Hopp til innhold

Bjørgen gjør som Northug

Marit Bjørgen går neppe alle distanser under VM på ski. Hun gjør som Petter Northug – dropper sprintstafetten.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen jublet mye under OL i Vancouver

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen viser frem de fem medaljene hun vant i Vancouver.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

- Dersom alt går etter planen og jeg er i god form, går jeg nok ikke alt. Jeg velger trolig bort sprintstafetten, sier Bjørgen til NRK.

Nøyaktig den samme strategien har hun hatt suksess med tidligere. Under OL i Vancouver gikk Bjørgen fem av seks distanser. Da tok hun fem medaljer, tre gull, ett sølv og én bronse.

Er det lurt av Bjørgen å droppe renn under VM? Diskuter under!

Tett program

VM-programmet starter med sprint torsdag 24. februar. I løpet av ti dager avvikles seks renn for kvinnene,, med en tremil i fristil som avslutningsdistanse.

- Sprintstafetten går dagen før den ordinære stafetten. Det kan bli i tøffeste laget, mener Bjørgen.

Les også: Northug dropper gulløvelse i Kollen

Opp i høyden

I disse dager oppholder OL-dronningen seg i hjemlandet, men i oktober går ferden til Italia for oppkjøringens andre høydeopphold. Det blir også mer trening i høyden rett i forkant av VM. Alt for å være best mulig forberedt til det som skal skje i Holmenkollen i februar og mars neste år.

- VM er uten tvil det store målet denne sesongen. Det blir så stort at jeg ikke tror vi forstår det ennå, sier hun.

Siste nytt

 • Gullballen-vinneren mister EM

  Tidligere i dag meldte det spanske landslaget at Alexia Putellas hadde pådratt seg en skade i det venstre kneet, men at skadeomfanget var ukjent.

  Nå bekrefter landslaget at skaden er ille. Hun har pådratt seg en korsbåndsskade og mister EM, skriver det spanske landslaget på Twitter.

  – Det er jo fryktelig synd. Det er nesten så man ikke tror det, en så alvorlig skade rett før et mesterskap der Spania var favoritter og hun den beste spilleren. Fryktelig synd på Putellas og Spania, men også for alle oss andre som liker å se gode spillere, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

  Putellas vant gullballen i 2021, og er regnet av mange som verdens beste spiller.

  Den spanske avisen COPE skriver at Real Sociedad-spiller Amaiur Sarriegi er kalt inn som erstatter.

  Dette er den andre viktige spilleren Spania mister inn mot mesterskapet. Barcelonaspiller Jenni Hermoso måtte innse at EM røk i midten av juni, det også på grunn av en kneskade.

  Før skaden var spanjolene oddsfavoritt til å vinne mesterskapet. De har første kamp mot Finland fredag.

  Alexia Putellas
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Hovland uten golfkøller før turnering

  Viktor Hovland har fått en brokete opptakt til Scottish Open. Han står uten utstyr og golfklær to dager før konkurransestart.

  Mandag ankom han Skottland via Frankfurt uten bagasje. Den ble stående igjen i Tyskland.

  – Jeg har verken golfkøller eller golfklær, forteller Hovland til Discovery.

  Det er ikke første gang i år at han har trøbbel på reise. Tidlig i januar hadde han en tilsvarende episode da bagen med golfkøllene var forsinket. 24-åringen håper at tingene hans er på plass i løpet av onsdagen.

  – Jeg krysser fingrene, sier Hovland.

  Scottish Open starter torsdag og varer ut uka. Turneringen spilles i North Berwick og er en del av både PGA- og europatouren. (NTB)

  Wright Invitational
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Premier League: Flere anklager i voldtektssak

  En profilert Premier League-spiller som ble arrestert i Nord-London mandag, mistenkt for voldtekt mot en kvinne, har også blitt avhørt i forbindelse med en annen voldtektssak.

  29-åringen, som ikke er blitt navngitt, ble varetektsfengslet mandag. Han ble da avhørt om et overgrep som skal ha skjedd forrige måned. Det er en kvinne i 20-årene som har anmeldt saken til politiet.

  Spilleren, som er i slutten av 20-årene, ble holdt i varetekt i ett døgn før han ble sluppet fri.

  Tirsdag opplyste også politiet at mannen er mistenkt for to voldtekter i 2021 mot en annen kvinne i 20-årene. Overgrepene skal ha skjedd i april og juni, skriver BBC.

  Premier League-spilleren beskrives av engelske medier som internasjonalt anerkjent og skal angivelig være tatt ut til sitt lands landslag i VM i Qatar.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste