Hopp til innhold

– Ikke mange uker jeg har gjort akkurat som planlagt

PYEONGCHANG (NRK): Marit Bjørgen (37) innrømmer at OL-oppkjøringen ikke har gått på skinner. Mammarollen krever mer og mer.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018

FORNØYD MED SØLV: Marit Bjørgen fikk bekreftelsen på at kroppen virker. Da er sølv bak Charlotte Kalla helt ok.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Ting er blitt veldig annerledes etter at jeg ble mamma. Jeg lyktes veldig godt det første året. Klart det er mer krevende nå, sier Bjørgen etter OL-sølvet på 15 km fellesstart med skibytte lørdag.

Ut fra resultatene tidligere i vinter var svenske Charlotte Kalla den største favoritten, men Bjørgen som hovedutfordrer. Utfallet ble som man kunne forvente.

For gullvante Bjørgen var sølvet likevel en lettelse.

– Vært veldig spent

– Jeg er veldig glad for å kunne være der og kjempe om medalje. Det har gått mye opp og ned i år, så jeg har vært veldig spent, sier 37-åringen.

– Jeg må være på mitt aller beste, skal jeg være med helt øverst. Så det er klart man har vært spent, men jeg har vist innimellom at jeg fortsatt kan være der, utdyper hun.

Bjørgen tror fortsatt på gull i Pyeongchang, og ennå gjenstår fire muligheter. Men hun bekrefter altså at det har vært mer trøblete denne sesongen enn inn mot Lahti-VM i fjor, der hun tok fire gull.

– Jeg kjenner at det er viktigere å være til stede og være en god mamma, selv om jeg har veldig fokus når jeg er ute og trener, så er det mammasamvittigheten, sier Bjørgen.

Bjørgen og familie

NYE UTFORDRING: Marit Bjørgen bekrefter at det stadig krever mer å være mamma til Marius (2). Han er hjemme i Oslo under OL, sammen med pappa Fred Børre Lundberg.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Familien ble hjemme

På spørsmål fra VG om hvor mange treningsøkter hun har måttet droppe, svarer Bjørgen

– Det er ikke mange uker jeg har gjort akkurat det jeg har planlagt. Ting blir annerledes, enten han blir sjuk eller jeg blir sjuk. Men sånn er det. Jeg har vært forberedt på at ting blir annerledes, og året i fjor gikk fantastisk bra. Og jeg blir eldre og ikke bedre, mens de andre blir eldre og bedre, erkjenner hun.

Bjørgen hadde en liten sjukdomsperiode så sent som under høydesamlingen i Seiser Alm rett før OL. Der hadde hun besøk av samboer Fred Børre Lundberg og sønnen Marius.

De er ikke med til OL.

– Det er klart jeg savner ham. Men jeg vet han har det veldig bra sammen med faren sin hjemme, fastslår Marit Bjørgen, som har bestemt seg for å stå over sprinten i OL.

Dermed får hun ekstra hvile fram mot neste løp, 10 km fristil.

Siste nytt

 • Dortmund til åttedelsfinale - PSG utlignet sent mot Newcastle

  Newcastle var sekunder unna seier, men en straffescoring ga PSG 1-1 og kontroll på egen mesterligaskjebne. Avansementet er allerede klart for Borussia Dortmund.

  Før siste runde er det fortsatt full spenning i det mange omtalte som «dødens gruppe» etter trekningen i august. Dortmund er videre med ti poeng etter 3-1-seieren over Milan, og for de øvrige involverte står fortsatt alt på spill.

  Alexander Isaks scoring på en slepphendt keeperretur midtveis i tirsdagens 1. omgang så ut til å plasseere Newcastle i en utmerket posisjon, men til slutt ble det for tøft å holde unna PSGs hardkjør.

  Åtte minutter på overtid scoret Kylian Mbappé sikkert på en straffe som ble dømt etter en VAR-sjekk. Resultatet betyr at Paris-laget er sikret åttedelsfinale med seier borte mot Dortmund. Det blir også en ren finale om gruppeseieren.

  Newcastle må slå Milan hjemme og håpe på at PSG ikke tar tre poeng. (NTB)

  Champions League - Group F - Paris St Germain v Newcastle United
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
 • Barcelona videre i Mesterligaen

  Barcelona er klar for åttedelsfinale i mesterligaen etter å ha vendt til 2-1-seier over Porto på hjemmebane. João Felix ble matchvinner.

  Pepê ga gjestene ledelsen i første omgang, men João Cancelo utlignet bare to minutter senere.

  I det 57. minutt sto Cancelo for forarbeidet da João Felix scoret vinnermålet. To portugisere skulle altså senke Porto.

  Barcelona er tre poeng foran Porto og Sjakhtar Donetsk og kan ikke ende utenfor topp to i gruppa ettersom de to rivalene møtes i siste runde.

  Den kampen blir et oppgjør om hvem som skal slå følge med Barcelona til åttedelsfinale og hvem som må nøye seg med europaligaspill.

  Sjakhtar Donetsk tok tidligere tirsdag en ny skalp på sin «hjemmebane» i Hamburg da Royal Antwerp ble slått 1-0. Midtstopper Mykola Matvijenko stupte fram ved nærmeste stolpe i det 12. minutt og nikket inn det presise frisparket fra Oleksander Zubkov. Målet ble kampens eneste.

  Den ukrainske klubben må vinne i Porto for å ta seg videre. (NTB)

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Elverum-seier til ingen nytte i europaligaen

  Elverum gjorde jobben og slo Lovcen Cetinje 27-26 i europaligaens gruppespill, men får ikke finale om avansement mot Kadetten Schaffhausen på hjemmebane.

  Den sveitsiske klubben vant nemlig 25-24 hjemme mot Flensburg-Handewitt etter en dramatisk avslutning og er fire poeng foran Elverum før lagene møtes i siste runde.

  Tobias Grøndahl (på bildet) scoret syv mål for Elverum. (NTB)

  Tobias Grøndahl
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal