Bjørgen fikk Johaug-bank: – Det var vondt

BEITOSTØLEN (NRK.no): Therese Johaug slo Marit Bjørgen i sesongåpninga på Beitostølen – for tredje år på rad.

Therese Johaug gikk lett over målstreken etter å ha en klar ledelse en stund. Marit Bjørgen kom på andreplass. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn

VIDEO: Slik ble vinterens første skirenn avgjort.

Bjørgen og Johaug

Marit Bjørgen kunne ikke annet enn gratulere Therese Johaug.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Therese Johaug vant begge distanserennene i den nasjonale åpninga på Beitostølen både i 2012 og 2013. I klassisk var hun helt suveren begge disse årene.

I 2012 slo hun Marit Bjørgen med 52,2 sekunder. I 2013 slo hun Astrid Uhrenholdt Jacobsen med 54,1 sekunder da Bjørgen ikke deltok på den klassiske distansen, men fikk bank av Johaug i skøyting.

Også i dagens klassiske 15-kilometer var det ventet en duell mellom Bjørgen og Johaug.

Og igjen viste Therese Johaug seg å være den sterkeste. I mål var hun 24,7 sekunder foran Bjørgen.

Heidi Weng ble nummer tre, 44,8 sekunder bak Johaug. Deretter fulgte Stefanie Böhler fra Tyskland og Martine Ek Hagen. Se hele resultatlista her!

– Moro å få det til

– Det kjentes bra. Jeg klarte å roe meg ned og tenke tid og kraft, og prøvde å dra ut takene. Det var moro å få det til når jeg har jobbet så mye med det i høst, og sammen med psykologen Britt Tajet-Foxell, sier Johaug til NRK.no etter åpningsseieren.

Det var Marit Bjørgen som tok initiativet i løpet. På første passering etter 2 km var hun 2,7 sekunder foran Johaug.

Men på neste mellomtid etter 6 km, var det klart at Johaug hadde koblet grepet. Da ledet hun nemlig med 5,3 sekunder på Bjørgen – og gikk bedre på ski enn langrennsdronninga.

I mål var altså seieren suveren for Johaug sin del.

– Det var vondt, men det er litt som forventet. Jeg klarer å gå jevnt på førsterunden. Så blir jeg sliten på andrerunden, og da går sekundene fort, erkjenner Bjørgen.

– I dag var hun helt umulig, hun var det altså. Hun gikk utrolig bra. Jeg hadde en liten anelse da vi gikk likt på førsterunden, for hun har ofte økt på den andre runden, sier Bjørgen.

Les videre under videoen.

Therese Johaug vant med klar margin i åpningsrennet på Beitostølen, se intervjuet etter seieren her. Reporter: Ida Nysæther Rasch

VIDEO: Hør hva Johaug sa etter seieren.

– Forspranget minker

De to foregående sesongene har Marit Bjørgen knallsterkt tilbake etter nederlagene for Johaug på Beitostølen – og vært best i verdenscupåpningen påfølgende helg.

Johaug er derfor forberedt på at styrkeforholdet kan endre seg også i år.

– Jeg har alltid gått fort her på Beitostølen, og så minker forspranget. Men det er godt å se at jobben jeg har gjort har gitt resultater, sier Johaug.

– Det er som det har vært de siste årene, påpeker Bjørgen.

– Jeg vet hvordan Therese går. Jeg er der jeg har vært før, så får vi se hvordan det går framover når vi kommer til verdenscup. Jeg er treningstung. Når jeg får litt mer overskudd, håper jeg å holde mer enn fem kilometer, sier Bjørgen.

Imponert trener

Landslagstrener Egil Kristiansen er imponert over Johaug, men ikke bekymret for Bjørgen.

– Therese gikk fantastisk bra på ski. Da var det fortjent at hun vant. Men avstanden kan være snudd på hodet neste helg. Jeg er ikke bekymret for Marit, sier Kristiansen.

Han mener Bjørgen på «sine gamle dager» – hun er blitt 34 år – trenger noen løp på å komme i gang.

– Ja, det kan nok stemme. Jeg har jo blitt slått i dette rennet noen ganger nå, medgir hun.

Marit Bjørgen endte på andreplass, bak Therese Johaug i åpningsrennet på Beitostølen. Se intervjuet her. Reporter: Ida Nysæther Rasch

VIDEO: Marit Bjørgen måtte erkjenne nederlaget.

Sportsnyheter

Vipers vann cupfinalen igjen

(Vipers - Sola 29-16):Vipers Kristiansand var storfavoritt til å vinne cupfinalen i handball. Men Sola yppa seg mot stjernegalleriet til Vipers. I alle fall i 50 minutt.

Siste nytt

 • Vant sin første FA-cupfinale

  Leicester vant finalen i FA-cupen lørdag 1-0 etter at Chelsea fikk en scoring i sluttminuttene annullert på grunn av offside. Youri Tielemans scoret vinnermålet til Leicester.

  Seieren i den prestisjefulle turneringen var den første til Leicester. Både i 1949, 1961, 1963 og 1969 ble det finaletap, men på det femte forsøket i en finale skulle det endelig lykkes.

  Over 21.000 mennesker overvar kampen på Englands nasjonalarena. Så mange mennesker har det ikke vært på en fotballkamp i England siden koronaviruset lammet idretten i mars i fjor. Senest onsdag spilte Chelsea i Premier League hjemme mot Arsenal foran tomme tribuner.

  Youri Tielemans sendte drøyt 10.000 elleville Leicester-fans til himmels da han hamret inn 1-0 fra 30 meter med et prosjektil rett i krysset etter 62 minutter.

  Ben Chilwell trodde han hadde utlignet på overtid, men i en pasning i trekket før var backen en hel millimeters armhule i offside. Dermed ble scoringen annulert, etter en VAR-sjekk.

  FA Cup Final - Chelsea v Leicester City
  Foto: Kirsty Wigglesworth / Reuters
 • Storeslem for Rekdals menn

  Kjetil Rekdal sitt HamKam slo Stjørdals-Blink 3-0 i sesongopninga i førstedivisjon og toppar dermed tabellen.

  Også Fredrikstad kunne feire returen til nest øvste divisjon med seier. Karane frå plankebyen slo Åsane 3-2 borte.

  På Fosshaugane såg det lenge ut til at heimelaget skulle gå på ein smell mot Ull/Kisa, men på overtid sørga Peter Godly Michael at kampen enda 1-1. Sogndals Andreas Hoven fekk raudt kort tidleg i første omgang.

  Øvrige resultat:

  Jerv - KFUM Oslo: 1-0

  Ranheim - Grorud: 1-0

  Strømmen - Raufoss: 1-1

  Tidlegare i dag slo Aalesund gjestane frå Bryne 2-1.

  Førstedivisjon fotball Hamkam - Sandnes Ulf
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Første mål for Hedenstad

  Vegar Eggen Hedenstad scoret sitt første mål i tyrkisk fotball da Karagümrük knuste Denizlispor 5-1 i siste serierunde lørdag.

  Nordmannen fastsatte resultatet på overtid og scoret dermed også klubbens siste mål for sesongen. Den endte med 8.-plass i eliteserien.

  Alexander Søderlund ble byttet ut etter en time da Rizespor tapte 0-2 for Basaksehir.

  Eliteserien fotball 2020: Rosenborg - Stabæk (2-2).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal