– Ikke mange uker jeg har gjort akkurat som planlagt

PYEONGCHANG (NRK): Marit Bjørgen (37) innrømmer at OL-oppkjøringen ikke har gått på skinner. Mammarollen krever mer og mer.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018

FORNØYD MED SØLV: Marit Bjørgen fikk bekreftelsen på at kroppen virker. Da er sølv bak Charlotte Kalla helt ok.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Ting er blitt veldig annerledes etter at jeg ble mamma. Jeg lyktes veldig godt det første året. Klart det er mer krevende nå, sier Bjørgen etter OL-sølvet på 15 km fellesstart med skibytte lørdag.

Ut fra resultatene tidligere i vinter var svenske Charlotte Kalla den største favoritten, men Bjørgen som hovedutfordrer. Utfallet ble som man kunne forvente.

For gullvante Bjørgen var sølvet likevel en lettelse.

– Vært veldig spent

– Jeg er veldig glad for å kunne være der og kjempe om medalje. Det har gått mye opp og ned i år, så jeg har vært veldig spent, sier 37-åringen.

– Jeg må være på mitt aller beste, skal jeg være med helt øverst. Så det er klart man har vært spent, men jeg har vist innimellom at jeg fortsatt kan være der, utdyper hun.

Bjørgen tror fortsatt på gull i Pyeongchang, og ennå gjenstår fire muligheter. Men hun bekrefter altså at det har vært mer trøblete denne sesongen enn inn mot Lahti-VM i fjor, der hun tok fire gull.

– Jeg kjenner at det er viktigere å være til stede og være en god mamma, selv om jeg har veldig fokus når jeg er ute og trener, så er det mammasamvittigheten, sier Bjørgen.

Bjørgen og familie

NYE UTFORDRING: Marit Bjørgen bekrefter at det stadig krever mer å være mamma til Marius (2). Han er hjemme i Oslo under OL, sammen med pappa Fred Børre Lundberg.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Familien ble hjemme

På spørsmål fra VG om hvor mange treningsøkter hun har måttet droppe, svarer Bjørgen

– Det er ikke mange uker jeg har gjort akkurat det jeg har planlagt. Ting blir annerledes, enten han blir sjuk eller jeg blir sjuk. Men sånn er det. Jeg har vært forberedt på at ting blir annerledes, og året i fjor gikk fantastisk bra. Og jeg blir eldre og ikke bedre, mens de andre blir eldre og bedre, erkjenner hun.

Bjørgen hadde en liten sjukdomsperiode så sent som under høydesamlingen i Seiser Alm rett før OL. Der hadde hun besøk av samboer Fred Børre Lundberg og sønnen Marius.

De er ikke med til OL.

– Det er klart jeg savner ham. Men jeg vet han har det veldig bra sammen med faren sin hjemme, fastslår Marit Bjørgen, som har bestemt seg for å stå over sprinten i OL.

Dermed får hun ekstra hvile fram mot neste løp, 10 km fristil.

Siste nytt

 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Mesterligahåpet lever for Liverpool

  Med 2-0 seier over Southampton, sikret Liverpool særs viktige poeng. Sadio Mané scoret etter en drøy halvtime for vertene. Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål, før Thiago Alcantara la på til 2-0 på overtid.

  At både Leicester og Tottenham avga poeng denne runden er også gode nyheter for Liverpool, som nå ligger på sjetteplass med 57 poeng. De rødkledde har også én kamp mindre spilt enn Spurs. Likevel er det fremdeles seks poeng opp til Leicester på mesterligaplass.

  Liverpool har nå fire kamper igjen. Borte mot Manchester United, West Bromwich og Burnley, før de avslutter Premier League-sesongen hjemme mot Crystal Palace.

  Thiago og Sadio Mané under kampen mot Southampton 08.05.21.
  Foto: Phil Noble / AFP
 • Nok et semifinaletap for Ruud

  Italienske Matteo Berrettini ble hakket for sterk for Norges tennisstjerne og vant med sifrene 6-4, 6-4. I sin tredje strake semifinale på ATP-1000-nivå, ble det også det tredje tapet. Det betyr at det er Berrettini som møter Alexander Zverev i finalen i Madrid.

  – Det er som det er. Vi må akseptere tap, det er ikke noe å gjøre med det. Jeg synes at Berrettini servet fantastisk bra i dag, sa pappa og trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

  Ruud må derfor vente videre på sin første Masters-finale. Tidligere har han kommet til kort i semifinaler mot verdensstjernene Novak Djokovic (Roma, 2020) og Andrej Rublev (Monte Carlo, 2021).

  Ruud servet noe svakere enn han har gjort tidligere i turneringen. I tillegg fikk han flere bruddballer mot seg. Før semifinalen hadde han kun fått én bruddball mot seg i hele turneringen. Men tross tap i semifinalen, har det vært en sterk turnering av Ruud.

  – Vi kan ikke være skuffet, det har vært mye bra tennis. Jeg tror Berrettini spiller opp mot sitt aller beste i dag, sier pappa Ruud til Eurosport.

  Spain Tennis. Casper Ruud.
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal