Marit utklasset alle igjen!

Marit Bjørgen er i superform for tiden. Lørdag jakter hun på sin tredje seier av tre mulige i verdenscupen denne sesongen. Se rennet direkte her!

Video NRKs sportslørdag 26.11.11

NRKs sportslørdag 26.11.11

Siste fra rennet:

Marit Bjørgen utklasser alle på nytt. Hun er hele 11,6 sekunder foran Charlotte Kalla!

Vibeke Skofterud går til pallplass, 1,3 bak Kalla.

Kalla tar teten emd 2,3 sekunder, men har tapt tid på slutten.

Det går uansett mot en ny stor norsk dag i kvinneklassen. Fortsatt fire jenter blant de seks beste.

Bjørgen har tatt kommandoen igjen. 3,4 foran ved 3,1 km.

Johaug avslutter sterkt og slåt Kowalczyk med 7,6 sekunder. men holder det til pallen.

Charlotte Kalla har tatt ledelsen ved 3,1.

Kowalczyk går inn til ledelse, 5,6 sekunder foran Jacobsen, som omsider må forlate lederstolen. Og Therese Johaug er på vei mot mål.

Therese Johaug passerer også 3,1 km 1,4 foran den polske jenta.

Nå kommer de store. Kowalczyk er 5,5 foran Jacobsen på 3,1 km.

Så er det Marit Bjørgens tur, og hun har tydelig bestemt seg for å kline til fra start.

Vibeke Skofterud er i gang med sin 5 km.

Nå nærmer det seg start for de aller beste. Maiken Caspersen Falla starter nå. Fortsatt tre norske blant de fire beste i mål.

Marte Kristoffersen må også se sesg slått av Astrid. Hun kom inn som nummer 3.

Finske Riikka Sarasoja-Lilja inn på andreplass, 1,4 bak Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Og ute i sporet har Marte Kristoffersen tatt ledelsen.

Heidi Wang går inn til tredjeplass. Nå er det tredobbelt norsk!

Kristin Størmer Steira er i mål. Hun blir slått med 4,5 sekunder av Jacobsen, men har tatt kraftig innpå mot slutten. Likevel, det er dobbelt norsk nå.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er i mål til tidlig ledelse.

- 5 kilometer er kort, det er bare å gi på hele veien, sier Therese Johaug, som fortsatt har en stund igjen til start.

Startnummer 26, Kristin Størmer Steira, er også ute fra start nå.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen med startnummer 17 er ute i løypa.

Rennet er i gang, men det er lenge til de beste starter. Det er 90 startende, og Bjørgen starter sist av dem alle.

Marit Bjlrgen vant sesongåpningen på Sjusjøen sist helg. Hun vant sprinten i Kuusamo i går i utklassingsstil, til tross for at hun slett ikke følte seg som noen favoritt.

- Jeg var ikke helt sikker på formen, sa Bjørgen etter sprinten fredag. - Men jeg føler meg sterkere og sterkere, legger hun til.

Det er dårlig nytt for konkurrentene foran 5-kilometeren i fri teknikk lørdag. Blant konkurrentene er også Vibeke Skofterud, som ble nummer tre både på Sjusjøen og på sprinten i Kuusamo fredag. Også hun er i storform.

- Charlotte Kalla og Justyna Kowalczyk er de vanskeligste konkurrentene, og selvfølgelig Therese og Vibeke, sier Bjørgen foran dagens løp.

- Men løypa har fine stigninger, og jeg tror den passer meg best, legger Bjørgen til.

5-kilometeren er den andre av tre etapper i mini-touren i Kuusamo. Tour-konseptet gir løperne færre v-cup-poeng for hver løpsseier, men i stedet flere poeng for seier sammenlagt.

Den begynner klokka 11.00. Se den dirtkte i videovinduet øverst på siden.