NRK Meny
Normal

Bjørgen fikk Johaug-bank: – Det var vondt

BEITOSTØLEN (NRK.no): Therese Johaug slo Marit Bjørgen i sesongåpninga på Beitostølen – for tredje år på rad.

Therese Johaug gikk lett over målstreken etter å ha en klar ledelse en stund. Marit Bjørgen kom på andreplass. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn

VIDEO: Slik ble vinterens første skirenn avgjort.

Bjørgen og Johaug

Marit Bjørgen kunne ikke annet enn gratulere Therese Johaug.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Therese Johaug vant begge distanserennene i den nasjonale åpninga på Beitostølen både i 2012 og 2013. I klassisk var hun helt suveren begge disse årene.

I 2012 slo hun Marit Bjørgen med 52,2 sekunder. I 2013 slo hun Astrid Uhrenholdt Jacobsen med 54,1 sekunder da Bjørgen ikke deltok på den klassiske distansen, men fikk bank av Johaug i skøyting.

Også i dagens klassiske 15-kilometer var det ventet en duell mellom Bjørgen og Johaug.

Og igjen viste Therese Johaug seg å være den sterkeste. I mål var hun 24,7 sekunder foran Bjørgen.

Heidi Weng ble nummer tre, 44,8 sekunder bak Johaug. Deretter fulgte Stefanie Böhler fra Tyskland og Martine Ek Hagen. Se hele resultatlista her!

– Moro å få det til

– Det kjentes bra. Jeg klarte å roe meg ned og tenke tid og kraft, og prøvde å dra ut takene. Det var moro å få det til når jeg har jobbet så mye med det i høst, og sammen med psykologen Britt Tajet-Foxell, sier Johaug til NRK.no etter åpningsseieren.

Det var Marit Bjørgen som tok initiativet i løpet. På første passering etter 2 km var hun 2,7 sekunder foran Johaug.

Men på neste mellomtid etter 6 km, var det klart at Johaug hadde koblet grepet. Da ledet hun nemlig med 5,3 sekunder på Bjørgen – og gikk bedre på ski enn langrennsdronninga.

I mål var altså seieren suveren for Johaug sin del.

– Det var vondt, men det er litt som forventet. Jeg klarer å gå jevnt på førsterunden. Så blir jeg sliten på andrerunden, og da går sekundene fort, erkjenner Bjørgen.

– I dag var hun helt umulig, hun var det altså. Hun gikk utrolig bra. Jeg hadde en liten anelse da vi gikk likt på førsterunden, for hun har ofte økt på den andre runden, sier Bjørgen.

Les videre under videoen.

Therese Johaug vant med klar margin i åpningsrennet på Beitostølen, se intervjuet etter seieren her. Reporter: Ida Nysæther Rasch

VIDEO: Hør hva Johaug sa etter seieren.

– Forspranget minker

De to foregående sesongene har Marit Bjørgen knallsterkt tilbake etter nederlagene for Johaug på Beitostølen – og vært best i verdenscupåpningen påfølgende helg.

Johaug er derfor forberedt på at styrkeforholdet kan endre seg også i år.

– Jeg har alltid gått fort her på Beitostølen, og så minker forspranget. Men det er godt å se at jobben jeg har gjort har gitt resultater, sier Johaug.

– Det er som det har vært de siste årene, påpeker Bjørgen.

– Jeg vet hvordan Therese går. Jeg er der jeg har vært før, så får vi se hvordan det går framover når vi kommer til verdenscup. Jeg er treningstung. Når jeg får litt mer overskudd, håper jeg å holde mer enn fem kilometer, sier Bjørgen.

Imponert trener

Landslagstrener Egil Kristiansen er imponert over Johaug, men ikke bekymret for Bjørgen.

– Therese gikk fantastisk bra på ski. Da var det fortjent at hun vant. Men avstanden kan være snudd på hodet neste helg. Jeg er ikke bekymret for Marit, sier Kristiansen.

Han mener Bjørgen på «sine gamle dager» – hun er blitt 34 år – trenger noen løp på å komme i gang.

– Ja, det kan nok stemme. Jeg har jo blitt slått i dette rennet noen ganger nå, medgir hun.

Marit Bjørgen endte på andreplass, bak Therese Johaug i åpningsrennet på Beitostølen. Se intervjuet her. Reporter: Ida Nysæther Rasch

VIDEO: Marit Bjørgen måtte erkjenne nederlaget.

Siste nytt

 • NM-sølvvinner funnet død

  Ronny Fredrik Ansnes ble mandag funnet død. Han ble 29 år gammel. I 2012 tok Ansnes NM-sølv på 15 kilometer i langrenn på Voss. Han gikk for Klæbu IL.

  Ronny Fredrik Ansnes
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Chamberlain kan miste neste sesong

  Liverpools Alex Oxlade-Chamberlain måtte operere kneet etter en skade han pådro seg mot Roma i vår. Dermed gikk han glipp av VM for England. Nå sier manager Jürgen Klopp at midtbanespilleren også står i fare for å miste store deler av neste sesong.

  Alex Oxlade-Chamberlain
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Thomas ny mann i gul trøye

  Geraint Thomas vant den ellevte etappen av årets Tour de France og tar også over den gule ledertrøyen fra Greg Van Avermaet. På siste stigning stakk briten ifra. Lagkamerat Chris Froome kom i mål 20 sekunder bak Thomas, sammen med Tom Dumoulin.

  Geraint Thomas
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering