Bjørgen hyllet på Gardermoen

En stor fanklubb hyllet Marit Bjørgen som ekte OL-dronning da hun mandag kveld landet på Gardermoen.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen ble OL-dronning med fem medaljer. På Gardermoen ble hun korrekt påkledd med kappe og krone.

Foto: NRK

Pappa Ola Ivar Bjørgen og ordfører Erling Lenvik i Midtre Gauldal hadde reist med buss fra Bjørgens hjemsted Rognes sammen med en stor fanklubb. Både flagg og jubelrop var på plass da gulljenta kom hjem til Norge.

Se Marit Bjørgens hjemkomst her

Artikkelen fortsetter under videoen

Video nsps_upload_2010_3_1_21_39_48_2644.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Alle fra Rognes har kommet hit. Det er en lang tur, så det viser at de har satt pris på det jeg har gjort, sier Marit Bjørgen til NRK.

Hjem til kjæresten

Fred Børre lundberg og Marit Bjørgen

Det var godt å se kjæresten Fred Børre Lundberg igjen etter fem uker fra hverandre.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Stemningen var på topp da langrennsstjernen endelig viste seg i ankomsthallen på Gardermoen. Hun fikk på seg dronningkrone og ble løftet på gullstol av blant annet ordfører Lenvik.

- Det er veldig godt å komme hjem. Jeg gleder meg til å komme hjem til Fred Børre (Lundberg). Nå har jeg ikke sett ham på fem uker, så det blir greit, sier Bjørgen, som kommer hjem med fem medaljer - tre gull, et sølv og en bronse.

Her krones Bjørgen som OL-dronning

Gleder seg til Kollen

Om to uker er det klart for prøve-VM i Holmenkollen. Det er noe Bjørgen gleder seg stort til.

- Jeg har tre helger med konkurranser foran meg og gleder meg til å konkurrere igjen. Jeg er i bra slag nå. Spesielt blir det gøy i Kollen. Der tror jeg det blir stor stemning etter mange gode norske prestasjoner i OL, mener hun.

Siste nytt

 • Modrić-perle sendte Kroatia videre

  Skottland står nå med elleve deltakelser i EM og VM uten å ta seg videre fra gruppespillet. Tirsdag ville skottene klart det med seier over Kroatia, og mange på Hampden Park øynet muligheten da Callum McGregor utlignet til 1-1 like før pause. Kroatia, som førte kampen, misbrukte mulighetene før kaptein Luka Modrić tok ansvar. Midtbanedirigenten klemte til fra utsiden av 16-meteren med utsiden av foten, og ballen smalt inn bak en sjanseløs Lyndon Dykes. Så, et knapt kvarter før slutt, fjernet Ivan Perisic all tvil med en følsom heading til 3-1 etter et hjørnespark. Servitør? Luka Modrić, naturligvis.

 • Polen-stjerne avbildet med EM-røyk

  Før møtet med Spania skal den polske målvakten Wojciech Szczesny ha blitt avbildet med røyk i hånden – midt under EM.

  Bildet, som viser Juventus-målvakten ta en blås utenfor spillerhotellet i Sopot, er blitt publisert av den engelske avisen Daily Star.

  Ifølge den svenske avisen Expressen skal den polske landslagstreneren Paulo Sousa forsvare målvakten.

  Han kritiserer i stedet paparazziene.

  – Det verste for meg er paparazziene som tar bilder. Vi må hjelpe de yngre spillerne å lære seg de riktige tingene, og det er ikke bra at de tar bilder av slike ting. Det er ikke bra å vise den yngre generasjonen spillere som røyker. Det er ikke bra for modellen vi skal følge, man skal ikke gjøre slikt foran alle. Jeg synes det paparazzien gjør er verre enn det spilleren gjør, sier Sousa.

  _15DHtemflA
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP
 • Keane irritert på England-spillere

  Roy Keane er blitt velkjent for sin misnøye med at spillere på to lag er hyggelige med hverandre før eller etter kamper.

  Det er derfor kanskje ikke noen stor overraskelse at Keane rister på hodet av nyheten om at England-spillerne Mason Mount og Ben Chilwell har havnet i karantene etter å ha blitt kategorisert som nærkontakter av korona-smittede Billy Gilmour.

  Skotske Gilmour og den engelske duoen, som alle tre spiller for Chelsea, skal ifølge ITV ha snakket sammen i 20 minutter i tunellen i etterkant av Englands 0-0-kamp mot Skottland.

  – Hvorfor skal du snakke med en motspiller, og jeg bryr meg ikke om at de spiller på samme klubblag, i over 20 minutter? Selv snakker jeg sjelden med noen i mer enn fem minutter, sier Keane på sedvanlig vis.

  Karantenen gjorde at de to engelske spillerne ikke var på banen mot Tsjekkia tirsdag.

  – Etter en kamp, når du nettopp har vært i krig mot noen, hvorfor vil du snakke med noen så lenge? De burde brukt sunn fornuft, sier Keane.

  Championship - Stoke City v Nottingham Forest
  Foto: Ed Sykes / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal