Her ender sprinten med mageplask og exit for Bjørgen

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Marit Bjørgen havnet på etterskudd i sprintsemifinalen og måtte kjempe hardt for å avansere på oppløpet. Det endte med mageplask og exit for skidronningen.

Bjørgen fall

Marit Bjørgen falt på oppløpet i OL-sprinten, og endte sist i sin semifinale. Dermed endte hun uten medalje for første gang på 17 mesterskapsløp.

Foto: Matthias Schrader / Ap

– Jeg har for dårlig start, og finner ikke posisjonen min. Det blir kjemping hele veien, og til slutt ender det med fall også. Da er det godt at andre leverer, sier Bjørgen til NRK.no.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen klarte ikke å ta seg til sprintfinalen.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB Scanpix

Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg sørget for dobbelt norsk på sprinten. Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til en sterkt 4.-plass.

Imponert over Astrid

Selv om Bjørgen ikke nådde finalen, er hun stolt over lagveninnene.

– Det var utrolig imponerende – det viser hvor sterkt lag vi har. Både Maiken og Ingvild, men ikke minst Astrid som klarer å levere en fantastisk konkurranse med tanke på det som har skjedd. Det er sterkt og rørende å se, sier Bjørgen til NRK.no, og legger til:

– For Astrid har det vært en frisone å trene og å ha fokus på denne konkurransen. Astrid hadde lyst å gå bra. Det å klare å mobilisere slik hun gjør, er imponerende.

Prøvde å avansere

Marit Bjørgen var kanskje den største favortitten til å vinne OL-sprinten etter at Kikkan Randall røk ut allerede i kvartfinalen.

Men da en Bjørgen i knipe måtte forsøke alt hun kunne å avansere på oppløpet, klønet hun det til. Rundt 60-70-meter før mållinjen gikk hun over ende.

Fallet fjernet det siste lille håpet om avansement, og Bjørgen endte sist i semifinalen.

Dermed endte samtidig en vanvittig rekke for Bjørgen: For første gang på 17 mesterskapsløp endte skidronningen uten medalje.

Ser fremover

Rognesjenta tar ikke det hele så tungt og ser fremover.

– Det er mye å glede seg over i dag. Det blir god stemning i kveld, sier Bjørgen til NRK.no.

Ingen medalje betyr ingen medaljeseremoni i morgen kveld, noe som kan være en fordel når 10 kilometeren står for tur torsdag.

– Det er klart det betyr litt, sier Bjørgen.

Siste nytt

 • Viking slapp med skrekken

  Alle eliteserielaga som var i aksjon i cupens 1. runde søndag, gjekk vidare.

  Viking sleit mest, men slo Staal Jørpelands til slutt 3-2. Eks-Vikingspelar Even Østenstad utlikna Vikings leiing to gonger. Viking leia ved pause, men Østensen utlikna etter 53 minutt.

  Men gleda blei kortvarig, for Rolf Daniel Vikstøl sende Viking til 2-1 eit par minutt seinare.

  Sju minutt før full tid utlikna Østensen igjen, men på nytt svarte Viking på direkten ved Sebastian Sebulonsen.

  I Mo i Rana låg det an til cupsjokk i litt over ein omgang. Rana leia 1-0 ved pause mot Bodø/Glimt. Men etter sidebyte fekk Glimt opp tempoet og vann 4-1. Lasse Nordås scora tre av måla.

  Sarpsborg måtte også slite i Halden, der Kvik gav god motstand. Eit sjølvmål på overtid i første omgang og ei scoring fem minutt på overtid i andre omgang gav sarpingane 2-0.

  Rosenborg hadde ingen problem med Melhus, og vann 7-0. Dei tre siste måla kom på overtid.

  Vålerenga var klart best i lokaloppgjeret mot Lyn og vann 4-0.

  Sandefjord hadde heller ingen vanskar, og slo Pors 4-1. Mjøndalen vann 3-0 over Åssiden.

  Erling Braut Haalands fetter Albert Braut Tjåland scora siste målet då Molde slo Spjelkavik 4-1.

  Sebastian Sebulonsen
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Låg sju slag bak - vann i omspel

  Australske Minjee Lee låg sju slag bak koreanske Lee6 Jeongeun før siste runde i major-turneringa Evian Championship, men tok inn heile forspranget og vann etter omspel.

  Lee gjekk siste runden på sju under par, og tok dermed igjen den koreanske jenta.

  Jeongeun makta ikkje presset i omspelet, og slo i vatnet. Dermed var det duka for siger for Lee, hennar første major-tittel.

  Minjee Lee
  Foto: Philippe Desmazes / AFP
 • Første basket-tap for USA på 17 år

  Frankrike smelte ei skikkeleg bombe ved å slå USA 83-76 i mennenes basket. Det er USAs første OL-tap sidan 2004 og det sjette i heile OL-historia.

  USA leia 45-37 halvveges i kampen. Men så gjorde stjerna Kevin Durant sin fjerde feil og blei straffa med mange minutt på benken.

  Då Frankrike samstundes gira opp, tok dei leiinga med 62-56 etter det tredje kvarteret. USA kom tilbake og leia 74-67, men makta ikkje å svare på den franske innspurten.

  Frankrikes toppscorar var Evan Fournier med 28 poeng. Han spelar til dagleg i Boston Celtics i USA.

  – Det kjennest bra, var Fourniers lakoniske kommentar.

  Evan Fournier, Frankrike
  Foto: Charlie Neibergall / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal