NRK Meny
Normal

Bjørgen frykter Kalla på stafetten

Marit Bjørgens verste scenario på torsdagens stafett er å møte svenske Charlotte Kalla i en spurt.

Marit Bjørgen
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Tirsdag ble det norske laget til kvinnenes langrennstafett presentert.

Vibeke Skofterud går 1.etappen etterfulgt av Therese Johaug og Kristin Størmer Steira, mens Marit Bjørgen tar seg av ankeretappen.

Vil unngå svenske

På oppløpet frykter Bjørgen å møte gull- og sølvvinner Charlotte Kalla i en spurt.

Marit Bjørgen og Charlotte Kalla

Marit Bjørgen gir Charlotte Kalla en klem tidligere i OL.

Foto: LEHTIKUVA/Antti Aimo-Koivisto

– Kalla slo meg i verdenscupåpningen på Beitostølen, og det har jeg lyst til å revansjere. Så er det meg og henne én kilometer fra mål, så har jeg taktikken klar, smiler Bjørgen som ikke vil avsløre sin hemmelig plan.

– Stafetten størst

Bjørgen stod over lagsprinten for å få nok hvile til 30 kilometeren og stafetten. For et gull sammen med lagvenninnene torsdag, ville vært perfekt.

– Jeg har allerede vunnet to gull, men jeg setter aller høyest å vinne stafetten. Den er den gjeveste, sier Bjørgen til NRK.

Hun får støtte av landslagstrener Egil Kristiansen.

– Det er stafetten jeg ønsker aller mest at vi vinner. Vi har et sterkt lag, så hvis alle har dagen, kan dette bli bra, sier Kristansen.

Se langrennstafetten for kvinner på NRK1 og i NRK nett-TV torsdag fra klokken 20.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal