NRK Meny
Normal

Knuste Kowalczyk med ni år gamle superski: – De var utrolige

VAL DI FIEMME (NRK.no): Da Marit Bjørgen sikret seg et etterlengtet tremils-gull i Val di Fiemme lørdag, var det med et meget gammelt og merittert skipar på beina.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen var storfornøyd med skiene etter tremilsgullet lørdag.

Foto: Armando Trovati / Ap

Perry Olsson

Smører Perry Olsson mener forholdene var nokså lette i Val di Fiemme lørdag.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Norges ski var helt... Wow, sier sølvvinner Justyna Kowalczyk til NRK.

Etter at Marit Bjørgen hadde knust polakken på oppløpet, var hun raskt borte hos smører Perry Olsson for å skryte av skiene.

– Hun var veldig glad og fornøyd. Alt var bare bra, sier Olsson til NRK.no.

Gikk på ni år gamle ski

Han forteller at Bjørgen brukte tre forskjellige skipar under rennet, og NRKs kommentatorteam fikk opplyst før rennet at ett av dem var hele ni år gammelt.

– De er veldig gamle. Det er det samme paret hun brukte under tremila i Holmenkollen i fjor, og ett av de andre parene vant hun sprinten med her i Val di Fiemme, opplyser Olsson.

Det var tydelig underveis at Bjørgen hadde merkbart bedre glid enn sin polske konkurrent, noe både Justyna Kowalczyk og smøreteamet fikk med seg.

– Jeg hadde greie ski, men Norges ski var helt utrolige, sier hun før hun plystrer og himler med øynene.

Les videre under bildet!

Marit Bjørgen

Med skiene i været ligger Marit Bjørgen utslitt i målområdet etter gullet på 3-mila. Hun er så fornøyd med disse skiene at hun har spart på dem i ni år.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Var lett i dag

– Det er godt å se. Da skjønner vi at vi har gjort en god jobb, sier Olsson.

Skal man tro den erfarne smøreren, som også er Petter Northugs personlige smører, var det ikke veldig utfordrende forhold lørdag.

– Det var ganske lett å få feste i dag, det var langt verre i går. Vi gjorde også noen små forandringer underveis, og la på litt mykere klister for å sikre festet, sier han.

Video: Se Marit Bjørgen spurtslå Justyna Kowalczyk

Marit Bjørgen

VIDEO: Se oppløpet av tremila om igjen her!

Siste nytt

 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal