Bjørgen fortsetter karrieren: – Jeg tar ett år av gangen

BYÅSEN/OSLO (NRK.no): Marit Bjørgen røpet for Trøndersk Skilaug at hun fortsetter som langrennsløper. Men skidronningen vil ikke si noe om det blir mer enn bare ett år.

Langrennsløper Marit Bjørgen

FORTSETTER: Marit Bjørgen forteller at hun er motivert for å stille til start også neste sesong. Det røpet hun på årsmøtet til Trøndersk Skilaug mandag kveld.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Therese Johaug (t.v.) og Marit Bjørgen

OVERLEGEN: Marit Bjørgen vant verdenscupen overlegent denne sesongen. Her er hun avbildet sammen med lagvenninnen Therese Johaug.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg har brukt våren til å tenke litt og jeg er nå sikker på at jeg er hundre prosent klar for å legge ned det arbeidet som trengs for å fortsette karrieren, sier Marit Bjørgen til NRK.

Hun slapp «bomba» da hun møtte langrennsveteraner på årsmøtet til Trøndersk skilaug mandag kveld.

Bjørgen har vært i tenkeboksen siden sesongavslutningen, men er nå klar for å ta – i hvert fall – ett nytt år i langrennssirkuset.

– Ingen big deal

– Vi får ta ett år av gangen. For meg er det veldig viktig at man har hundre prosent motivasjon, for har man ikke det, detter man fort nedover på lista, sier Bjørgen, som beskriver beslutningen som «ingen big deal».

Skidronningen overrasket mange da hun røpet nyheten mandag kveld. For under gårsdagens Bjørgen-renn på Hauka skistadion sa 35-åringen at hun først kom til å fortelle pressen beslutningen fredag under presentasjonen av neste års langrennslandslag.

I stedet var det altså de fremmøtte på årsmøtet til Trøndersk skilaug som fikk høre det først.

Et fullt auditorium på Byåsen Videregående skole hedret nemlig Rognes-løperen denne kvelden.

– Det er utrolig hyggelig å være her. Her er det personer som betyr mye for norsk og trøndersk idrett. Det er veldig artig å bli hedret, sier hun.

Marit Bjørgen avslørte i kveld at hun fortsetter karrieren, men langrennsdronningen vil ikke svare på hvor mange år hun fortsetter i langrennsporet.

SE VIDEO: Her forteller Bjørgen at hun fortsetter karrieren sin til NRK.

Gran: – Helt fantastisk

NRKs langrennsekspert, Carl-Henning Gran, gleder seg over at Bjørgen blir å se i verdenscupen også neste år.

– Dette er fantastisk for norsk kvinnelangrenn, og ikke minst for laget som nå får ha nestoren sin enda et år. Marit har helt sikkert vurdert dette nøye og jeg er sikker på at hun kommer til å lykkes, sier Gran.

– Er det overraskende?

– Nei det synes jeg ikke. Hun er på topp og viser gang på gang at hun er blant de aller beste i veden, og hun er jo glad i å trene og konkurrere. Hvorfor skal man ikke gjøre det når man tilhører verdenstoppen?

Johaug tryglet Bjørgen

35-åringen har måttet svare på utallige spørsmål om fremtiden under årets sesong. Etter den fantastiske tremilsseieren i Kollen uttalte Bjørgen at hun var sliten.

– Jeg er motivert for å fortsette, men jeg er sliten etter en lang sesong. Vi får se utover våren, sa hun.

Da brøt samtidig Therese Johaug inn i NRK-intervjuet og tryglet lagvenninnen om at hun skulle fortsette.

– Fortsett! Fortsett! Fortsett, ropte Johaug.

Nå har Johaug fått viljens sin: Venninnen og hennes aller største konkurrent stiller til start også neste sesong.

Bjørgen og Johaug etter 3-mila i Holmenkollen

SE VIDEO: Her trygler Therese Johaug lagvenninnen om å fortsette karrieren.

Heidi Weng klarte ikke å slutte å gråte av glede på vegne av lagkamerat Marit Bjørgen.

SE VIDEO: Heidi Weng gråt under Tour de Ski fordi hun var redd for at Marit Bjørgen skulle legge opp.

Siste nytt

 • Gull til Nilsen i Para-VM

  Vilde Nilsen tok si andre gullmedalje i Para-VM etter at ho vann sprinten måndag. – Dette er ein av dei tyngste sprintløpa eg har gått og var eigentleg litt skeptisk før finalen. Men eg løyste arbeidsoppgåvene mine veldig bra, fortel Nilsen i målområdet.

  Vilde Nilsen
  Foto: Kathrine Baldishol
 • United møter Wolwerhampton

  Solskjær sitt mannskap møter Wolverhampton i kvartfinalen i FA-cupen i mars, etter at dei slo ut Chelsea av FA-cupen Det er klart etter trekninga måndag kveld. Manchester Unitet får bortekamp.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Fourcade måtte avbryte trening

  Den franske skiskyttaren Martin Fourcade er blitt forkjølt og måtte reise heim frå trening denne helga. Franskmannen har slite i årets sesong og stod over verdsmeisterskapet i Canmore og Salt Lake for å trene til VM i Østersund i mars.

  Forcade sjuk
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal