Bjørgen best på asfalt

Marit Bjørgen viste at hun er like god på asfalt som på snø da hun parkerte motstanderne i 15 kilometer rulleski under Toppidrettsveka i Orkdal.

Marit Bjørgen på Toppidrettsveka 2013

Ingen klarte å holde følge med Marit Bjørgen under åpningen av Toppidrettsveka.

Foto: Morten Andersen / NRK

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen viste ingen nåde mot motstanderne på Knyken skisenter i Orkdal.

Foto: Morten Andersen / NRK
Eldar Rønning

Eldar Rønning tok seieren med Bjørgens ski, som han løp for å låne like før start.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Jeg fikk den luka jeg ville, og da var det bare å øke, sier Marit Bjørgen.

Bjørgen knuste all motstand da hun møtte opp på åpningen av Toppidrettsveka 2013. I en ren maktdemonstrasjon viste skidronningen at hun ikke trenger snø under skiene for å briljere.

Bjørgen kom i mål ett minutt og tjueni sekunder før Heidi Weng. Weng måtte gi alt for å konkurrere med tyske Nicole Fessel og Katrin Zeller, men hadde ikke sjanse til å ta igjen skidronninga fra Rognes.

– Jeg jobba med luka sånn at Heidi ikke skulle få ryggen min, så dette viser at formen er på plass, forteller Bjørgen.

Bjørgen var alene store deler av løpet, men tok det likevel ikke med ro. Hun ga alt for å imponere fansen på hjemmebane.

– Jeg har vært her på Knyken før, jeg har gått her som både junior og senior. Det å komme tilbake og se at man lykkes enda mer er flott, sier den suverene vinneren.

Rønning vant på Bjørgens ski

I herreklassen var Eldar Rønning som kom seirende ut, og det på lånte rulleski. Like før løpet måtte han løpe etter Marit Bjørgen for å få det som kunne være en konkurransefordel.

– Vi får jo like ski alle sammen, men jeg så jo hvor bra det gikk for Marit, så jeg måtte løpe bort til henne for å få låne vinnerskiene, ler Rønning.

Feltet i herreklassen var mye tettere enn hos kvinnene, men Eldar Rønning klarte å holde Simen Østensen unna helt til målstreken var krysset, på tross av en imponerende sluttspurt fra den talentfulle langrennsløperen fra Fossum IL.

– På slutten var det ikke mange centimeterne som skilte meg og Simen Østensen, forteller Rønning til NRK.

Det var knappe åtte sekund som skilte de elleve første i herreklassen. Petter Northug havnet utenfor feltet og kom i mål seksten sekunder etter Rønning.

– Det var en stor gruppe helt til mål, så det gjaldt å posisjonere seg og være taktisk, sier Rønning.

Siste nytt

 • Superduoen til semifinale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for semifinale i verdsserieturneringa i sandvolleyball i mexicanske Cancun etter 2-0-siger over Arthur/Guto måndag.

  Etter å ha vunne innleiinga av turneringa, sparte ikkje den norske superduoen på noko i kvartfinalen. Dei vann til slutt med settsifra 21-14 og 21-14.

  Dermed skal duoen til semifinale som blir spela natt til tysdag. Der møter dei den tsjekkiske duoen Perusic/Schweiner som slo russiske Semenov/Leshukov 2-1.

  Turneringa er den første nordmennene spelar på halvanna år. Mol har slite med skade i fleire månader.

  Anders Mol og Christian Sørum
  Foto: Alejandro Gutiérrez Mora / Fivb / NTB
 • Klopp: - Eg har ikkje endra meining

  Liverpool-manager Jürgen Klopp er klar på at han framleis ikkje er tilhengar av planane om ein ny europeisk superliga i fotball.

  Det sa tyskaren då han blei intervjua av Sky Sports før Premier League-møtet med Leeds.

  Klopp har tidlegare uttrykt skepsis mot planane om ein lukka europeisk superliga.

  – Eg har ikkje endra meining. Eg høyrde om dette for første gong i går. Vi har fått litt informasjon, men ikkje mykje, for å være ærleg. Det er mest det ein meir eller mindre kan lese om i aviser, sa Klopp før kampen måndag.

  – Vi har ikkje vore involvert i nokon prosessar, verken eg eller spelarane. Vi visste ikkje om det. No er fakta ute, så får vi sjå korleis det utviklar seg, sa Klopp.

  Jürgen Klopp
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Handball-sluttspelet er avlyst

  Handballen kuttar sluttspelet i eliteserien, på grunn av korona-restriksjonanen.

  Forbundet håpar å avslutte sesongen med ein finalekamp mellom Vipers og Storhamar i kvinneklassen i løpet av mai. Forbundet håper også å kunne avvikle cupfinalen mellom Vipers og Sola.

  I klassen for menn blir sluttspelet heilt avlyst. Der håpar forbundet å kunne avvikle tre kvalifiseringskampar om opprykk.

  I begge klassene blir det 14 klubbar neste sesong.

  Vipers Henny Ella Reistad under eliteseriekampen i håndball mellom Vipers Kristiansand og Storhamar Håndball Elite.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal