NRK Meny
Normal

Her ender sprinten med mageplask og exit for Bjørgen

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Marit Bjørgen havnet på etterskudd i sprintsemifinalen og måtte kjempe hardt for å avansere på oppløpet. Det endte med mageplask og exit for skidronningen.

Bjørgen fall

Marit Bjørgen falt på oppløpet i OL-sprinten, og endte sist i sin semifinale. Dermed endte hun uten medalje for første gang på 17 mesterskapsløp.

Foto: Matthias Schrader / Ap

– Jeg har for dårlig start, og finner ikke posisjonen min. Det blir kjemping hele veien, og til slutt ender det med fall også. Da er det godt at andre leverer, sier Bjørgen til NRK.no.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen klarte ikke å ta seg til sprintfinalen.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB Scanpix

Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg sørget for dobbelt norsk på sprinten. Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til en sterkt 4.-plass.

Imponert over Astrid

Selv om Bjørgen ikke nådde finalen, er hun stolt over lagveninnene.

– Det var utrolig imponerende – det viser hvor sterkt lag vi har. Både Maiken og Ingvild, men ikke minst Astrid som klarer å levere en fantastisk konkurranse med tanke på det som har skjedd. Det er sterkt og rørende å se, sier Bjørgen til NRK.no, og legger til:

– For Astrid har det vært en frisone å trene og å ha fokus på denne konkurransen. Astrid hadde lyst å gå bra. Det å klare å mobilisere slik hun gjør, er imponerende.

Prøvde å avansere

Marit Bjørgen var kanskje den største favortitten til å vinne OL-sprinten etter at Kikkan Randall røk ut allerede i kvartfinalen.

Men da en Bjørgen i knipe måtte forsøke alt hun kunne å avansere på oppløpet, klønet hun det til. Rundt 60-70-meter før mållinjen gikk hun over ende.

Fallet fjernet det siste lille håpet om avansement, og Bjørgen endte sist i semifinalen.

Dermed endte samtidig en vanvittig rekke for Bjørgen: For første gang på 17 mesterskapsløp endte skidronningen uten medalje.

Ser fremover

Rognesjenta tar ikke det hele så tungt og ser fremover.

– Det er mye å glede seg over i dag. Det blir god stemning i kveld, sier Bjørgen til NRK.no.

Ingen medalje betyr ingen medaljeseremoni i morgen kveld, noe som kan være en fordel når 10 kilometeren står for tur torsdag.

– Det er klart det betyr litt, sier Bjørgen.

Siste nytt

 • Jamaicas kvinnelag i bob til OL

  For første gang i historien har et jamaicansk kvinnelag kvalifisert seg til å konkurrere i toerbob i OL. I årets OL deltar Jazmine Fenlator-Victorian, Carrie Russell og Audra Segree. Jamaica har stilt med boblag i vinter-OL siden Calgary i 1988.

 • EM-smell for Danmark

  Danmark var store favoritter mot Tsjekkia mandag, men endte opp med å tape 28-27 i EM-duellen. Tsjekkerne avsluttet kampen med to utviste spillere, men klarte likevel å spille seg frem til straffe i siste sekund. Det endte med en ubetydelig bom.

  Men's EHF European Handball Championship
  Foto: Ognen Teofilovski / Reuters
 • Nok en skade for Dembélé

  Barcelonas Ousmane Dembélé var nylig tilbake fra skadeavbrekk, men må belage seg på nye uker på sidelinjen etter å ha pådratt seg en ny skade.

  Han gikk av med strekkskade i søndagens 4-2-seier over Real Sociedad.

  FBL-FRA-WC2018-TRAINING
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Frankrike-Hviterussland
EM håndball menn: Før kampen Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Østerrike