NRK Meny
Normal

– Håper å konkurrere i mars

LIVIGNO (NRK): Hun har termin i desember. Men allerede ti uker etter fødselen håper Marit Bjørgen å være tilbake i langrennssporet.

Marit Bjørgen

PLANLEGGER COMEBACK: Marit Bjørgen håper å være tilbake i langrennssporet i mars, tre måneder etter fødselen.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Som jeg ser det for meg, så håper jeg å være tilbake allerede i mars, forteller Marit Bjørgen til NRK.

Den norske skidronningen venter som kjent sitt første barn i desember. Likevel er hun med det norske landslaget på treningsopphold i italienske Livigno denne uka. Til NRK avslører Bjørgen dessuten at hun håper å være tilbake i konkurranse allerede ti uker etter fødselen.

– Jeg tror det absolutt er mulig, men det er vanskelig å si på forhånd, sier hun.

– Jeg tror ikke jeg taper så veldig mye. Jeg er i veldig bra form, og at jeg mister tre måneder med trening, tror jeg ikke betyr så mye.

Bjørgen utelukker dessuten ikke at hun kan være i god nok form til å ta medalje i NM del to, som går i mars.

– Det får vi se på. Det er litt avhengig av de andre, sier hun lurt.

Ønsker å gå i Kollen

Men trolig kommer verdenscup-rennene i Canada litt for tidlig til å slenge seg med for den vordende moren, som vil prioritere kortere reisedistanser i starten.

– Jeg synes det er litt synd at det er Tour de Canada. Det kunne heller vært Kollen, Falun og Lahti i mars, men sånn er det ikke i år. Jeg tror å reise til Canada med en liten en, det .. Jeg blir nok hjemme i Norge, forklarer Bjørgen.

– Hvor detaljert er veien tilbake planlagt?

– Det er vanskelig å planlegge helt, for jeg går til noe helt nytt. Å få et lite barn betyr en ny hverdag. Det endrer mye. Men jeg har en plan om å komme tilbake til VM i Lahti.

Skal i form til VM i Lahti

Til tross for at comebacket kan komme allerede tre måneder etter fødselen, er det VM i Finland 2017 som er det neste store målet for Bjørgen.

– Man må være innstilt på at det blir en vei tilbake. Men nå har jeg trent veldig bra og holdt det i gang, og da skal det være lettere å komme tilbake, forklarer hun.

– Og så har jeg jo hele vinteren før jeg starter oppkjøringa til nester sesong i mai, forklarer Bjørgen med et smil.

Siste nytt

 • Bare uavgjort for Atlético Madrid

  Atlético Madrid spilte uavgjort mot Tarik Elyounoussis Qarabag i dagens gruppespillskamp i Mesterligaen.

  Dermed står Atlético, som har nådd finalen i to av de tre siste sesongene, med bare to poeng etter tre kamper. Chelsea leder gruppen foran Roma.

  Azerbaijan Soccer Champions League Kevin Gameiro, Maksim Medvedev
  Foto: Aziz Karimov / AP
 • OL-sjef siktet for korrupsjon

  Carlos Nuzman, sjefen for fjorårets OL i Rio de Janeiro, er formelt siktet for korrupsjon, hvitvasking, skatteunndragelse og kriminell virksomhetsledelse. Nuzman er fra før suspendert fra sine verv i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Brazil Nuzman Arrested
  Foto: Silvia Izquierdo / AP
 • Fem kamper for Ylven

  Vålerengas Martin Laumann Ylven er utestengt i fem kamper for den røffe taklingen mot Alexander Wall i søndagens kamp mot Frisk Asker. Vålerenga har akseptert straffen.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal