NRK Meny
Normal

Marit Bjørgen knust av Kowalczyk

Justyna Kowalczyk slo knockout på Marit Bjørgen i bakkene i Oberstdorf, og sikret seieren på dagens klassiske sprint i Tour de Ski.

Video Bjørgen på andreplass

SE VIDEO: Se Kowalczyk utklasse finalefeltet på den klassiske sprinten.

Artikkelen er flere år gammel.

Bjørgen

Marit Bjørgen klarte ikke hamle opp med Justyna Kowalchyk.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Kowalczyk

Justyna Kowalczyk fester grepet om sammenlagtseieren i Tour de Ski.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix
Det ble likevel en god norsk dag i Oberstdorf, med Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen på andre- og tredjeplass.

Selv om hun taper terreng i sammenlagtkampen, var Bjørgen fornøyd med dagens etappe.

– Jeg er kjempefornøyd med andreplass i dag. Hun (Kowalczyk) var vanvittig sterk og sprang veldig bra opp de bakkene. Jeg sprang litt for dårlig, og måtte slippe, sier hun til NRK.

Bjørgen har vært overlegen så langt denne sesongen, men er likevel ikke overrasket over motstanden hun nå får i Tour de Ski.

– Nei, det er jeg ikke. Kowalczyk er en jækla bra skiløper, og har vunnet touren de to siste åra.

– Er hun den største tour-favoritten nå?

– Hun er en av de største favorittene, ja, sier Bjørgen og smiler lurt.

Viste styrke hele veien

Marit Bjørgen viste allerede i prologen at hun mente alvor på dagens klassiske sprint. Hun endte på andreplass, bare slått av sin største konkurrent Justyna Kowalczyk – noe som også ble rekkefølgen helt til slutt.

Kvart- og semifinalen gikk også greit for Bjørgen, selv om et lite uhell i sistnevnte gjorde det litt mer spennende i begynnelsen. I finalen var imidlertid Kowalczyk altfor sterk for den norske jenta, og utklasset resten av feltet i motbakkene.

Den polske jenta viste enorm styrke og kunne gå alene over målstreken.

– Det er ikke bare-bare å riste av seg Kowalczyk i sammendraget nå. Ser ikke noen svakhetstegn, det blir i så fall i den siste bakken, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NRK.

Kowalczyk tok 19 sekunder på Bjørgen i dag, og er totalt drøyt 20 sekunder foran i sammendraget.

– Jeg føler meg i bra form, og jeg trenger ikke ta igjen alle sekundene på en gang. Men jeg har bestandig sagt at det blir tøft å ta sammenlagtseieren, sier Bjørgen.

Les videre under videoen!

Video Marit Bjørgen om løpet

SE INTERVJU: Marit Bjørgen om løpet.

Johaug røk i kvarten

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var veldig fornøyd med sin tredjeplass.

– Jeg fikk en dårlig start, men synes jeg går relativt fornuftig. Jeg var på etterskudd på førsterunden, men viser at jeg kan stake igjen på oppløpet, sier Jacobsen til NRK.

Therese Johaug klarte ikke å avansere fra sin kvartfinale, og taper dermed verdifullt terreng i kampen om sammenlagtseieren.

– Det er litt surt, innrømmer hun.

Egil Kristiansen tror likevel at Johaug fort kan bli Norges sterkeste kort i sammendraget, på grunn av klatreegenskapene i den siste monsterbakken i Val di Fiemme.

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal