NRK Meny
Normal

Bjørgen fortsetter karrieren: – Jeg tar ett år av gangen

BYÅSEN/OSLO (NRK.no): Marit Bjørgen røpet for Trøndersk Skilaug at hun fortsetter som langrennsløper. Men skidronningen vil ikke si noe om det blir mer enn bare ett år.

Langrennsløper Marit Bjørgen

FORTSETTER: Marit Bjørgen forteller at hun er motivert for å stille til start også neste sesong. Det røpet hun på årsmøtet til Trøndersk Skilaug mandag kveld.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Therese Johaug (t.v.) og Marit Bjørgen

OVERLEGEN: Marit Bjørgen vant verdenscupen overlegent denne sesongen. Her er hun avbildet sammen med lagvenninnen Therese Johaug.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg har brukt våren til å tenke litt og jeg er nå sikker på at jeg er hundre prosent klar for å legge ned det arbeidet som trengs for å fortsette karrieren, sier Marit Bjørgen til NRK.

Hun slapp «bomba» da hun møtte langrennsveteraner på årsmøtet til Trøndersk skilaug mandag kveld.

Bjørgen har vært i tenkeboksen siden sesongavslutningen, men er nå klar for å ta – i hvert fall – ett nytt år i langrennssirkuset.

– Ingen big deal

– Vi får ta ett år av gangen. For meg er det veldig viktig at man har hundre prosent motivasjon, for har man ikke det, detter man fort nedover på lista, sier Bjørgen, som beskriver beslutningen som «ingen big deal».

Skidronningen overrasket mange da hun røpet nyheten mandag kveld. For under gårsdagens Bjørgen-renn på Hauka skistadion sa 35-åringen at hun først kom til å fortelle pressen beslutningen fredag under presentasjonen av neste års langrennslandslag.

I stedet var det altså de fremmøtte på årsmøtet til Trøndersk skilaug som fikk høre det først.

Et fullt auditorium på Byåsen Videregående skole hedret nemlig Rognes-løperen denne kvelden.

– Det er utrolig hyggelig å være her. Her er det personer som betyr mye for norsk og trøndersk idrett. Det er veldig artig å bli hedret, sier hun.

Marit Bjørgen avslørte i kveld at hun fortsetter karrieren, men langrennsdronningen vil ikke svare på hvor mange år hun fortsetter i langrennsporet.

SE VIDEO: Her forteller Bjørgen at hun fortsetter karrieren sin til NRK.

Gran: – Helt fantastisk

NRKs langrennsekspert, Carl-Henning Gran, gleder seg over at Bjørgen blir å se i verdenscupen også neste år.

– Dette er fantastisk for norsk kvinnelangrenn, og ikke minst for laget som nå får ha nestoren sin enda et år. Marit har helt sikkert vurdert dette nøye og jeg er sikker på at hun kommer til å lykkes, sier Gran.

– Er det overraskende?

– Nei det synes jeg ikke. Hun er på topp og viser gang på gang at hun er blant de aller beste i veden, og hun er jo glad i å trene og konkurrere. Hvorfor skal man ikke gjøre det når man tilhører verdenstoppen?

Johaug tryglet Bjørgen

35-åringen har måttet svare på utallige spørsmål om fremtiden under årets sesong. Etter den fantastiske tremilsseieren i Kollen uttalte Bjørgen at hun var sliten.

– Jeg er motivert for å fortsette, men jeg er sliten etter en lang sesong. Vi får se utover våren, sa hun.

Da brøt samtidig Therese Johaug inn i NRK-intervjuet og tryglet lagvenninnen om at hun skulle fortsette.

– Fortsett! Fortsett! Fortsett, ropte Johaug.

Nå har Johaug fått viljens sin: Venninnen og hennes aller største konkurrent stiller til start også neste sesong.

Bjørgen og Johaug etter 3-mila i Holmenkollen

SE VIDEO: Her trygler Therese Johaug lagvenninnen om å fortsette karrieren.

Heidi Weng klarte ikke å slutte å gråte av glede på vegne av lagkamerat Marit Bjørgen.

SE VIDEO: Heidi Weng gråt under Tour de Ski fordi hun var redd for at Marit Bjørgen skulle legge opp.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal