Bjørgen gråt etter etterlengtet Tour-seier

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK): Endelig tok Marit Bjørgen (34) Tour-seieren hun har ventet på i flere år. I mål tok langrennsdronningen til tårene.

En rørt og stolt Marit Bjørgen stod tilbake etter seieren i Tour de Ski.

SE VIDEO: Her kan du se seiersintervjuet med Marit Bjørgen.

Therese Johaug

Therese Johaug tok en sterk andreplass på Touren.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

– Det føles utrolig godt. Det er deilig å endelig komme først opp bakken. Tour de Ski har vært vanskelig for meg, sier Marit Bjørgen.

Hun var svært rørt da hun ble intervjuet av NRK etter jaktstarten. Hun måtte ta flere pauser mens tårene trillet.

Det er kanskje ikke så rart – i dag ble Tour de ski-forbannelsen endelig brutt.

Har mislyktes flere ganger

Verdens beste kvinnelige skiløper har aldri fått taket på touren: På seks forsøk sto hun med kun to andreplasser, men søndag fikk hun endelig seieren hun hadde ventet på da hun klatret i ensom majestet opp monsterbakken.

– Jeg er 34 år og trodde nesten det var for seint for meg å vinne dette. Heldigvis var det ikke det, sier hun.

Marit Bjørgen vant endelig den etterlengtede Tour de Ski.

SE VIDEO: Her vinner Marit Bjørgen Tour de Ski for første gang.

– Har vunnet alt!

I mål strakk hun armene i været, gliste bredt og jublet for full hals. Så la hun seg ned i snøen og pustet ut.

– Nå har hun vunnet alt! Alt, ropte Jann Post da Marit Bjørgen lå i målområdet.

Det var på forhånd knyttet størst spenning til hvem som kom til å ta andreplassen i sammendraget.

Johaug i kjempeform

Det ble tidlig klart at Therese Johaug virkelig hadde dagen. Hun var best av alle opp monsterbakken og hentet inn Heidi Weng halvveis opp i den stupbratte bakken.

Johaug gikk over målstreken som nummer to og sikret nok et fantastisk tour-resultat. 20 sekunder bak Johaug kom Weng og kopierte dermed tredjeplassen fra i fjor.

Bak de tre beste kjempet Ragnhild Haga en innbitt kamp for å beholde sin fjerdeplass. Bakfra kom amerikanske Elizabeth Stephen i høy fart og tettet luka til Heming-løperen.

Haga svarte imidlertid på fartsøkningen til den amerikanske jenta og kjempet heroisk på de siste meterne. Belønningen ble en uhyre sterk fjerdeplass i debuten i Tour de Ski for 23-åringen.

Siste nytt

 • Johansen og Fulham klare for PL

  Fulham sikret plassen i Premier League, etter 2–1 seier i playoff-finalen mot Brentford. Kampen gikk til ekstraomganger, og det var ikke før i slutten av første ekstraomgang at Fulham fant nettmaskene.

  Joe Bryan måket til på frispark og satte inn 1–0, og fem minutter før ordinær tid satt Bryan sin andre scoring for kvelden. Brentford fikk en redusering på overtid, men den kom i seneste laget. Dermed sikret Fulham opprykket som er verdt milliarder.

  Brentford, som ikke har vært i den øverste divisjonen siden 1947, må ta til takke med nok en sesong i Championship. Stefan Johansen satt på benken hele kampen for Fulham.

  Championship Play-Off Final - Brentford v Fulham
  Foto: Matthew Childs / Reuters
 • Manchester City signerer ving

  Manchester City har signert den 20 år gamle vingen Ferran Torres fra Valencia. Spanjolen har signert en femårskontrakt med Manchester-klubben.

  – Jeg er så glad for å slutte meg til City. Alle ønsker å spille for angrepslag, og Manchester City er et av de mest offensive lag i verden, sier han til klubbens nettsted.

  Ferran Torres
  Foto: Jose Jordan / AFP
 • Wigan-anke avslått, blir nedrykk

  Den engelske fotballklubben Wigan må belage seg på spill på nivå tre etter at anken mot poengstraffen for å settes under administrasjon ble avvist.

  Wigan ville på sine sportslige resultater ha berget plassen i mesterskapsserien med klar margin, men klubben ble idømt 12 minuspoeng etter å ha blitt satt under administrasjon i begynnelsen av juni da de nye eierne fra Hongkong medga at de ikke greide å overholde klubbens økonomiske forpliktelser.

  Uten straffen ville Wigan endt på 13.-plass, men med straffen havnet klubben nest sist og rykker ned i League One. (NTB)

  Britain Soccer Wigan Finances
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal