRK lørdag kveld.

Vil gå samme dag

Likevel ønsker langrennskvinnene å få gå tremila på lørdager. Noe de også påpekte i fjor.

– Jeg synes vi kunne gått samme dag, sier Bjørgen.

– Jeg synes annethvert år med gutta og jentene på lørdag og søndag er bra. Vi er så likestilt på mange områder i langrennssporten, at hvorfor skal ikke vi få oppleve stemningen på lørdag? lurer Haga.

Siste nytt

 • Tiller viste Tour de France-form: Vant éndagsritt i Belgia

  Rasmus Fossum Tiller tok sin første proffseier utenfor Norge da han vant Dwars door het Hageland i 2021.

  Den regjerende norske mesteren tok en ny seier i samme ritt lørdag, noe som gjør at han dermed står med fire proffseirer i karrieren: To NM-gull og to seirer i det belgiske éndagsrittet.

  Ut på den siste av de lokale rundene, med 23 kilometer igjen, var det en gruppe på ni ryttere som skilte seg ut. Der satt både Tiller og Søren Wærenskjold for Uno-X, men dessverre for det norske laget punkterte Wærenskjold ut av tetgruppa noen kilometer senere. Også den store forhåndsfavoritten i rittet, Mathieu van der Poel, punkterte på starten av den siste runden.

  – Jeg hadde gode bein og følte meg ganske bra under rittet. Laget gjorde en veldig god jobb og jeg følte meg ganske trygg da jeg kom med i den gruppen, sier Tiller i et intervju vist på Discovery+.

  – Det var litt trist at Mathieu punkterte, for når han ikke er der, så blir det enklere. Vi var litt heldige da han punkterte, men jeg er veldig glad, sier nordmannen.

  I den nest siste bakken, fem kilometer før mål, kom Tiller seg av gårde sammen med Florian Vermeersch og Stan Van Tricht. De tre kom også sammen inn i målbakken opp mot citadellet i Diest.

  Der var Tiller den sterkeste og vant foran Van Tricht og Vermeersch.

  Tiller er ansett til å være soleklar på laget til Uno-X til sommerens Tour de France, hvor Uno-X deltar for første gang.

  Wærenskjold kom seg opp igjen til gruppe to etter punkteringen og var raskest av dem i siste bakke. Til slutt ble han nummer syv, mens Erik Nordsæter Resell ble nummer tolv. Alexander Kristoff endte rundt en 20. plass.

  Tour of Norway
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Rosenborg med maktdemonstrasjon

  Rosenborg knappet innpå serieleder Vålerenga med 4-0 over Arna-Bjørnar lørdag. Trønderne ligger nå seks poeng bak med én kamp mindre spilt på andreplass i Toppserien.

  Trønderne startet bra på hjemmebane og ledet 2-0 allerede etter 13 minutter. Anna Jøsendal, Elin Sørum (straffe), Matilde Rogde og Emilie Nautnes scoret for RBK i en kamp der alle målene kom før pause.

  Toppserien i fotball 2023: Arna-Bjørnar - Rosenborg
  Foto: Tuva Åserud / NTB
 • Engesvik-magi ga Brann-poeng borte mot VIF

  Serieleder Vålerenga måtte ta til takke med 1-1 hjemme mot Brann i lørdagens toppseriekamp. Innbytter Rakel Engesvik sikret uavgjort med en lekker scoring.

  Det var et solid resultat for tittelforsvarer Brann, som har slitt oppsiktsvekkende mye i vår. I forrige kamp mot VIF i april ledet de to ganger, men tapte 2-3.

  Lørdag gikk det mot tap igjen, men Branns trener gjorde et smart grep ved å bytte inn Engesvik i 2. omgang.

  Etter 71 minutter markerte hun seg på lekkert vis da hun fikk ballen på venstrekanten, dro av Ingibjörg Sigurdardóttir og trakk seg inn i feltet før hun dunket ballen inn i nærmeste hjørne mellom to Vålerenga-forsvarere.

  Nevnte Sigurdardottir hadde sendt hjemmelaget like etter sidebytte. Hun stanget inn en corner fra Andrine Tomter i en situasjon der landslagskeeper Aurora Mikalsen gjorde en svak involvering. (NTB)

  Toppserien fotball kvinner, Vålerenga - Brann
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste