Hopp til innhold

Bjørgen dropper trolig Tour de Ski

VAL DI FIEMME (NRK.no): Marit Bjørgen ble tvunget til å stå over Tour de Ski i vinter. Treneren mener den ufrivillige pausen førte til at hun nå har levert sitt sterkeste mesterskap noensinne.

marit

Marit Bjørgen ble VMs ubestridte dronning med sine fire gullmedaljer og ene sølvmedalje.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Sett over ett er nok dette det sterkeste mesterskapet Marit har gått. Den eneste lille svakheten kom på 10-kilometeren, og da fikk hun tross alt sølv, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

Fire gull og ett sølv er fasiten for Marit Bjørgen etter VM i Val di Fiemme - knappe to måneder etter at langrennsdronningen måtte stå over Tour de Ski på grunn av en episode med hjerteflimmer.

Fikk mer overskudd

Hjerteproblemene gikk over, og nå mener både treneren og Bjørgen selv at pausen hun fikk mens konkurrentene gikk touren er en av hovedgrunnene til suksessen i VM.

– For to år siden husker jeg at jeg var sliten før den siste konkurransen. I år har jeg følt meg pigg helt til slutten av VM, sier Bjørgen, og legger til:

– Det kan hende det er fordi jeg sto over Tour de Ski og har konkurrert mindre enn vanlig. Jeg tror det har gitt meg mer overskudd.

Artikkelen fortsetter under bildet.

tourdeski

Justyna Kowalczyk vant årets utgave av Tour de Ski, som hun har gjort fire ganger på rad. Therese Johaug ble nummer to og Kristin Størmer Steira nummer tre.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Har trolig godt av å droppe touren

32-åringen har aldri vunnet touren sammenlagt, og dette har lenge vært et av hennes store mål.

Likevel henger OL i Sotsji så høyt at Bjørgen trolig legger tourdrømmen på is også neste år. Kristiansen bekrefter at hun trolig dropper Tour de Ski på nytt.

– Ja, det har vi snakket om. Vi skal bestemme oss etter sesongen. Kanskje er det best å konsentrere seg fullt og helt om det viktigste, som er OL. Det kan virke som Marit har godt av å stå over touren før mesterskap, sier han.

Kortere pause mellom touren og OL

Kristiansen forklarer at pausen ikke bare ga Bjørgen fysisk overskudd, men også gjorde henne mer konkurransesugen foran VM.

– Marit var veldig gira i de første konkurransene hun gikk etter pausen. Mens de andre som hadde gått Tour de Ski var litt mindre ivrige i de første verdenscuprennene, gikk Marit rundt og gledet seg, sier Kristansen.

Etter OL i Sotsji er det enda kortere tid fra tourens siste dag til mesterskapet begynner - kun en knapp måned.

Det gjør det enda mer aktuelt å stå over. Bjørgen har stått over touren to ganger før.

Sportsnyheter

Premier League - Liverpool v Crystal Palace

Klopp ut mot stjernesigneringen: – Ikke sånn han bør oppføre seg

Darwin Núñez (23) fikk en skrekkdebut hjemme på Anfield: Storsigneringen mistet hodet og skallet ned danske Joachim Andersen da Crystal Palace fikk med seg ett poeng. Nå venter en alvorsprat med Jürgen Klopp.

Situasjonen gjorde NRK-Post redd: – Man skal være heldig om ingen løper på deg

Jakob Ingebrigtsen hadde få problemer med å ta seg videre på 1500-meterforsøket i EM, men det kunne fort blitt svært dramatisk.

Siste nytt

 • Smitte i den norske troppen – Ertzgaard ute av EM

  EM-uttatte Lakeri Ertzgaard har testet positivt for korona og mister dermed mesterskapet i München.

  Friidrettsforbundets lege, Ove Talsnes, sier de har hatt strenge smittevernregler under hele EM, men at det er tilnærmet umulig å gardere seg 100 prosent.

  Ertzgaard var tatt ut til det norske laget på 4x400 meter stafett. Hun løp også førsteetappen av stafetten under VM i Eugene, der også Linn Oppegaard, Elisabeth Slettum og Amalie Iuel løp.

  – Vi opprettholder det strenge regimet og poengterer viktigheten av håndhygiene, munnbind og avstand i alle situasjoner, sier Talsnes i pressemeldingen.

  Verdensmesterskapet i friidrett 2022
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Thomsen på 9.-plass i EM-finalen i kule

  Marcus Thomsen (24) fikk det ikke til å stemme i mandagens kulefinale i friidretts-EM i München. Han ble nummer ni etter et lengstestøt på 19,91 meter.

  Vossingen kom seg aldri over 20 meter. Han åpnet med 19,36 før hans beste resultat kom i andre omgang, mens det ble et dødt forsøk i den tredje.

  Thomsen måtte ha fått til bedre enn 20,01 for å bli blant de åtte som fikk være med videre i finalens tre siste omganger.

  Tidligere på dagen havnet han på 8.-plass med 20,32 som bestenotering i kvalifiseringen.

  Forrige måned ble Thomsen nummer ti i VM-finalen. Der var hans lengste støt på 20,66 meter. Han har 20,89 som sesongbeste og en personlig rekord på 21,09. (NTB)

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Skotheim på tredje i EM-tikampen

  Sander Skotheim er nummer tre sammenlagt etter fem øvelser i tikampen i friidretts-EM. Han klatret flere hakk som bestemann i høyde, og leverte en sterk 400 meter.

  Tiden 48,30 var klar personlig rekord for Skotheim.

  – Det var gøy, men det var helt jævlig. Det var tungt på slutten, sa en tydelig utslitt Skotheim til NRK.

  På høydehopp leverte han et hopp på 2,11 meter var det ingen i feltet som greide å slå. Innsatsen tok Skotheim opp fra 5.- til 3.-plass i sammendraget med en poengscore på 4324.

  Simon Ehammer fra Sveits topper tikampen med 4661 poeng, italienske Dario Dester er toer med 4327 poeng.

  Skotheim åpnet tikampen med å løpe 10,98 på 100 meter. Deretter ble det 7,56 meter i lengde. 20-åringen var med det oppe på 3.-plassen totalt. I kule noterte han 13,65 meter. (NTB/NRK)

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste