Hopp til innhold

– Ikke mange uker jeg har gjort akkurat som planlagt

PYEONGCHANG (NRK): Marit Bjørgen (37) innrømmer at OL-oppkjøringen ikke har gått på skinner. Mammarollen krever mer og mer.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018

FORNØYD MED SØLV: Marit Bjørgen fikk bekreftelsen på at kroppen virker. Da er sølv bak Charlotte Kalla helt ok.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Ting er blitt veldig annerledes etter at jeg ble mamma. Jeg lyktes veldig godt det første året. Klart det er mer krevende nå, sier Bjørgen etter OL-sølvet på 15 km fellesstart med skibytte lørdag.

Ut fra resultatene tidligere i vinter var svenske Charlotte Kalla den største favoritten, men Bjørgen som hovedutfordrer. Utfallet ble som man kunne forvente.

For gullvante Bjørgen var sølvet likevel en lettelse.

– Vært veldig spent

– Jeg er veldig glad for å kunne være der og kjempe om medalje. Det har gått mye opp og ned i år, så jeg har vært veldig spent, sier 37-åringen.

– Jeg må være på mitt aller beste, skal jeg være med helt øverst. Så det er klart man har vært spent, men jeg har vist innimellom at jeg fortsatt kan være der, utdyper hun.

Bjørgen tror fortsatt på gull i Pyeongchang, og ennå gjenstår fire muligheter. Men hun bekrefter altså at det har vært mer trøblete denne sesongen enn inn mot Lahti-VM i fjor, der hun tok fire gull.

– Jeg kjenner at det er viktigere å være til stede og være en god mamma, selv om jeg har veldig fokus når jeg er ute og trener, så er det mammasamvittigheten, sier Bjørgen.

Bjørgen og familie

NYE UTFORDRING: Marit Bjørgen bekrefter at det stadig krever mer å være mamma til Marius (2). Han er hjemme i Oslo under OL, sammen med pappa Fred Børre Lundberg.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Familien ble hjemme

På spørsmål fra VG om hvor mange treningsøkter hun har måttet droppe, svarer Bjørgen

– Det er ikke mange uker jeg har gjort akkurat det jeg har planlagt. Ting blir annerledes, enten han blir sjuk eller jeg blir sjuk. Men sånn er det. Jeg har vært forberedt på at ting blir annerledes, og året i fjor gikk fantastisk bra. Og jeg blir eldre og ikke bedre, mens de andre blir eldre og bedre, erkjenner hun.

Bjørgen hadde en liten sjukdomsperiode så sent som under høydesamlingen i Seiser Alm rett før OL. Der hadde hun besøk av samboer Fred Børre Lundberg og sønnen Marius.

De er ikke med til OL.

– Det er klart jeg savner ham. Men jeg vet han har det veldig bra sammen med faren sin hjemme, fastslår Marit Bjørgen, som har bestemt seg for å stå over sprinten i OL.

Dermed får hun ekstra hvile fram mot neste løp, 10 km fristil.

Siste nytt

 • Noreg avslutta VM med tap for USA

  USA blei for sterke for Noreg i den siste kampen i ishockey-VM. Amerikanarane vann 4–2 i eit oppgjer der Noreg hang bra med i alle tre periodar.

  Noreg hadde berga plassen i A-VM allereie i forkant av tysdagens oppgjer i Tammerfors. Dermed hadde ikkje mannskapet til Petter Thoresen all verda å spele for.

  USA var på si side kvartfinaleklare før kampstart etter Sveriges siger mot Latvia tidlegare tysdag.

  USA vann første periode med 2–0. Andreas Martinsen reduserte tidleg i midtperioden, før USA gjekk opp til 3–1.

  Daniel Rokseth reduserte på nytt berre minuttet etter siste pause, men USA scora sitt fjerde i tomt mål 30 sekund før full tid.

  Nortsk hockey-scoring
  Foto: VESA MOILANEN / AFP
 • Tsjekkisk siger trass kjedesvikt

  Tsjekkiske Jan Hirt tok ein sterk seier på den 16. etappen av Giro d'Italia. På det siste fjellet blei rittleiar Richard Caparaz sett under kraftig press.

  Etappen på 202 kilometer frå Salò til Aprica blei innhaldsrik og svært underhaldande. På den siste stigninga blei det kjempa på to frontar, både om etappesigeren og sammenlagtleiinga.

  Til slutt var tsjekkiske Hirt den sterkaste. Han hadde den nederlandske ungguten Thymen Arensman nærmast seg på målstreken. Hirt har vore i brot fleire gonger i årets ritt, utan å bli løna med seier.

  – Det blei vanskelege stunder undervegs. I den siste bakken bytte ikkje sykkelen min gir som han skulle. Kjedet hoppa, men eg ville så gjerne vinne, sa Hirt etter sigeren.

  Carapaz held den rosa leiartrøya. Men forspranget til Hindley er no på berre sju sekund etter at australiaren tok fire bonussekund i målgangen. Carapaz fekk to.

  Jan Hirt
  Foto: JENNIFER LORENZINI / Reuters
 • Gullballen skal delast ut 17. oktober

  Fotballens høgaste utmerking, «Gullballen» blir delt ut i Paris 17. oktober, melder magasinet France Football.

  Frå no av skal prisen delast ut på bakgrunn av prestasjonar i den internasjonale sesongen frå august til juli, ikkje i kalendaråret som før.

  Lista over dei nominerte blir gjort kjend 12. august.

  I fjor vann Lionel Messi og Alexia Putellas, begge frå Barcelona. Ada Hegerberg blei den første kvinnelege vinnaren i 2018.

  Hegerberg, gullballen
  Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste