NRK Meny
Normal

Her ender sprinten med mageplask og exit for Bjørgen

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Marit Bjørgen havnet på etterskudd i sprintsemifinalen og måtte kjempe hardt for å avansere på oppløpet. Det endte med mageplask og exit for skidronningen.

Bjørgen fall

Marit Bjørgen falt på oppløpet i OL-sprinten, og endte sist i sin semifinale. Dermed endte hun uten medalje for første gang på 17 mesterskapsløp.

Foto: Matthias Schrader / Ap

– Jeg har for dårlig start, og finner ikke posisjonen min. Det blir kjemping hele veien, og til slutt ender det med fall også. Da er det godt at andre leverer, sier Bjørgen til NRK.no.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen klarte ikke å ta seg til sprintfinalen.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB Scanpix

Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg sørget for dobbelt norsk på sprinten. Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til en sterkt 4.-plass.

Imponert over Astrid

Selv om Bjørgen ikke nådde finalen, er hun stolt over lagveninnene.

– Det var utrolig imponerende – det viser hvor sterkt lag vi har. Både Maiken og Ingvild, men ikke minst Astrid som klarer å levere en fantastisk konkurranse med tanke på det som har skjedd. Det er sterkt og rørende å se, sier Bjørgen til NRK.no, og legger til:

– For Astrid har det vært en frisone å trene og å ha fokus på denne konkurransen. Astrid hadde lyst å gå bra. Det å klare å mobilisere slik hun gjør, er imponerende.

Prøvde å avansere

Marit Bjørgen var kanskje den største favortitten til å vinne OL-sprinten etter at Kikkan Randall røk ut allerede i kvartfinalen.

Men da en Bjørgen i knipe måtte forsøke alt hun kunne å avansere på oppløpet, klønet hun det til. Rundt 60-70-meter før mållinjen gikk hun over ende.

Fallet fjernet det siste lille håpet om avansement, og Bjørgen endte sist i semifinalen.

Dermed endte samtidig en vanvittig rekke for Bjørgen: For første gang på 17 mesterskapsløp endte skidronningen uten medalje.

Ser fremover

Rognesjenta tar ikke det hele så tungt og ser fremover.

– Det er mye å glede seg over i dag. Det blir god stemning i kveld, sier Bjørgen til NRK.no.

Ingen medalje betyr ingen medaljeseremoni i morgen kveld, noe som kan være en fordel når 10 kilometeren står for tur torsdag.

– Det er klart det betyr litt, sier Bjørgen.

Siste nytt

 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund som ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal